[RIOS ERROR] Házimozi haladó szinten - LOGOUT.hu Hozzászólások [RIOS ERROR]

Házimozi haladó szinten - TV & Audió fórum

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR]

hozzászólások

[RIOS ERROR]

spiky03
(veterán)
[RIOS ERROR]

+1
Ezt csak megerősíteni tudom!:R


devil-k
(nagyúr)
Blog
[RIOS ERROR]

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂


-KP-
(addikt)
[RIOS ERROR]

Ha hülyeségeket írkálsz és ezt felróják neked, az nem kioktatás. Ne csodálkozz, ha kapod az ívet, amikor minimum 2-3 elég meredek kijelentésed volt 1 hsz-en belül.


exception
(aktív tag)
[RIOS ERROR]

Nem is érted, miről beszélek, szóval inkább hagyjuk.


VoidXs
(nagyúr)
Blog
[RIOS ERROR]

Srácok, magas az oktánszám.


proci985
(MODERÁTOR)
Blog
[RIOS ERROR]

igen.

picit finomabban mindenki pls :R


skippper
(senior tag)
Blog
[RIOS ERROR]

Egy kis konstrukvitás sokat segítene abban, hogy a vita/véleménymegosztás technikai maradjon a fórumhoz méltóan. Az szuper, ha látjátok, hogy pontatlanságot ír és jelzitek - de nem derült ki, hogy mi helytelen és az eredeti kérdésre mi lenne a helyes válasz. Emellett valószínűleg van igazság is a kolléga véleémynében - még ha technikai szempontból más is a magyarázat - a legtöbb review említi a zenei hiányosságokat, a stereo imaging problémákat.

What Hifi:
Designed to ensure optimum clarity and tonal consistency across the soundfield, this arrangement works beautifully with films, giving this package a cohesion few conventional designs can rival.
It doesn't help stereo imaging or timing, though: the D500 plays music reasonably, but it wouldn't be our first choice if music was a priority.

Home Cinema Choice:
Spinning up some five-channel music, I quickly became dissatisfied. My taste runs more to the sitting-on-stage-looking-out-at-the-audience sonic scenario, but THX is more suited to the classical live music recording where you will want only room ambience and even the shifting of feet and audience coughs rather than focused effects. Cinematic soundtracks showed the system’s ability much better.

Az eredeti kérdésem ([link]) továbbra is érdekel, mit jelentenek ezek technikai szempontból, javítható probléma ez elhelyezéssel (pl nem igaz, hogy nem lehet beforgatni on-wall hangszórokat, egy rámpa alakú ytongot levakolsz, lefestesz és felrögzíted a falra, máris lesz egy befordított platformod, vagy egyszerűen kiemelem egy Vesa monitortartóval), EQ-val vagy olyan sajátosság, amivel nem lehet mit kezdeni.

[ Szerkesztve ]


python1
(veterán)
[RIOS ERROR]

Na itt jön kèpbe a diy megoldás, vagy speciális mozis hangsugárzó beszerzèse.
Èn most ott tartok, hogy sajnos nem tudok a helyisèggel mit kezdeni, teljesen nègyzet alakú ès 100Hz alatt olyan a frekvenciamenetem mint a fèsű, hatalmas kioltáson ülünk, + mèg jön hozzá így már az is, hogy feleslegessè válnak a nagy dobozok, így marad egy köztes megoldás.
Szerencsère, mandju, Zoziplexbe kèszültek olyan dobozok, amik ezt orvosolni tudják, on vall de mègis beforgatva.

Ami mèg jó a projektben, hogy nagyon èrzèkeny dobozok kèszíthetők, akár 95-99dB èrzèkenysèggel, amit bármilyen AVR kèpes kihajtani gond nèlkül.

[ Szerkesztve ]


python1
(veterán)
[RIOS ERROR]

USzámomra mèg minig èrthetetlen, ezek a kommersz dobozokat gyártó cègektől, hogy mennyire tesznek magasról a kialakult igènyekre.
Pedig lehetne mèg akár jó dobozokat is kèszíteni.....

[ Szerkesztve ]


buci68
(junior tag)
[RIOS ERROR]

Naposat 😉

Lexicon rv 9 Az Mconnect App én játszom le a Tidalt olyankor DMR t ír ki... mint anno a Arcam Solo Mouvie MKII n is DLNA...
De van hogy beleszaggat a zenébe
Mondták frissítsek 1x próbáltam nem látta az USB Stic et
Tudna valaki meglévő leírást csatolni ha van neki hogy is pontosan USB Stic formázni kell valamire stb...

🙏


Squirrel
(őstag)
[RIOS ERROR]

Szerintetek mennyi a reális ára jó állapotú használt marantz av8805a-nak? Szerintem váltok erre+mm8077-re. Aztán pár év múlva ha lesz használt piacon av10+amp10, akkor arra. Ez a párost legolcsóbban is 10500 Euroért láttam.


python1
(veterán)
[RIOS ERROR]

Itt hirdetnek egyet,.


