Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


parkr
(őstag)

Üdv!
létezik olyan országos szolgáltató ahol nincs feltétlenül szükség TV boxra? tud valaki ilyet? kód kártya is jó, csak ne legyen két távirányító


pjen
(félisten)

Diginélnem kell semmi, csak a Tv ben legyen DVB C tuner. Vodánál ugyanúgy , ők adnak ķártyát. Mindig tv t nem ismerem.


parkr
(őstag)

Vodát megnézem köszi! Digi az nincs itt, max műholdas az meg nem kell.


Beniii06
(őstag)

Mindigtv vagy Digi, máshol már mindenütt boxokat erőltetnek.


dethroner
(veterán)

2020. szeptember 6-tól az előfizetéses mindigTV PRÉMIUM szolgáltatás csatornáit DVB-T2 adásmódban, HEVC* (H.265) kódolással sugározzuk. A szolgáltatás használatához DVB-T2 + HEVC képes televíziókészülékkel kell rendelkeznie. Amennyiben készüléke nem alkalmas a szolgáltatás vételére, megfelelő dekóder (Prime DTT-901) vásárlására van szükség.

Ott se mindegy milyen tévéje van az előfizetőnek.


pjen
(félisten)

Van kártya a vodánál. :)


Beniii06
(őstag)

Új előfizetőnek is? Én nem tudok róla, az más ha valakinek UPC-től maradt CI+ mediacard, de nem láttam sehol a weboldalon, hogy új előfizetőknek is lehet kérni.

Már a UPC Direct sem játszik, a Direct One átvette és azóta CA kártyát ott sem lehet külön igényelni.


mobilizmo
(addikt)

Sziasztok!

Segítsetek, van-e normális "lavoros" internet szolgáltató? Telken hátul épült egy gyorsház, oda kellene internetet (és tv-t) intézni. Kábelezéshez nem nagyon van kedvünk, ezért gondolkozom a lehetőségeken.


Beniii06
(őstag)

A vezetékes megoldástól nincs olcsóbb/gyorsabb. A mikrohullámú helyi szolgáltatók drágábbak és lassabbak szoktak lenni.

A telken van már bekötött vezetékes internet, tv szolgáltatás másik ingaltalban? Kevés az információ. Ha van, akkor lehetne kérni oda mégegy előfizetést vagy ha ugyanúgy te használnád a szolgáltatást, akkor telken belül meg lehet osztani házilag könnyen az internetet másik ingatlanból, akár vezeték nélkül is.


mobilizmo
(addikt)

Tudom, hogy mindig a vezetékes megoldás a jobb. Én biztos így is csinálnám, egy második előfizetéssel (mert egy voda van már). De nem nálunk lenne, hanem a nagyobbik gyereknél és ők nagyon nem akarnának kábellel szarakodni. Plusz info, hogy akiknek lenne idősek, szóval eléggé alap felhasználásról lenne szó. Kis sávszélesség, gyakorlatilag 250 Mbit elég lenne, de azért az stabilan (+tévé természetesen).


viktorhu
(veterán)

A stabil 250 megabit + tévé az tényleg vezetéket jelent. Esetleg tényleg a második előfizetés lenne a megoldás, akkor a szolgáltató elviszi hátra a kábelt.

"nem akarnának kábellel szarakodni"

A vezeték nélkülivel sokkal többet fognak.


mobilizmo
(addikt)

Értem és már írtam, hogy tudom is.
De ezt be is kellene nekik bizonyítanom.
Ehhez mellékelnem kellene a lehetőségeket, árakat.
Akkor talán ők is látnák, hogy milyen szart lehet kapni milyen drágáért.
Lehet az általános böngészéshez, emailezéshez elég a 100 megabit, tévéhez meg nem kellenek a hd adások.


viktorhu
(veterán)

Igaziból nem is kell meggyőznöd senkit. Helyfüggő, hogy milyen vezeték nélküli szolgáltatások érhetőek el, biztos van valami 30 megabites mikrós rendszer, a tévét meg antennával meg lehet oldani, aztán hajrá.


mobilizmo
(addikt)

"Helyfüggő, hogy milyen vezeték nélküli szolgáltatások érhetőek el, biztos van valami 30 megabites mikrós rendszer, a tévét meg antennával meg lehet oldani, aztán hajrá."
Na erre vonatkozott volna az eredeti kérdés, konkrét ajánlatokkal. :)


viktorhu
(veterán)

A "helyfüggő" rész nem lehet, hogy elkerülte a figyelmedet? :) Nincs konkrét ajánlat a konkrét hely ismerete nélkül.


mobilizmo
(addikt)

Mivel azt gondoltam túl sok ajánlott szolgáltató nem lesz, majd én megnézem a területi elérhetőséget. Egyébként Budapest XVI. kerületről van szó.


Beniii06
(őstag)

Nem ismerek arrafelé mikrohullámú internetszolgáltatót, esetleg az új telenor korlátlan internetje, ha beírod ide a címedet: [link]

TV-nek pedig akkor maradna MyTV vagy MindigTV, esetleg más műholdas szolgáltatás, de ez mind kétszer annyiba fog kerülni, mintha vezetékeznél egy új előfizetéssel meglévő vezetékes szolgáltatónál.


viktorhu
(veterán)

Ezek a mikrós szolgáltatók általában helyi kis cégek, nem országosak, szóval a hely ismerete nélkül nem lehet semmit mondani.

Ilyet találtam pl. a 16. kerületre:

https://www.activcom.hu/

A tévét meg rendes földi antennákkal lehet megoldani leginkább.


mobilizmo
(addikt)

Köszi.
Brutál árak a "semmiért" (persze minden relatív, ~15 éve még 1 Mbps is csak álom volt nálunk).


viktorhu
(veterán)

Vagy ez van, vagy tényleg a telenor otthoni nete (lakcímhez kötött mobilnet), ha elérhető a címen, de azt utca/házszámra kell nézni (van, hogy egyik házban van, a szomszéd házra nincsen). A tévét ott se a mobilnetre terhelném rá, hanem tévéantennával és mindigtv előfizetéssel.

https://www.telenor.hu/otthoni-internet

üzenetek