Így építsd a billentyűzeted! - Beviteli eszközök fórum

üzenetek

hozzászólások


0xmilan
(addikt)

Persze, miert ne lenne erdemes?
Discordon azt mondtak, hogy a support intezi a garanciaztatast, ami gondolom azt jelenti, hogy kuldenek egy uj modult. Ugye egyben van a d-pad a joystick-kal.
Nem tudom, hogy a postaert fizetnem kell-e vagy mennyibe fog kerulni.
A forumon tavaly nyaron azt irtak, hogy tesztelnek uj kapcsolokat, ami egy uj modullal is jarna. Azt a kerdesemet ignoraltak, hogy ebbol lett-e azota valami.
Parszaz forintert tudnek venni uj alkatreszt, csak akkor nekem kene beforrasztanom.

Ok is tudjak, hogy nem ez a legtartosabb alkatresz, mert eleve az az ajanlas, hogy ne rakd pl. a WASD-ot vagy egyeb nagyon gyakran hasznalt funkciot a d-pad-ra, mert nem birja a terhelest. (Meg miert is raknad, amikor ott van mellette a rendes joystick)
Nekem a mute, unmute, Esc, 'B" volt ramappelve, amiket egy ora alatt szerintem <50x hasznalok. Ezeket at tudtam rakni masik nem (vagy alig) hasznalt gombokra, szoval nem okozott tul nagy ervagast.

Kozben rendeltem egy Elgato Stream Deck Pedal-t, amivel ezt a 3-4 funkciot el tudom majd erni labbal is. :D Igy peldaul mute/unmute-hoz nem kell majd levennem a huvelykujjamat a joystickrol, a d-pad meg megmaradhat masra.


dqdb
(nagyúr)

esetleg vmi egyrétegű leszedhető(ami tényleg nem időigényes felvinni és leszedni ha kell) festék ami értelmesen néz ki ? :DDD keychron q2 nek adnék valami színt...
Egy anodizálásra tervezett fémháznál a toleranciák tipikusan olyanok lesznek, hogy arra te sprayvel festéket nem fogsz felvinni, vagy problémák lesznek az összeszerelésnél, ahogyan a porfestés sem opció. Az egyetlen utólagos megoldás ilyenkor a cerakote, mert azt elég leheletvékony rétegben felvinni, de annál és a többi módszernél is a festést megelőző lépés a homokfúvás a korábbi anodizálás eltüntetésére, szóval az sem reverzibilis (és árban többre jön ki maga a festés, mint amennyit a Q2 ér, és a billentyűzet értékét erőteljesen csökkenti is egyben).

Ha színek kellenek, eleve színes billentyűzetet vegyél.

illetve valakit nem érdekelne Gazzew Boba U4T Switch 62g Clear - 70 db? 2éve rendeltem de azóta is csomagba áll
Az aláíráson kívül tilos a fórumon hirdetni.


dqdb
(nagyúr)

Parszaz forintert tudnek venni uj alkatreszt, csak akkor nekem kene beforrasztanom.
Erről jutott eszembe, a Kailh ezt dobja majd piacra (a bejelentés dátuma gyanús, de valódi terméknek tűnik). Splergo thumb clusterre hasznos feature lehet.


Apollyon
(Korrektor)

Itt valaki felskinezte a Q12-jét: [link]


pengwin
(addikt)
Blog

Ha anodizált fémet szeretnél festeni, akkor nagyon aprólékosan maszkolni kell az illeszkedő felületeket, különben a festék illeszkedési problémákat okozhat.
Én elsőre alapozást, majd festést, végül egy lakkréteget javasolnék minimum. Valamint szerintem felejtsd el azt, hogy könnyen leszedhető legyen... akkor kopni is fog könnyen.

Alapozást pl. autó karosszéria alapozóval simán meg tudod oldani, a festés pedig modellezős akrilfestékkel és egy festékszóró pisztollyal gyorsan kivitelezhető.

[ Szerkesztve ]


Dapro
(senior tag)

Koszi a valaszokat , atgondolom . A q2 felso kerete kulon van es nagyon egyszeruen leszedheto, kb mint a gmmk nal. Csak azt akartam volna vmi szinnel atmenetileg lefujni mert pont az lett volna a lenyeg h az alap reteget ne kelljen csiszolni hanem epsegben maradjon. Na mindegy ha utamba kerul vmi festek majd raprobalok, nem sajnalom amugy a billt, nem feltem, hasznalom, szeretem, eladni nem akarom.
Amugy auto festeknel lattam a “leszedheto” festeket , nem emlekszem mi volt a neve. bar az nagyon vastag de amugy toleranciakkal nem lenne gond mert csak a kulsejere lenne fujva.


pengwin
(addikt)
Blog

Akkor vedd le a keretet, maszkoló szalaggal ragaszd le az alját ami az alsó résszel érintkezik, és utána mehet a három rétegű módszer amit írtam.

Alapozó és lakk nélkül nem fogod tudni szépen lefesteni - nem fog rendesen tapadni a festék, és nagyon könnyen pattogni fog. Leszedni lehet egyszerűbb lesz, de gyakorlatilag garantált a pattogzás és könnyű sérülékenység.

[ Szerkesztve ]


Dapro
(senior tag)

köszi, az lesz. konkrét festék van amit tudsz ajánlani esetleg? amúgy valszeg pc ház elejét is lefújom hasonló színre :DDD


pengwin
(addikt)
Blog

Festésnél szerintem két út van: a modellezős és a barkácsolós.

