Hogy is néznek ki a gépeink? - Hűtés, házak, tápok, modding fórum

üzenetek

hozzászólások


hszilard666
(veterán)
Blog

Sziasztok!

Pici update az überbüdzsé ITX konfigomról!

Az utolsó bejegyzésemben lévő ML08 at nagyon szerettem, de a napokban bekattant nálam valami és úgy döntöttem ezt is downsize-olni akarom, kutattam az aprót hogy mit vegyek és majdnem lőttem egy Phanteks Shiftet, de végül inkább választottam egy Metalfish T60 at.

Ti is sokat hallottatok a Metalfish gyártóról? Én sem! Kínai gyártó, Aliexpressen árulják a dolgaikat, elvileg tűrhető minőségű házakat adnak pici pénzért. Legalábbis redditen ezt olvastam. A T60 as pont kielégítette a viszketésemet, mivel hajazott egy picit a Kolink Rocket házra amit már régóta ki akartam próbálni, de legutóbb amikor volt a piacon sajnos lecsúsztam róla. Vagyis nem lecsúsztam, csak nem tudtam alkudni egy fillért sem, teljes áron meg nem akartam elhozni, nem lett volna hű az überbüdzsé kukázott konfigomhoz. :DDD Tudom, tudom, nagyon pajeszos vagyok, próbálok a jobb irányba fejlődni. :B

Viszont utólag nem bántam meg a T60 at a Rockettel szemben, mivel a Rocket 9.6L míg a T60 csak 7.5! :Y Mondjuk éppenhogy csak befért a konfigom, az SSD-t és a vinyómat konkrétan pokoli nehéz volt elhelyezni de végül megoldottam. Szóval ma haza is hoztam a házat, megkaptam 30K HUF ért, riser-rel, meg összes gyári tartozékkal 0KM esen. Lehet kicsit sok volt a vételár, de úgy voltam vele hogy 100 USD kb Aliról egy hónap míg ideér, rádobnak 30USD szállítást+vámot, így máris barátibbnak tűnt a használtpiaci megoldás.

Pfuhh, életem legnehezebb szerelése volt. Sehova sem fért be a kezem, nem értem el a csavarokat, a kábelek mindig útban voltak, már majdnem agyvérzést kaptam. Oké én vagyok a gyökér hogy ekkora házba nem moduláris tápot teszek, de a jelenlegi SFX tápommal boldog vagyok, nem akartam ezért cserélni.

A hardver komponensek maradtak a régiek nagyjából, 4770K, 16GB ram, GTX 960, 2db 2.5 vinyó. Amit cseréltem az az ID-Cooling IS-60 as gyári vékonyított ventije, mivel ebben a melegben elkezdett hangoskodni. Szerencsémre az T60 as picit megengedőbb cooler fronton így a bordára tettem egy Noctua NF-P12-t, mivel ezzel a légkavaróval nagyon boldog voltam épített vizezős időszakomban, biztos voltam benne hogy ide is megfelel!

Össze is raktam a gépet, bootol szépen, terheléses hőfokokat nem néztem meg, de a noctua ventivel hatványozottan halkabb lett idle.

Itt vannak a képek:
[link]

Ami tetszik:
- A ház anyaghasználata és minősége kiváló! Pokoli stabil és nehéz, érezni hogy van benne anyag. Nagyon tetszik az a fényes fehér bevonat!

- A méret szuper. Konkrétan kisebb mint egy Razer Core külső videókártya dokkoló, mégis tud fogadni egy nagyjából kompromisszum mentes konfigot, sőt a hatalmas 3 ventis VGA-k is belemennek mindenféle probléma nélkül! :K

- Szuper kiegészítők járnak a házhoz. Kaptam két szép ezüst színű SATA kábelt, amik nem túl hosszúak, így annyival kevesebb a kábel, valamint adnak mellé 2db ezüst színű fogantyút amit fel lehet tenni a ház tetejére és azzal hordozni. :D Én ezt kihagytam, jobban tetszik a fülek nélkül.

Ami nem jön be:

- Nincs vinyó felfogatási lehetőség a házban :Y Konkrétan a 2db 2.5" es meghajtómat majdnem ki kellett dobnom mert nem tudtam volna hova betenni, de aztán pici fejtörés után meglett a megoldás! Csináltam szendvicset. Háttértárból. :DDD Az SSD és a HDD közé tettem pici szivacsot, majd összekötöttem őket gyorskötözővel, és az alsó rácshoz fixáltam őket egy harmadik gyorskötözővel. Stabil? Igen! Halk? Semmi hangja! HIbátlanul működik! :K Látható ez a manőver a képek között is.

- Ami keserű még nekem azok az oldallapok. Átlátszó plexi, de nagyon hajlékonyak, és nagyon rossz minőségűek szerintem. Nyeklenek, nyaklanak. Lehet csináltatok rá valami komolyabbat.

- A fornt USB csatlakozója a házban a legrosszab helyre került. :W Konkrétan útban van belül a VGA tápkábelnek, picit meg is hajlik ezért a VGA-m. :O Át kéne ezt tenni a bekapcsoló gomb jobb oldalára...

- Utolsó parám pedig lehet hogy nem minden tulajnál jött elő, de nekem kihagytak 2db távtartót a csomagból az oldallapokhoz. 8db helyett csak 6db ot kaptam. A képeken látszik hogy hézag van a ház és az oldallap között, ez azért van hogy jobban levegőzzenek a komponensek, valamint hogy elférjen a noctua venti a cooleren.

Mit szeretnék változtatni a gépen?
Elsőkörben egy founders 1070 est szeretnék kukázni a masinába, szerintem szépen mutatna a ház fehér színével. De lehet hogy 970 referenciát veszek. Nem játszom nagyon modern címekkel, csak GTA V és BF3 pörög, oda soknak érzem a 1070 et.

Köszi hogy elolvastátok! Kinek van egyébként a legkisebb dedikált VGA-s gépe a totyikban? ;]

[ Szerkesztve ]

üzenetek