Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Dönc
(tag)

Ígértem, hogy írok ide, ha megtörtént a váltás:

Na túlestünk a váltáson, egyelőre a net rendben van, bár összeakad a torrent a vezetékes telefonnal, amit szüleim használnak, így erre még keresem a megoldást.
Net szuperül megy, semmi gáz nincs vele a fentieken kívül(, amit én speciel lesz@rnék, ha tehetném. Erre jelenleg is kersem a megoldást. Szakadozik a hívás, ha fut a torrent akár bármilyen érdemi forgalmazás nélkül is.)

Fiam kapott egy előfizut mobilnetre kihegyezve a Digis helyett plusz egy Redmi note 11-et.

Miután összeállt a Magenta 1 magamnak is vettem egy redmi note 10 pro-t (38k huf-ért).

Összességében egyelőre minden rendben működik, ha nem akadnak össze a jelenlegi és senior felhasználási igények. Net stabilan hozza a gigabit gyakorlati maximumát le-fel, még a C2D-s gépen is.

Digis netet a jövő héten lemondom, még egy fél hónapot hagytam benne, hogy párhuzamosan fussanak hiba esetére. TV maradna a Diginél, ha lehet, de majd erről is írok, hogy velük mire jutottam.

Utólag is köszönöm a segítséget! :R


viktorhu
(veterán)

Volt már ilyen sagemekkel, hogy a torrent túlterhelte a processzort, és emiatt más funkciók bukdácsoltak. Optika ugye? Akkor lehetne saját router, az ont pppoe passthrough-ban. A B verzió a torrent szálak számának csökkentése.


Dönc
(tag)

Igen, optika... Nekem is kettő gondolatom volt első blikkre, hogy a kiakadást vagy az APként üzelemő archer c2 okozza vagy a torrent, szerintem majd nézek az archer c2 helyett valami komolyabb darabot és átrakom azt routernek a sagemet meg bridgenek. Ezzel nem jelen felállás mellett bírkóznék, ha valaki egyértelműen nem buzdítana rá :D
Még majd ehhez az upgradehez annyit szeretnék hozzátenni, hogy a padláson kersztül hozok cat6 kábelen végpontot, most kicsit bután van megoldva.

BTW, ha a Sagem meghasal a torrenttől, akkor a 2 Gb-t hogyan tudja kiszolgálni értelmesen? :F


viktorhu
(veterán)

Archer C2: valószínűleg nem torrenthez való az sem, de mehet mindkettő routerként, így lehet terhelést elosztani.

Nem bridge mód van a telekomnál optikán, hanem pppoe passthrough. Simán bekapcsolod az ont felületén, és onnantól egyszerre tárcsázhatsz be a saját routereddel és a telekomossal is. (Ha esetleg találnál bridge mód kapcsolót, az nem fog működni, és szükséged sincs rá.)

"a 2 Gb-et hogyan tudja kiszolgálni"?

Nincs gondja a sávszélességgel. A gond ott kezdődik, amikor nem háztartási szintű (mondjuk 4-5 aktív kapcsolat egyszerre) terhelést kap, hanem akár több száz kapcsolatot a torrentek szálaival. Ezt nem biztos, hogy tudja majd natolni.


Saskakas18
(tag)

Sziasztok. Tudtok ajánlani internet+tv szolgáltatót.

Most jelenleg a diginél vagyunk. Ha lenne olcsóbb és elfogadható, akkor váltanánk.


4Grider
(nagyúr)

Digitől olcsóbb a flip van, ha elég negyed olyan gyors net és van nálatok telekom optika vagy kábel és megfelel az iptv.


Dönc
(tag)

Köszi! :R Meglesem majd a PPPOE passthrough-t csak ehhez picit át kell kábelezni, bár talán ha csak egy gép van rajta, akkor akár még bírhatja is a torrente, hisz a Digis nettel semmiféle fennakadás nem volt amíg ez volt a fő router. Ez a bridge mód azért merült fel bennem, mert valóban láttam a beállítások között a T-s router felületén bár ott az általad említett funkció is.

Sávszélességre csak irónikusan kérdeztem rá, hisz a tapasztalt hiba is annyiban merül ki jelenleg, hogy használhatatlan a telefon, ha megy a torrent, ettől még a leggyengébb gépen is megvan a ~950/950Mbit.

Természetesen visszajelzek majd róla, hogy mit sikerült így elérni.