Ha széles színválasztékot akarsz, és csak egy PC ház eleje + billentyűzet teteje lesz lefestve, akkor modellezős akrilfestékek simán játszanak (pl. Vallejo, AK Interactive, Army Painter, Revell, Citadel), a hozzájuk való hígítóval és lakkal. Ez ml-re számolva biztos drágább, de ezekkel könnyű dolgozni, és nem is fog a nyakadon maradni 100-200ml festék amivel nem tudsz mit kezdeni. Modellezős alapozók között van sok ami már eleve egy adott színt is tartalmaz, így akár egy alapozással megoldhatod a színkérdést. Bizonyos alapszíneket megkaphatsz festékszóróként is, ha nincs festékszóró pisztolyod.

A barkácsolós megoldás az, hogy a barkácsáruházakban kapható flakonos alapozók és festékek közül választasz. Így fajlagosan lényegesen olcsóbbra jössz ki, de sokkal többet fogsz megvenni, mint amennyit elhasználsz. Emellett kisebb lesz a színválaszték és ezekkel csak védőfelszereléssel lehet majd dolgozni. A lefestett felület is lehet igényel majd némi csiszolást, szintén maszkban.

Én a helyedben megmaradnék valamilyen vízbázisú akrilfestéknél, mert ezekkel védőfelszerelés nélkül is nyugodtan dolgozhatsz egy jól szellőző helységben. Meg szerintem az akrillal amatőrként egyszerűbb jó végeredményt produkálni.

Alapozni viszont mindkét esetben csak szabadban, lehetőleg védőmaszkban ajánlott.


Dapro
(senior tag)

köszi!


0xmilan
(addikt)

Ezt le is screenshotoltam, amikor szembejott instan.
En 60%-os, vagy akar nagyobb billzeteken is el tudnek kepzelni joystickot vagy d-pad-et, ha mar kurzorblokk nincs. Ki tudja, lehet, hogy ez lesz 2025 trendje. :D


dqdb
(nagyúr)

Billentyűzet bal oldalára, 90 fokkal elforgatva felszerelve bármilyen kiosztáson el tudom képzelni. Az encoderrel ellentétben ebben látom a potenciált.

2024 trendje a mainstream vonalon a HE, customoknál az EC, szóval igazad lehet, felkészül 2025 :D


N9vem
(csendes tag)

Van 3 nyákom easyeadáról (régről) aki szereti a kihívást annak szívesen odaadnám. Nem egy kiforrt design, a kicsi teensy kell hozzá. Nincs se githubja se semmi. Elvileg működik mert egyet már összeraktam. képek


MaxxDamage
(félisten)
Blog

Sziasztok,

Van egy billentyűzet amit már rég használok és bár nem mondanám nagyon koszosnak, de egy teljes tisztítás nem ártana a gomboknak.
Kérdés az lenne, hogy ezt vajon szét lehet szedni sérülés nélkül, vagy nem? :F

Billentyűzet egy Cougar 200K


dugo_
(veterán)

Ha nem muszáj, ne piszkáld. Az ollós mechanikán milliméteres pöckök tartják a kupakot, nagyon könnyen el tudnak törni.
Az külön csoda, hogy még ép, működő állapotban van a 200K-d, anno 1-1,5 éven belül széthullott a többségnek.

Finomszűrő sminkecsettel próbáld kisöpörni a kupakok közét.


MaxxDamage
(félisten)
Blog

Tökéletes állapotban van, bírja a strapát. :D
Jaja, nem mai darab! Nagyon a szívemhez nőtt.
Azt mondod ne is próbáljam szétszedni?


dqdb
(nagyúr)

Ne. Az említett csettel és nedvesített törlőkendővel nagyon óvatosan menj végig a sorok között és ennyi. Az ollós billentyűzetek eleve érzékenyebbek sérülésre, a 200K pedig hírhedten az.

A milliméteres pöcök szófordulat helyett inkább tizedmilliméteres állna közelebb a valósághoz :)


MaxxDamage
(félisten)
Blog

Rendben, akkor úgy fogok tenni. :R
A Bill. gombok tetejét/oldalát hogyan szoktátok tisztítani?


dqdb
(nagyúr)

Én a kupakokat úgy, hogy leszedem és szappanos vízben elmosom, de nekem nem ollós billentyűzeteim vannak :DDD

A tetejére és oldalára jó lesz a nedves törlőkendő, de úgy töröld le, hogy nem fejtesz ki rá nagy erőt, hanem hagyod, hogy a kendő csak csússzon a felületen (a tetejét amúgy is nagyrészt tisztán tartod a gépeléssel). Így néz ki egy tipikus ollós kapcsoló, láthatod, hogy négy milyen apró pöcök tartja a kupakot, amiből ha egynél több eltörik akár egyetlen billentyűn is, akkor megszívtad.


MaxxDamage
(félisten)
Blog

Igen, volt korábban laptopom amin ilyen volt és letört a pöcök egy billnél, aztán azt többet a helyére nem tettem. :)

Van egy új/bontatlan ROG Strix Flare II Animate (mechanikus) billem is, de a Cougar még olyan jól teljesít, hogy nincs szívem felbontani és munkára fogni a ROG-ot. :D

üzenetek