Házimozi haladó szinten - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


python1
(veterán)

Remèlem nem rám cèlozgattál! :DDD


Khaosz55
(addikt)

Egyetértek. Én pl most utazok amennyit csak tudok...


VoidXs
(nagyúr)
Blog

Ez a jó hozzáállás. Szerintem már én is csak akkor fejlesztek mozit, amikor valami tönkremegy. Egyszerűen nincs értelme, amióta ilyen szinten lettek a PC-s korrekciók, a héten is ismét tapasztaltam, hogy 200 ezer forint ezzel az apró trükkel márpedig tud ugyanúgy szólni, mint egy 20 milliós hifi.

[ Szerkesztve ]


devil-k
(nagyúr)
Blog

Tudod, akinek nem inge... ;)
De azért te is megjártad az utóbbi időben ezeket a köröket. Akinek nincs gyereke, családja, annak biztos, hogy nagy öröm ez a mozibarkácsolás és cserélgetés minden nap. De egy idő után már nem a filmekről, sorozatokról fog szólni ez a hobbi, hanem arról, hogy milyen komponenst kell fejleszteni, cserélni, hackelni, tuningolni... és hogy miért nincs nekem jobb, mint másnak.
Számomra, 2 gyerek mellett be kell osztani az időt és amikor filmezni akarok (tudok), akkor nem akarok mással foglalkozni.

Khaosz55
Mi is szoktunk utazni egy évben több alkalommal is (wellness, külföld stb.), szuper élmény, de oda is le kell tenni a pénzt. :D De ez egy másféle élmény. Kell ilyen is.

VoidXs
Ha már menne az atmos, én lennék a legboldogabb aki kipróbálná ezt. :D

[ Szerkesztve ]


python1
(veterán)

Ti valamit nagyon fèlreèrtettetek!
Itt arról van szó, hogy pont nem kell dedikált helyisèg, minek is kellene, mozisok 98%- ban nappaliban vetítenek, nem kell külön, pazarólni a drága nm árakat.
Kènyelmesen a család tud mozizni, nem kell a sötèt falakat egèsz èvben bámulni.
Egyszer kell ezt is megvalósítani, aztán már csak èlvezni, a tengerentúlon már csak ilyen nappalis mozikat látni többnyire, ès mennyire igazuk van.

[ Szerkesztve ]


VoidXs
(nagyúr)
Blog

Én pusztán az eszközparkról beszélek. Falun például Budapesthez képest lényegében ingyen van a négyzetméter, 3 éve a 6 számjegy ismeretlen volt érte. Ha lehet erre helyet elkülöníteni, főleg mert mondjuk eleve van egy üres szoba, az szerintem bőven megéri, ritkán használva is, mert még mindig több, mint a raktárszobának a semekkori használata.

[ Szerkesztve ]


Vhiktor
(veterán)

Pontosan, olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy én is az egyik szobát tudtam beáldozni erre, amit nem használtunk jelenleg semmire. Igaz heti 1-szer , maximum 2-szer megyünk be, de ha nem lenne mozi szobának megcsinálva, egyszer sem menénk be.
Az is igaz, hogy ez vidéken van, nem a fővárosban. Szóval a nagy ingatlan megvolt egy budapesten központi helyen lévő picit nagyobb panel lakás árából.

Sokan gardrób szobát csinálnak, aminek meg én nem látom semmi értelmét :D

Ha meg nappaliban vetítenék, akkor is optimalizálva lenne a szoba a vetítés idejére, az összes fal és mennyezet motorikusan el lenne takarva fekete, fényelnyelő szövettel/függönnyel. Ennek a paraszt megoldása volt a lakásban amiben laktunk, ott pici kampókra akasztottam fel a szövetet a vetítés idejére.

[ Szerkesztve ]


python1
(veterán)

Igen erről szólt a videó lènyege.

VoidXs
Lássuk be, mai világunkban ez 0, 000001 az a rèteg aki dedikált moziban gondolkodik.
A többinek remek megoldások lèteznek mára, akár a PC- lejátszás/ forrás használata.
Most nem linkelem be azt a videót, ahol egy milliárdos a moziját a nappaliban rendezte be, volt vetítője is, de a 16k- s tèvèjèn nèzte inkább a mozit, pedig a legfullosabb vetítő is ott lógott nála, viszont PC- volt a forrása.
Ès mennyire meggyőző volt az egèsz.


devil-k
(nagyúr)
Blog

“a tengerentúlon már csak ilyen nappalis mozikat látni többnyire, ès mennyire igazuk van.”
Én Facebookon nem ezt láttam. Nagyon sok a dedikált szoba, főleg úgy, hogy a tengeren túl “alaptartozék” a pince a házhoz.