Saskakas18
(tag)

Még a vodafonet ajánlották. Arról valami vélemény?


viktorhu
(veterán)

Szerintem olvass vissza egy kicsit, pár hozzászólással előtted pont a "Vodafone T-hálózaton" volt a téma.


teppik_amon
(tag)

Sziasztok
A körülmények: Kisváros, régi utca kibővítése, új házak.
Keresztutcában, párhuzamos utcában van upc/voda kábel.
Tkom nincs a városban, digi meg nem szolgáltat családiházas övezetben(kábeles netet)
Kértük a vodát párszor, hogy ugyan vezessék már be a kábelt hozzánk is, de minden kérés visszajön hogy: " a területen a szolgáltatás nem elérhető".
Feltételezem 5 házért nem akarnak új dobozt/erősítőt/whatever letenni.
Ilyen helyzetben van bármi esély a jövőre nézve a vodás, vagy bármilyen kábeles szolgáltatásra, vagy ittmaradunk a tányéros tv /mobilnet kombóval örökre? Van valakinek hasonlóval tapasztalata?


Gubek-Einste
(titán)
Blog

Önkormányzat nem segít?


teppik_amon
(tag)

Mondjuk ez jó 5let! Megkérdem email-ben őket.
Kösz a tippet!


Speederer
(senior tag)

A Vodafone-os topikba hosszabban leírtam a tapasztalatomat, így ide most csak a linkjét másolnám.
[link]
Röviden: szar a Vodafone által mostanában osztogatott KAON modem/router, amit nem cserélnek más fajtára, saját routert meg nem lehet beüzemelni, így a sok kompromisszum miatt lemondtam és Telekom lesz.


GoodSpeed
(őstag)
Blog

Gigaüzlet: a 4iG és a magyar állam megvásárolja a Vodafone Magyarországot | 24.hu

Egy dilemmával kevesebb, mivel az utcámban csak DIG (optika) és Vodafone van :D A Yettel után egy újabb, minden eddiginél nagyobb falat.


krisi047
(aktív tag)

Sziasztok! Gigabites netet szeretnék otthonra, Vodafone vagy Telekom? Digi nincs. TV, vezetékes telefon abszolút nem érdekel. A lényeg a minél stabilabb/megbízhatóbb internet.
Illetve még egy, a saját routerem szeretném használni. Ha ez számít, Budapest IX. kerület. Köszi!

[ Szerkesztve ]


Speederer
(senior tag)

Szia,
2-vel feletted leírtam (+ linkeltem) a saját tapasztalatomat a témával kapcsolatban. Vodafone-nál elvileg nem lehet saját routert használni! Egy kolléga ugyan írta, hogy ő használ sajátot, de mint kiderült sajátot IS, vagyis így dupla NAT van, ami nem annyira jó. Én ezért lemondtam a dologról, hiába volt valamelyest olcsóbb, mint a Telekomos.
Szóval én a Telekomra szavaznék ilyen igény (saját router) esetén. Facebook-ot görgetni + youtube-ot nézni jó lehet a Voda is, de kissé meg van ott kötve az ember keze ahogy tapasztaltam.


Dönc
(tag)

+1 a Telekomra, egyelőre a szolgáltató routerét használom, azzal sincs komoly baj.


fonok87
(aktív tag)
Blog

Sziasztok!
Október 14-én veszem birtokba a panellakásomat (szerk.: XI. Őrmezőn). Digi és Telekom optika is elérhető. Hogy melyik lesz, azt még eldöntöm annak függvényében mennyire szeretném a gigabites feltöltést.
Azt szeretném Tőletek megkérdezni, mik a tapasztalatok a bekötés sebességéről egyiknél, másiknál? 17-21-ig leszek szabadságon, jó lenne olyan ütemben megrendelni a szolgáltatást, hogy otthon legyek amikor jön a szerelő :)

[ Szerkesztve ]


Speederer
(senior tag)

Telekomtól engem felhívott a Vanda (automata) miután neten leadtam a rendelést (talán már másnap). Kérdezte, hogy melyik nap jó nekem (hétfőtől vasárnapig), de mivel a hétfőt nem értette meg harmadszorra sem, ezért átkapcsolt egy élő emberhez.
A lényeg, hogy egész rugalmasnak tűntek, 1 héten belül volt több szabad időpont is, persze inkább ilyen nagyon napközbeniek, amikor a legtöbb embernek munkaidő van. De gyanítom, hogy későbbi napok közül még jobban lehet válogatni az időpontok közül.


4Grider
(nagyúr)

Telekom jellemzően 1 héten belül jelentkezik (most épp Pilisvörösváron nem, mert ott már 2 hétnél tartunk), a Digi meg jellemzően több hét múlva jelzi, hogy mikor jön bekötni.

üzenetek