Quetz
(őstag)
[RIOS ERROR]

Ha alapos válasz akarsz, akkor olvasd el "Floyd Toole - Sound Reproduction, Loudspeakers and Rooms" című könyvét, csupán 570 oldal, viszont alaposan körbejárja a témát és pl. vitatja, hogy a visszaverődések kizárólag kártékonyak lennének.
Mindenesetre próbálok röviden válaszolni. Az audio egy viszonylag egyszerű és mégis bonyolult probléma: egy bemenő jelformát szeretnénk pontosan megjeleníteni a kimeneti oldalon, ez az egyszerű része. A bonyolult, hogy nem létezik olyan hangsugárzó ami erre képes lenne, de ha lenne is, akkor is még beleszól a kimeneti jelbe a környezet. innen vezetneém le a válaszokat:

1. A süketszobában tökéletes (vízszintes) frekvencia választ adó hangfal reflekciókkal teli szobában mérve folyamatosan eső diagramot fog mutatni.
Ascend Duo V2 süketszobai mérés:
Duo V2 On-Axis

És normál szoba szimuláció:
Duo V2 Off-Axis EIR

Ha a második digaram vízszintes lenne, akkor az azt jelenti, hogy a süketszobai pedig emelkedő képet mutatna, azaz magas kiemelésű a hangfal. Ezt szokás érces hangúnak, vagy fárasztónak nevezni.
Ezért jön képbe a beforgatás. Láttam már mérést hangfalakról aminek kb 10 fokos szögben volt kellemes a hangképe és olyat is ami csak szemből volt megfelelő. A legjobb hangfalak olyanok mint a fenti diagramon látszó, nem változik a tónusuk on/off axis.

2. Egy hangfalnak nem kell mélyre mennie. A Schröder frekvencia alatt a szoba hatása érvényesül a hangzásra és a front hangfalak ritkán kerülnek olyan pozícióba, ami az álló hullámok szempontjából ideális lenne. Ezért javasoljuk a minimum 2.1 de inkább 2.2 rendszerek használatát.

3. A faltól való távolság SBIR - Speaker-Boundary Interference Response - miatt lényeges: Speaker Placement 101: How to Fight Boundary Interference
Ez a hatás kioltást okoz, a frekvencia pedig a hangszóró és a határoló feület távolságától függ. Ilyen határoló felületek: minden fal, beleértve a padlót és a plafont is.
Wall behind speaker: boundary interference (quarter wavelength cancellation caused by speaker placement)

Frequency response dip / null caused by speaker-boundary interference response (SBIR)

SBIR ellen nem véd az on-wall hangfal, csak a kioltott frekvencia lesz más.

Ha tehát optimális hallgató környezetet akarsz kiépíteni, akkor a következőkre lesz szükséged:
- Megfelelő minőségű alapanyag, mert egy szar felvétel mindenhól szarul fog szólni.
- Alacsony torzítású és zajszíntű elektronika
- Olyan hangfalak, amik az általad kívánt hangerőn alacsony torzítással képesek megszólalni. A probléma, hogy hivatalos mérések általában nem elérhetőek, a marketing anyag szerint pedig mindig minden a legjobb, pedig a hangfalkészítés pont arról szól, hogy hol kössek kompromisszumot.
- És a fentiekhez kell egy dedikált szoba megfelelő akusztikával.


Squirrel
(őstag)
[RIOS ERROR]

Igen, azt láttam én is. De máshol nem találok használtat, ebay-en csak japánból van használt, arra jön meg rá vám+áfa. Ezért kérdezem, mennyi a reális. Újonnan 3480 chf a legolcsóbb, amit találtam. A hírdetett annál nem sokkal kevesebb, 600 chf kb. a különbség. Mondjuk kb új.

[ Szerkesztve ]


Quetz
(őstag)
[RIOS ERROR]

kb 50%-al drágább az Amp10, mintha hypexből raknád össze, a tudása meg nem jobb.

A képek alapján ICEPower 400A2 modulokra tippelnek az Amp10 esetén a hozzáértők.


python1
(veterán)
[RIOS ERROR]

+1
Nálam sajnos a legalsó ábra frekvenciamenete érvénzesül, szinte teljesen azonos sajnos, ezért is van nálam 4db szub.
Ha csak hátul van 2db, akkor keletkezik némi kioltott tér a frontok és a szubok között, viszont ha elöl is van 2db, akkor szépen összesimul, szubot relative könnyebb EQ-zni, igy viszont a frontokat korrigálás nélkül tudom hallgatni teljes dinamikatartományban.


Squirrel
(őstag)
[RIOS ERROR]

Igen, az amp10 szerintem is túlárazott. A kettő ennyiert szóba se kerül. Ezért örülnék egy jól árazott av8805a-nak meg mm8077-nek. De nincs.

[ Szerkesztve ]


python1
(veterán)
[RIOS ERROR]

Sajnos igen, vagyis ilyen szinten jobban megèri a processzor/ vègfok kombó.


Gino20
(őstag)
[RIOS ERROR]

Ez ismerős [kép] csak nekem még van vele mit csinálnom :)


python1
(veterán)
[RIOS ERROR]

No, gratulálok! :C
Remélem autógittel dolgozol!

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR]