Házimozi haladó szinten - TV & Audió fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


devil-k
(nagyúr)
Blog

A filmről nem is írtam, hogy jó. ;]


python1
(veterán)

Èn nem tom ki, hogy van vele, de èn nem vagyok annyira èrzèkeny a filmekre, megnèzem azt annyi, nem is úgy állok hozzá, hogy majd ugyan milyen lesz, minden filmben van valami ami elrejtve, lehet csak egy mondat vagy egy mozzanat, effekt ami miatt megèrte megnèzni.
Más
Èrdekes ez a szub tèma, jelenleg 4 db 12"- os tolja a szubot, ha csak elöl kettő szól nagyon járatni kell őket hogy èrtèkelhető hangot kapjak, akkor már zeng az egèsz lakás, de amit bekapcsolódik a kanapè mögötti 2 szub, elèg a harmad hangerő, ès mèg csak ki sem hallatszik a szobából nagyon, mèg este sem zavaró. Viszont ha csak a hátsók szólnak, akkor meg nincs neg az a kiterjedt szub hang, kocka a szoba.

[ Szerkesztve ]


Quetz
(őstag)

Azért ehhez a Dune 2-nek lenne pár észrevétele :)


Khaosz55
(addikt)

Én is ezt vettem észre, akkor jó a kanapé mögött a sub ha van elöl is.


VoidXs
(nagyúr)
Blog

Sajnos a Mortal Kombat is ilyen. Kiváló, példaértékű hang, katasztrofális film.


python1
(veterán)

Igen pontosan, annak ellenére, hogy tulzásnak tűnhet a 4 szub, de mégse és már minimális hangerőnél is ütős tud lenni, arról nem is beszélve, hogy a sarkokban sem dúsúl fel, tehát egyenletesen oszlik szét a szobában.
Még 2 db az oldalfalakon szerintem elmenne, és akkor lenne nálam tökéletes, de már ez is elég nekem itthonra.
Egyszer, már vagy 30 éve volt egy kedvenc szórakozóhelyünk (este disco) ott pl a galérián 2-méterenként voltak igen kisméretű 4-ed rendű bandpass ládák, hihetetlen mélyekkel.
Lehet bepróbálok ilyeneket itthon, egyszer volt ilyenem, már 1db kisméretű be tudott teríteni 60nm/ 5m belmagasságú helyiséget.


devil-k
(nagyúr)
Blog

Én sem vagyok érzékeny. Nekem tetszett a film, jó kis popcorn mozi volt, semmi több.

Szerintem ez a szub téma addig nem értelmezhető sokak számára, amíg ki nem próbálja több dobozzal. Amíg nekem is “csak” kettő volt, nem tudtam, hogy amit négy darabbal el lehet érni, akkor lesz teljes a kép. Én is utólag hallottam ezt meg. Össze sem lehet hasonlítani a két felállást.

Quetz
Való igaz, de azt direkt nem hoztam bele ebbe a kérdéskörbe. :D Az egy alapos iparos munka lett, na. Bárcsak minden film így érkezne meg hozzánk az otthoni moziba, mint ezek. :)


tatárlaki
(csendes tag)

2022-ig nem gondoltam volna magamról, hogy ha képes is leszek arra, hogy ki tudjak alakítani egy "moziszobát" a családi házunkban abban majd 6db 18"-os ( 225 literes térfogatú reflex dobozokban...) un. PA hangszórókból általam épített szubok lesznek.
Mindenkinek, akit a téma érdekel (és van rá "lehetősége") csak azt tudom javasolni hogy mielőbb hallgasson meg olyan rendszereket, ahol legalább ennyi és ilyen szub dolgozik aztán döntsön.


python1
(veterán)

Irigyellek is benneteket kicsit, hogy akkora dobozokkal tudtok dolgozni, de azért nem lógatom az orrom, örülök, hogy részese lehettem néhány szub projektnek, meg ilyen "igazi" moziélményt nyújtó mozik látogatása után, egyértelmű volt, hogy mi a fontos, és járható út.
4 szub alá már én sem adnám, meg a nagyon érzékeny hangsugárzók-ból sem tudok már engedni.


xxlongikaxx
(aktív tag)

Tegnap megrendeltem a subot, es ha mar ott voltam a shopban akkor meghallgattam az ottani mozi setet. McIntosh AVR es Perlisten 5.1 ben, kb 25 millas cucc. Hat az en rendszerem messze van meg ettol, mondjuk a szoba is eleg jol megvolt epitve. Brutal feszes es reszletes volt a hang.


mimic1979
(aktív tag)

Sziasztok. Jelenlegi Dirac verziók közül melyiket èrdemes hasznàlni? Denon + full range + dlbc


SPEA
(aktív tag)

az utolsó nagy stúdió, a Paramount is kivonult a hazai házimozis piacról...


Vhiktor
(veterán)

:O


-KP-
(addikt)

Gondolom a lemezeladások számai a béka segge alatt voltak.


torma1981
(veterán)

Nem nagy kár érte. Mostanában a magyar szinkron kritikán aluli volt. :( Hangminőség minden szempontból is. Hiába van jó hangrendszered ha a forrás nagy kaki.Már ezer éve feliratosan nézem a filmeket. Csak ott elérhető a legjobb hangminőség már nagyon rég óta. Meg a steam elterjedésével ki az aki több tízezerért vett Blu-ray filmeket, hogy a polcon porosodjon?

[ Szerkesztve ]


Smiley
(addikt)

Meg haszna is lehet, kicsit csak rakenyszeriti a magyart, hogy elkezdjen angolul tanulni.


Khaosz55
(addikt)

Én hátsó subbokat úgy állítottam be hogy 75Hz-en megvágom, ha felette vágom zavaró volt, vagy inkább jobban érződött, hogy honnan jön a hang annak ellenére, hogy a görbe lapos volt.
Csináltam a minidsp HD-ra. Egyiknél a hátsó szub esetében kb 50-75Hz-en kb 3-4dB-t visszafogottabb a tartomány a másik esetébe ennyivel erősebb. Egyik "lágyabb" másik "ütősebb" setup. Valójában mindegyik tetszik, és ha megnézed a görbét akkor a mindegyikre azt mondanád, hogy jó annak ellenére érzetre-hangra más.


-KP-
(addikt)

Ennek semmi realitása nincsen.


xxlongikaxx
(aktív tag)

Na megjott a “kicsike”:


-KP-
(addikt)

Ez az rp1200-as?

üzenetek