Hisense LCD és LED TV-k - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


peanar
(senior tag)

Oled megrendelve (izgatottan várom és bízom benne hogy nem lőttem mellé :) )!

Mindenkinek köszönöm a segítő szándékát!


SztiviVander
(őstag)

Ennyiért én is az oledet vettem volna.


molnar28
(csendes tag)

Szia.
Nekem 55A85h tvm van lassan 1 éve. Teljesen megvagyok vele elégedve amire használom arra nekem tökéletes.(netflix ,disney+ ) plusz playstation 5 el használom de nem tudok semmi negativot rá mondani.Ha bármi kérdésed lenne nyugodtan kérdezz a tvvel kapcsolatban. :) :) .


peanar
(senior tag)

Szia.
Nagyon szépen köszönöm!
Ha megérkezett és elakadok akkor kérdezek...meg ha addig eszembe jut valami akkor is😁


molnar28
(csendes tag)

Rendben. Összeszerelés 2 emberes mivel a tiéd 65 coll és alul ne középen fogd meg ha megemeled majd mert ott van a talp fedő műanyaga hátul az nekem a kezembe maradt anno mikor megemeltem az enyém de szerencsére nem ejtettem le a tvt.. :R :R Igaz a víz le is vert egy pillanat alatt


peanar
(senior tag)

Köszönöm az infókat, holnap majd odafigyelek (elvileg holnap hozzák)!
Igyekszem majd a feleségemmel együtt a széleinél fogni és nem elejteni.
Az euronics webáruházából rendeltem, küldték mailen hogy majd a futár jelenlétében bontsam ki a csomagot, ha sérült át se vegyem....kíváncsi leszek mit szól majd ehhez a futár.


SunMount3r
(nagyúr)
Blog

Hű én ezt régebben kipróbáltam, igaz nem egy TV-vel, hanem egy gitárral. Azt mondta rá a futár, hogy amíg ki nem fizetem és alá nem írtam az átvételt, addig coki. Utána meg már minek, ugye? Ha ki is derült volna valami sérülés, ő már biztosan csak vállat vont volna, innentől kezdve nem az ő feladata visszavinni, meg visszaadni a pénzt, hanem kezdhet bele az ember a full garanciáztatási folyamatba. Ha meg az elállás jogával élne, akkor meg várhat akár hónapokat is, mire visszautalják a pénzét...


kelly416
(veterán)

Volt olyan futár aki kérte, hogy nézzük meg a csomagot, de meg volt nyomva a kartondoboz oldala.

Szerintem itt a csomagolás sérülésétől van szó, amit megnézhetsz bontás nélkül. Viszont amennyiben a csomagolás sérülésmentes, a futár nem fogja megvárni ameddig kibontod, mert rohannia kell ha mindent ki akar vinni ami aznapra nála van. Egyébként meg tőle vonnak le pénzt, ha valamit nem visz ki, és így meg lehet érteni őket is. A cégek a hunyók sokszor, nem az alkalmazott.


SunMount3r
(nagyúr)
Blog

A cégek a ("fő") hunyók, ez igaz, de nem mintha a futárnak ebben ne lenne szerepe. Konkrétan meg van mondva neki, mit, hogyan és meddig, még ha az nem is teljesen "szabályos". Ezért van, hogy simán megtagadják a csomag kibontást fizetés előtt is. És a legtöbb esetben, szerintem hiába hadakozol, hogy hát ehhez neked jogod van, azt fogja mondani, hogy akkor sztornó és inkább viszi is vissza a csomagot.


SztiviVander
(őstag)

Melyik jogszabalyban van az leirva hogy jogod van fizetes elott (tehat ugy hogy az meg jogilag nem a tied) kibontani? Be tudnad linkelni? Mert ez szerintem egy urban legend, az hogy a bolt "azt mondja" egy dolog, az inkabb beetetes hogy batrabban vasarolj.


rainman72
(nagyúr)

Igen lehet az is.
De ha vettem egy 75s tv-t régebben még a futár is kivi volt rá plus egy 1000s meg is oldotta a kérdést :D


SunMount3r
(nagyúr)
Blog

Konkrétan volt ilyen példám, írtam is, hogy mivel. És igen a bolt "szabályzatában" (vagy mifenében), konkrétan ez szerepelt, hogy ezt megtehetem (sőt még "javasolták" is).

Szerintem ez a mai napig még nagyon sok webshop-ban így van, vagy hasonlóan... (Mármint, hogy azt írják, hogy "persze", aztán a helyszínen kiderül, hogy "mégse".)

[ Szerkesztve ]


pn4hvq
(senior tag)

Nem jogszabályban van rögzítve, hanem a webshop olyan feláras szerződést köt a futárcéggel, hogy a termék kibontására a vevőnek lehetősége van. Extraszolgáltatás a futárcégtől, extra díjért a webshopnak.


peanar
(senior tag)

Mindenkinek, aki hozzá fűzött valamit a témá(m)hoz és persze azoknak is akik nem🙂

Tegnap meghozták a Tv-t, persze a két futár.....az már régi történet, nekik nem kell megvárni a kibontást mert amúgy is ha valami baja lenne a készüléknek, nem ők vinnék "most" vissza.
Bevitték a szűk előszobába, letették és amennyire lehetett, lefényképezték és már itt sem voltak.

