Házimozi haladó szinten - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


python1
(veterán)

Ha így nézzük, akkor lehet benne igazság.
Nálam 4db szub van társasházban, igaz különleges eset az enyém, szomszédok úgymond nincsenek, a hálóval van közös fala a mozi helyiségnek, de én leszigeteltem úgy, hogy tudok mozizni normál hangerőn, este is.
Ahol meg nem lehet, ott meg mindegy minden.


Gino20
(őstag)

Hogy kinél van a hiba?
Az, hogy nálad minden DIY és, hogy 18" alatt nincs élet, az a te véleményed.
Az pozitív, hogy közel 70cm mély már egy 1200SW? Engedjük el.
Nyilván ez a méret és az az alagút az aljában pozitív hatással van a hangra, de ennyi.


python1
(veterán)

Ráadásul nem is az én véleményem a 18" alatti halál, a diy igaz addig míg nem találok jobbat.


-KP-
(addikt)

Teljesen mindegy, hogy ráerősít a szoba vagy sem, mert mellette a másik szubra is ugyanannyit erősít rá. Volt egy videó ahol egy RP1200-as és egy SVS SB16 szerepelt, és az RP1200 elég szépen elkalapálta az SVS-t. Persze lehet jönni, hogy az egyik refis, a másik zárt. Csak az egyik 1 kavicsba kerül, a másik meg 3 vagy 4 kavicsba.


-KP-
(addikt)

Nem véletlen írtam a Klipschekre, hogy nagyok. Az SVS PB2000Pro pl. nem annyira mély mint a Klipsch, cserébe 60cm magas. Nekem aki vászonra vetít, ez sokkal rosszabb. Az egész moziélményt negatívan befolyásolja, ha veszel egy nagyméretű 16:9-es vásznat, és nem tudod kellően alacsonyra tenni. Persze aki nem használ nagyméretű vásznat, vagy eleve tv-je van csak, annak ez megint nem lesz szempont. Másnak meg igen.


Gino20
(őstag)

Ha összehasonlító videóról beszélünk, akkor valóban mindegy. Nem is vitatom, hogy az akár jóval drágább SB16-ot is elkalapálta. Az SVS szerintem is túl van árazva, főleg nálunk.

#187265-KP-: Világos ;) . Kinek mi a fontos, mi a szempont. Ezt kell meghatározni, aztán xy-t megvenni.


skippper
(senior tag)
Blog

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni Cavern PC setuppal. Adott egy számítógép RX6600XT videókártyával, valamint egy Onkyo SR494 erősítő, 5.1 kiosztással, HDMI-n összekötve a PC-vel. Miként tudnánk ezt a kombinációt felhasználni Cavernes kalibráláshoz és aztán videólejátszáshoz?

Naívan úgy gondoltam, hogy a HDMI-t átállítom 5.1-re, akkor átmegy LPCM-en a tömörítetlen jel és minden fain, de már a Windows teszten is az hallatszik, hogy amikor a hátsó hangszórókra küldenék jelet, akkor az első is szól - all channel stereo.

Bármi javaslatot szívesen fogadok :)


VoidXs
(nagyúr)
Blog

Igen, amik jellemzően együtt mozognak a hangnyomással... Nem ok nélkül hasonlítanak pusztán ezek alapján Butterworth kaliberű emberek is. Egyedül azt nem tudod ebből megmondani, hogy a chest slam mekkora, de nagyjából lehet regresszálni ennyiből is.

#187267 skippper: Van pár driver, ami hülyéskedik, ha az 5.1-et side-ra állítod és nem rear-re. Még jobb a 7.1 + downmix Cavernből.

[ Szerkesztve ]


skippper
(senior tag)
Blog

7.1en is ugyanezt csinálta, cavern se tudott rendesen mérni - amikor oldalsót/hátsót mért volna, szólt elöl-hátul egyszerre. Valamiért az erősítő beakadt egy all-channel-stereo állapotba, nem tudtam átváltani directbe sem. Windows oldalról igazából egészen korrektnek tűnt a dolog, felismerte az 5.1-7.1 képességet, látszólag próbálkozott is, de valahogy nem állt össze a jel. Nem tudom hol lehet a szűk keresztmetszet, van-e az Onkyonak valami egyedi hülyesége, kell-e az 5.1 LPCM-hez valami spéci dolog (HDMI 2.1, vagy elég a 2.0 is), stb. Denonomon ugyanez a beállítás tökéletesen működött (hasonlóan AMD videókártyával)

[ Szerkesztve ]


VoidXs
(nagyúr)
Blog

Minden upmixer ki van kapcsolva?


xxlongikaxx
(aktív tag)

Na odaig jutottam hogy total tanacstalan vagyok a klipsch es a svs kozott mivel egy arban is vannak. Szoval siman hang alapjan kene valasztanom, hasznalnam zenere is kb 30% ban.


VoidXs
(nagyúr)
Blog

Mozira egyértelműen az kell, hogy oda tudjon csapni. Fontos tudni, hogy a crossoverrel együtt már 125 dB-ről beszélünk hallgatási pozícióban, ami azt jelenti, hogy egy subnál garantált, hogy bármelyik darabot limit közelében hallgatjuk (nagyjából akármilyen halkan is mozizol, -20 dB-n is), ezért ezek a 2-3 dB különbségek is jelentősek. Ez továbbra is a Klipsch felé billenti a mérleget.

[ Szerkesztve ]


python1
(veterán)

Én is egyértelműen azt venném.


-KP-
(addikt)

Nagyon mellényúlni egyikkel se tudsz. De az hogy zenére milyen lesz, az továbbra is leginkább a szobaakusztikán és a bemérő rendszeren fog múlni.


xxlongikaxx
(aktív tag)

Kiszerkesztettem pontosan a hangfalak helyzetet az uj 4 Atmossal egyutt a gyari spec alapjan (5.1.4).


ArsenalPA
(csendes tag)

Sziasztok!
Van egy TCL 85 c845 TV m eArc csatlakozóvan és egy NAD 758 V3i Arc HDMI vel
Nagyjából 2-3 óra használat után elmegy az erősítőn keresztüli hang, vagy átvált TV re vagy simán megkukul minden.
Ezek után be kell lépnem a NAD menüjébe, 1-2 dolgot ki -be kapcsolni és újra működik.
Mi lehet a probléma? [kép] [kép]

[ Szerkesztve ]


Gino20
(őstag)

Nekem anno végül semmi nem segített TCL TV esetén és 10-15 percenként dobálta el az ARC kapcsolatot és a CEC is katasztrofális volt, így én visszaküldtem a boltnak, de hátha te sikerrel jársz. Próbáld meg a TV szoftverét frissíteni vagy épp downgradelni. Anno ahogy babráltam a szoftvert úgy minimális változásokat elértem vele. Lehet neked ennyi elég. Frissítéssel kapcsolatban TCL topikban érdeklődj. Ott megadják, hogy honnan kell letölteni, melyik jó a TV-hez, hogyan kell telepíteni.


devil-k
(nagyúr)
Blog

Az új Szellemirtók félelmetesen jó hangsávot kapott. Referenciaértékű csoda.


python1
(veterán)

Nézös lesz nálam is, felkészítve a 4db szub teljes bevetésre, vetítőt is belőttem, mehet a mozi 1000-rel.


-KP-
(addikt)

A hang valóban jó. A film sajna nem nőtt fel hozzá :(

üzenetek