Házimozi haladó szinten - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


VoidXs
(nagyúr)
Blog

Szintén KP ajánlatát támogatom, de ba már eldöntötted, hogy SVS lesz, akkor csak és kizárólag a Pro modell használható, a többi subjuk katasztrófa. A valóságban a Klipsch és a Pro 30 Hz-es ládák referencia szinten, viszont a nem Pro SVS-ekből még a 4000-es is csak 50 Hz-en egy icipici sávra tudja csak ezt a szintet, a 2000 egyáltalán nem.

[ Szerkesztve ]


xxlongikaxx
(aktív tag)

Nincs eldontve es a KP olcsobb is kb 5% al itt felem. Eddig a KP subokrol nem olvastam jokat, mig a SVSeket elegge dicserik mindenhol,


I'am Dony
(őstag)

Arendal 1961 1V-t.


-KP-
(addikt)

Én nem mondom, hogy rossz az SVS de az árazásuk eléggé elszállt már. Az RP1200SW majdnem 200 ezerrel olcsóbb, mint a PB2000 Pro,ráadásul full 5 év garral. Az SVS csak a hangszóróra ad 5 évet, az erősítőpanelra csak 2 év. A telefonos app nálam nem szempont. Klipschből vannak nagyon olcsó gyengébb szubok is, a negatív véleményeket főleg azokról olvastad. Vagy pedig ha fel tudsz menni a PB2000 Pro árára, akkor annyiért már RP1400-ast is vehetsz, vagy picivel többért a vadállat RP1600-ast, ha a mérete nem akadály. Mert ezek a szubok azért már eléggé nagyok.

[ Szerkesztve ]


VoidXs
(nagyúr)
Blog

Az 5 dB-vel és majdnem egy oktávval gyengébb ezeknél. Régen nagyon jó opció lett volna, de az árkáosz óta nem tud labdába rúgni.


xxlongikaxx
(aktív tag)

Itt egy SVS PB2000 PRO HUF ba atszamolva 430kHUF egy klisch 1200SW meg 410kHUF szoval jelentektelen a kulonbseg. KP 1400 azert joval dragabb.

Szoval igazan csak a hang dont a ketto kozott. App nalam sem szempont.


lenox
(veterán)
Blog

a nem Pro SVS-ekből még a 4000-es is csak 50 Hz-en egy icipici sávra tudja csak ezt a szintet, a 2000 egyáltalán nem.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1dU5OOnf3nVgctJszmfyBjaxK69dkXte6ZL6anVTW2_M/

https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1KjlXBWMPAHgU_V9DAHSdIZ_ke0MxwH6ekt3vTIlYOJU/htmlview#gid=0

Hol kell ilyet nezni, en ezeken nem ezt latom.


VoidXs
(nagyúr)
Blog

PB2000 Pro:

PB4000:

Igazad van, benéztem, 115-ösnek képzeltem azt a vonalat. Így a PB2000 Pro sem valami erős, annak ellenére, hogy a konzisztenciája példaértékű (bár még mindig a Monolith közelében sincs).

[ Szerkesztve ]


xxlongikaxx
(aktív tag)

KP 1200nak van ilyen gorbeje?


I'am Dony
(őstag)

Ez nettó hülyeség. A hangnyomás nem minden. A PB-2000 Pro 540 e HUF, a 1961 1V 1.099 EUR, ami kb. 442 e HUF. Milyen árkáosz? :D


Gino20
(őstag)

RP-1200-ról (nem KP) nincs, szóval fenntartásokkal kezeld a fentebb leírt dolgokat.
RP-1600-ről van korrekt review [link] .
RP-1200 amúgy az SPL-120-nak az utódja. Ha nem zavar, hogy mocskosul mély [link], akkor jó választás lehet és talán nincs tele olyan szemét alkatrészekkel, mint a korábbi sorozatok, mondjuk az 5 év gari azért bíztató.


python1
(veterán)

Mondjuk a "mocskosul" mély, itt + jellző.


python1
(veterán)

Szubnál mi a lényeg?
Amíg nincs meg a kellő hangnyomás, felesleges bármit is elkezdeni, főleg ha még DSP-zni is szeretnénk, azért, hogy valami puffogjon azért felesleges pénzszórás még egy 200e-s szub is.

[ Szerkesztve ]


-KP-
(addikt)

Van mérés az RP1200-asról is. Youtube vannak olyan videók, ahol rew méréseket csináltak róla. Majd ha lesz időm megkeresem. Olyan videót is van, szintén youtube, ahol szétszedik őket és látod a hangszórót és a belső felépítést. Abszolút korrektül vannak megépítve elfogadható áron. Mai anyagárak mellett én már neki se állnék diy-nek ezek mellett.

[ Szerkesztve ]


-KP-
(addikt)

Szerintem itt már egyikkel se lehet rosszul járni. De az SVS szerintem lehetne olcsóbb. Az Arendalnak ez az oldalra néző konstrukciója meg sose volt szimpi, viszont külsőleg szép nagyon. A Klipsch RP 1200-as 390 ezerért viszont ár/érték arányban szerintem nagyon jó, vagy talán a legjobb.


Gino20
(őstag)

YT videókban csak olyat találtam, ami otthon készült szóval a szoba már jócskán erősíthet. Egy olyanra lennék kíváncsi, mint amit az AH csinált az 1600-al.
Nem vitatom, hogy jó sub lehet, de ezekkel a fizikai paraméterekkel el sem tudnám itthon képzelni, nagyon nem szimpatikus, ahogy neked meg az "oldalra néző" Arendal ;).

#187252python1: Számodra ;).


python1
(veterán)

Szerintem mindenkinek az a lényeg, ha más, ott valami hiba lesz a készülékben. ;)

[ Szerkesztve ]


I'am Dony
(őstag)

Az a lényeg, hogy ha tudja azt a hangnyomást ami a usernek elegendő, akkor nem kell 100-al többet elkölteni. Másrészt a hangnyomáson túl vannak egyéb paraméterek, torzítás, csoportkésés stb...


python1
(veterán)

Ezzel egyetértek teljes mértékben, de ha nincs meg a hangnyomás azt pótolni eleve nem lehet, ha meg van elegendő, mindent ki lehet hozni a továbbiakban.
Most itt megfelelő minőségre gondolok, mert a htvány szubok, sem ezt sempedig a másikat nem tudják.

[ Szerkesztve ]


Saughassy
(aktív tag)

Azért azt tudjuk, hogy Voidot ref level alatt nem nagyon érdeklik a dolgok, de a többség (már csak a családdal, szomszéddal való békés együttélés miatt is) más paramétereket is figyelembe vesz. :) Pláne ha a sub az élete 90%-ában max -20 db körül fog dolgozni.

üzenetek