Mivel így is látszódott hogy tobb helyen sérült a csomagolás, én is gyorsan telefont ragadtam és amit lehetett, fényképeztem, kamerástam.
Miután feleségemmel bevittük, láttunk hogy a csomagolás a másik oldalon is sérült, így a kibontási folyamat végig videózva, fotózva lett..

Na de a tv szerencsére sérülésmentes volt, legalább is tegnap az az 1-2 óra alatt ameddig nézegettük (késön hozták, valamikor 19:30 óra körül került a helyére) nem fedeztunk fel semmit.

Beüzemelés után kisfiam egyből felavatta az xboxal, utána meg netflixel teszteltük valamilyen sorozatot nézve. Ég és föld a régi tvhez képest, még így alapbeállításokkal is, viszont a netflixen a film 1-2x megdöccent, ami az előző tévére nem volt jellemző.
Tegnap a netflixre ugyanúgy az amazon fire tv sticket használtam mint a régi tvnél....de lefekvés előtt a saját netflix alkalmazásán is bejelentkeztem, majd ott is tesztelem.
(mielőtt bárki kerdezné, wifin keresztül és nem kábelen!).
Ami tetszett, hogy egyből átvette az amazon stick távziziének a kezelését, így elég volt csak a tv távirányítóját használni.
Ami viszont nem (és még nem tudom az okát), hogy az amazon stickhez gyárilag járó hdmi toldót nem szereti, így azt kihagyva a stick kitakar +1 hdmi helyet, ami most hiányzik.....
Valaki tud erre valami olyan toldót javasolni ami működik a tvvel?

Másik, használ valaki ezzel a tv-vel (A85H) vodafone mediacard-ot??
Ha tudnám hogy müxik vele, szivesen visszaadnám a tv boxukat mert az egy rakás.....(most per pillanat ez nincs bedugva, ritkán nézünk tv adást).

Ha már kérdések, még valami eszembe jutott. Tegnap a beállítások elején felugrott egy ablak valami wake up lanon és wifin ki vagy bekapcsolom e, én a ki-re mentem, de utána a beállításoknál ezt az opciót nem találtam meg. Nem tudom, hogy ennek kikapcsolása miatt nem tudom a tv-t bekapcsolni a telefonon lévő alkalmazásával, vagy amúgy sem menne....bár az is igaz, hogy tegnap a Vidaa alkalmazással hol működött az irányítás, hol nem.

Most egyenlőre ennyi, előre is köszönöm!


molnar28
(csendes tag)

Táviranyiton bal oldalon kisnégyzet benne két vizszintes vonallal azt megnyomod majd megjelenik a beállitasok menü ott hálozat majd ott a wlan halozatra csatlakozast kapcsold be es elvileg akkor a wifid be van kapcsolva … konfigurálni meg ugyanitt a hálozat konfigurálása menuben tudod . :)


peanar
(senior tag)

Köszönöm, közben én is megtaláltam.
Tegnap nem sok idő jutott a nyomkodásra, mindenki játszani vagy filmezni akart rajta😁


Backrau
(aktív tag)

Sziasztok!

Adott egy Hisense 65U8KQ. Hogyan lehet beállítani, hogy ha bekapcsolom a tv-t, akkor ne a Home felület jöjjön be, hanem a HDMI3-at kapcsolja egyből. Azon van a beltéri.
Szétnyomkodtam, de nem igazán találtam ilyet, vagy az LG után furácsább a megoldás.


Cartmenn
(tag)

Néztem az u8qf-n ,nem látok semmit,de az a baj nincs semmi egyik hdmi-n se :) Nálam alapban így a kábel tv kapcsol be amelyik csatornán volt ----ha rámész a bementekre ,ott írja is ha megnyomod a "beállítások" gombot akkor az a bemenet rákerül a HOME oldalra ,azt már nem tudom akkor alapban ezért kapcsol e oda ---ha a home oldalon aztán rámész a bemenetre ,onnan ugyanígy eltávolítható ----azt nem tudom a hdmi3 at rárakod akkor számít e valamit .Nekem az a lényeg sose kapcsolt a home ra :)


SunMount3r
(nagyúr)
Blog

Szerintem csak akkor kapcsol be a Home-ra, ha nincs bedugva rá TV.


nOvOp
(senior tag)

Nekem (U7HQ) alapból az jön be, amit utoljára hagytam, még akkor is, ha nincs rá csatlakoztatva eszköz a HDMI portra. De ha CEC be van állítva, akkor elvileg ha bekapcsolod a beltérit, akkor a TV is bekapcsol arra a kimenetre.

üzenetek