HP ProLiant MicroServer Gen8 - PC, mini PC, barebone, szerver fórum

üzenetek

hozzászólások


dchard
(veterán)
Blog

Ha valaki esetleg belefutna hasonlóba:

Egy darab mezei SSD rendszer meghajtót használok (az ODD helyén, a többi linux soft raid), ennek boot-olását csak úgy lehet megoldani, ha a beépített raid vezérlőben az egy darab SSD-t RAID0-ba teszem és utána kiválasztom mint elsődleges eszközt.

Ha az SSD (de ugyanez igaz lehet diszk esetén is) fárad, és lesz rajta néhány nem javítható hiba, akkor megtörténhet hogy a RAID vezérlő "elfelejti" a kötetet, és nem hajlandó boot-olni, a RAID vezérlő beállításai között is azt fogjuk látni, hogy nulla darab kötet van beállítva, a POST hibával kiáll.

Ilyenkor live linux boot-olás után ellenőrizni kell a fájlrendszer épségét, és a javítani az esetlegesen felmerülő sérüléseket (nálam nem volt detektálható file rendszer sérülés), majd az SSD-t ismét RAID0-ba kell konfolni és beállítani elsődleges boot eszköznek. így minden működik tovább. Ha egy darab SSD-t (vagy HDD-t) állítunk RAID0-ba, akkor nem történik adatvesztés.

Az említett SSD írási élettartamának kettő százalékánál tart csupán (SSD health 100%), de már elég koros, tehát nem csak túlírt SSD-knél fordulhat ez elő.

[ Szerkesztve ]

üzenetek