Házimozi haladó szinten - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


boroskarcsi
(tag)

szia,
én is szívtam vele, ha jól emlékszem az lett a vége, hogy egy 1gb régi pendrive lett a befutó, mégpedig kizárólag win alatt LASSÚ formázással! a format típusa most nincs meg fejből, de sztem amit feldob alapként.


skippper
(senior tag)
Blog

Nincs oldalfalam, így sajnos nem megy. Állványos hangszórók a surroundok, arra meg nem jó a formátuma


spiky03
(veterán)

+1
Igen van! :R
Nálam is 5 db Jamo D6 LCR van a rendszerben!


-KP-
(addikt)

Jó az állványosnak is. Fogsz egy fa tömböt kb. 10-15cm vastagot és felrakod rá, mintha fal lenne :) Máris van egy 20-25 centi mély monitorsugárzód, amit felrakhatsz egy állványra :)

[ Szerkesztve ]


skippper
(senior tag)
Blog

Nem a rögzítéssel van a gond hanem hogy esetlenül néz ki egy ekkora "bőrönd" állványon (arról nem beszélve, hogy 5 perc alatt borítanák fel a gyerekek :Y). A nappaliba rakott házimozizásnál az egyik legtrükkösebb döntési szempont, hogy mikor milyen kompromisszumokat próbálsz átnyomni a családi kupaktanácson a belsőépítészeti dizájn oltárán ;]

Az LCR elrendezésénél TV körül mit javasoltok? Egy vonalba az összes alatta, vagy az oldalsók a TV középvonalán? Melyik a fontosabb, egy sorban legyenek, magasabban legyenek vagy fejmagasságban legyenek?

[ Szerkesztve ]


fishme
(tag)

Üdv mindenkinek!

Arcam avr 390 melyik firmware a legstabilabb? Melyiket érdemes használni?


I'am Dony
(őstag)

v7.15


fishme
(tag)

Külföldi fórumon olvastam hogy 7.14 óta problémák vannak a DTS HD hangok kezelésével és sajnos állítólag nem javították a 7.15 nél sem.


SPEA
(aktív tag)

Én úgy tettem fel őket, hogy a L-R magassugárzója nagyjából fül magasságban legyen, VoidXs javaslatára oldalirányban mind a kettőt közelebb raktam a TV két oldalához mint ahogy azt amúgy a Jamo ajánlja és kis masszív konzollal (azokon egy-egy kis bútorlap amikre felcsavaroztam őket) ki is hoztam őket a TV síkjához, enyhén beforgatva őket. A center kissé hátra döntve néz felénk és annyira megemeltem, hogy a teteje egy vonalban legyen a TV aljával.


-KP-
(addikt)

L C R fülmagasságba. C fölé mehet a TV. Majd LCR elé legördül a motoros hangáteresztő vászon ;]


skippper
(senior tag)
Blog

Hangszórók fülmagasságba, felettük a TV, aminek a közepe legyen szemmagasságban. Got it. Megyek is a plasztikai sebészhez, mert ehhez át kell pakolni a fülemet egy fél méterrel :D


-KP-
(addikt)

Látom nem jött át, hogy a javaslatomban a hangsugárzók és a vászon pozíciója a fontos, a tv-t pedig egy rituálé keretében feláldozzuk a házimozi istenei előtt. :DDD


python1
(veterán)

Ide is bedobok néhány ötletet, luxus nappaliban ám nagy mozi, mégis láthatatlan, az már csak hab a tortán, hogy még ay akusztikázás is láthatatlan, asszonybarát.


devil-k
(nagyúr)
Blog

Nem jöttem izgalomba tőle.


python1
(veterán)

Én már lőtem is néhány ötletet.
Azért a frontoldalon a 6db 15"-os szub biztosan izgalomba hozná a szivedet a nappalidban.? :D

[ Szerkesztve ]


mandju
(senior tag)

Ez Andreasnak, a movie core tulajdonosának a nappalija.


python1
(veterán)

Nagyon tetszik!


devil-k
(nagyúr)
Blog

Nem hiszek ebben az örök átépítésben, örök elégedetlenségben, hogy sosem tudjuk élvezni, amink van, mindig más kellene, több. Annyira rövid az élet, hogy nem szólhat non stop erről.


python1
(veterán)

Az is igaz, viszont kimozdulhat a nappalis mozi a megszokott világából, ahol telepakoljuk elektronikával, panelekkel.


m3ss
(veterán)

en se ertem, de lehet nem is kell, mindenki masban talalja meg az oromet. azok akik filmezni/jatszani akarnak a rendszeren nem irogatnak ilyen forumokba, max par napig. itt meregetni, cserelgetni, kiprobalni, tudast es tapasztalatot szerezni akarnak az emberek.

üzenetek