-KP-
(addikt)

Mert azt hiszed mindenki facebookozik, meg fórumozik? Nemrég írt az egyik külföldi házimozis csoportba egy installer, azt mondta eddig 3000 szobát készítettek, aminek 99%-a hangáteresztő vásznas dedikált szoba. Szerinted ebből hány van fent bárhol?

[ Szerkesztve ]


devil-k
(nagyúr)
Blog

Főleg, ha olyan fasza hely, mint az AVX. :(


python1
(veterán)

Na ez már igaz. ;]

KP
Nem is a dedikált mozisoknak ajánlott, inkább a többségnek, akik szeretnének valami használható setupot kihozni a nappalijukból, a linkelt videó hemzseget a jobbnál jobb ötletekben, akusztikai kezelésre vagy éppen árnyékolásra.
Én is nappalis verziót használok, ezért tüntettem el a technikát, de az akusztikai kezeéssel még bajban voltam, de a videóbó láttán már indult is a tervezés.

[ Szerkesztve ]


-KP-
(addikt)

Én nem erről beszéltem, hanem arról, amikor kijelented, hogy "0, 000001 az a rèteg aki dedikált moziban gondolkodik". Én itt csupán megemlítettem, hogy sokkal több van, mint amit a közösségi médiában megosztanak, mert nagyon sokan direkt nem mutatnak a rendszerükből semmit.


python1
(veterán)

Fene sem tudja, globálisan mennyi lehet az arány, a mai helyzeteket tekintve, egyre kevesebb lesz, sajnos.


fishme
(tag)

Üdv mindenkinek!

Használt arcam avr 390 et vettem a hétvégén egy fura dolgot vettem észre: laptop megy az AV inputra tv megy a hdmi outra (arc) működik minden tökéletesen 4k felbontás 60hz képfrissítés,viszont amikor Google Chromeban megnyitom a youtubeot és el szeretnék indítani egy videót akkor egy pillanatra sötét lesz a kép hang az indul rögtön a kép viszont sötét és pár másodperc múlva jön csak vissza. Ugyan ez a jelenség ha másik videót indítok vagy akár új lapra helyezek másik youtube videót. Egyéb Chrome oldalak tökéletesen működnek. Valaki járt már így vagy hasonló probléma esetleg?


Khaosz55
(addikt)

Ez a képmód váltás lesz. Gondolom a desktop 4K60Hz és ilyenkor 8 bit a színmélység. Ha pl elindítasz egy YT videót és kirakod full screenbe ami nem 4K60Hz hanem pl 4K24 vagy 30Hz (amit már 10-12 bit-ben küldi ki) akkor az TV átvált abba az üzemmódba. Ilyenkor egy pillanatra sötét a kép.
YT képnél jobb klikk a képre és "Statisztika". Ott kiírja hány Hz-es a videó. A laptop képernyője azért nem sötétül el mert nincs képmód váltás mert 50Hz alá nem megy.
Amikor elsötétül a kép a TV-n nem írja ki egy pillanatra, hogy 4K24-25 vagy 30Hz ?

[ Szerkesztve ]


fishme
(tag)

Valami hasonlóra gondoltam én is 4k60hz et használok alap beállításnak. Amikor indítom a youtube videót nem kell fullscreen már kicsibe is el megy a kép és amikor vissza jön akkor ugyan úgy 4k60hz et ír az erősítő osd. Ami érdekes hogy kodit használok az tényleg vált 24hz re pl és ott nincs fekete kép. Ha a youtubeot csak görgetem nem indítok videót akkor is fekete lesz a kép. Elég fura jelenség nem tudom milyen beállítást kellene nézzek.


Khaosz55
(addikt)

Fura, mert emlékeim szerint TV-n YT esetében nem szokott képmódot váltani, így nem is lehetne sötét a kép egy pillanatra. Milyen VGA van a laptopban? Esetleg egy driver frissítést próbálj meg.


-KP-
(addikt)

Ez nem madvr, hogy képmódokat váltogasson. Google Chrome/YT azt a képmódot használja amit a windows.

[ Szerkesztve ]


fishme
(tag)

YouTubeon utána néztem ennek a témának, elemeltileg ki kell kapcsolni a hardveres gyorsítást a Chromeban és az orvosolja a problémát. Munka után rá is nézek rögtön.

Acer Aspire 5, intel core i7 és intel uhd graphics.
Elemeltileg minden driver a legfrissebb.

üzenetek