Invitel (TV, internet, telefon) - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Debilon
(addikt)

Nem, mert jött a hétvége, meg senki nem lett volna itthon

Hétfőn terveztem, mert akkor pár napig itthon lettem volna


tothjozsi96
(addikt)

Reagálnék az optika Barcson sztorira. Most beszéltem keresztanyámmal, ők végül kiköttették a DIGI-t, de még ők is kaptak ilyen "digitális átállás" levelet. Mondja nekem keresztanyám hogy hát már itt bizony Barcson is építik az optikát. Mondom na ne b@ssz. :U És a digitális átállás levelet értelmezték félre, mert ugye bele van írva hogy várható fejlesztés az analóg csatornák lekapcsolása után, csak hát akivel én beszéltem DIGI ügyfélszolgálatossal, ő meg azt mondta hogy CSAK ott lesz fejlesztés, ahol jelenleg 15/30Mbit-es internet van, azokat a területeket szeretnék feltornázni 100Mbit-ig. De arról szó nincs (ő szerinte) hogy a jelenlegi ahol már 100Mbit-es rendszer van, hogy az tovább lenne fejlesztve. Ez a jövő zenéje, de hogy itt optika nem lesz mostanában, az 100%. Egyébként helyi szerelő állítása szerint a COVID előtt megkapták az engedélyt hogy itt elkezdjék az optikát, voltak leszerződött munkások is, de a COVID bedöntötte az egészet, azóta se tart semerre sem ez a dolog, sajnos.

Úgyhogy látod, egy idősebb simán félreért egy ilyen levelet is. Optikáról szó nincs benne, de azt már ő tette hozzá, mármint keresztanyám.


Debilon
(addikt)

hát szomorú, mert ahol lakom ott csak az invitel/digi van értelmes net

telekom felejtős, keresőjük szerint a 30/5 lenne elérhető, más meg nincs


tothjozsi96
(addikt)

Csodálom hogy felétek nem építették ki mert több környező faluban viszont látni az oszlopokon a Telekom-os dobozokat.


Debilon
(addikt)

mintha itt sem lennénk :D


tothjozsi96
(addikt)

Pedig az Barcs külvárosa, régebben még kertvárosának is mondták. Nem értem ezeket a dolgokat..


kabelmania27
(félisten)

Korábban előfordult, hogy a koax hálózat település egy részén vagy pár utcában nem épült ki.


AttyVin
(aktív tag)

Van valami kavarás a TV-hálózattal Kecskeméten?
Még a fizetős csatornák is "szabadon" mennek.
DE a Eurosport 1 helyett egy teljesen néma AXN jön (alatta a ES1 EPG is jó)...
Az AXN a "rendes" helyén teljesen jó.

[ Szerkesztve ]


Jocek1979
(csendes tag)

sziasztok pápa mellett lakom most huztak ki parhonapja az optikai kabelokat a faluba es utana feltettek dobozokatminden oszlopra a kerdesem az lenne mikoruzemelik be a rndszert hogy rá lehesen köttetni regi szar adsl internet van 15 mgps el eremeg csak tv elofizetest sem ajanlanak pedig jo lenne töluk a tv is


frici69
(tag)

Szintén pápai járás, augusztusban felkerültek a kábelok majd az dobozok. Azóta nem történt semmi! Állítólag az engedélyeztetés kb. három hónap. Ma kérdeztem rá azt mondták, hogy talán az év vége felé köthető lesz nálunk!

[ Szerkesztve ]


Jocek1979
(csendes tag)

akkor valoszinu azert is mert sok kornyekbeli faluban most csinaljak lehet egyszerre akarjak rakapcsolni a rendszerre azt nem kerdezted veletlen hogy kabel tv lessz e vagy iptv?? a kabelnak jobban orulnek mert ahoz nem kell box a tv hez


frici69
(tag)

Szerintem iptv, mert mezőlaki ismerősöm azt mondta, hogy neki boxok vannak. Ott már február óta van Digi optika!


Jocek1979
(csendes tag)

a fenebe akkor furhatnak rendesen a hazba majd a kabelok vegett a koaxok mar be vannak huzva a mostani szolgaltatom miatt


trec12
(addikt)

Gondolom nem dvb-c-s boxokról van szó mert az is box. Megkérdezed a típusát milyent adtak nekik és, hogy konkrétan iptv-e? Ettől függetlenül én is úgy hallottam az új területek már iptv-t kapnak.

[ Szerkesztve ]


trec12
(addikt)

nmhh.hu és keres rá a településedre a keresőben. Itt láthatod ki kapott és mikor bármiféle engedélyt.

Celldömölki járásban meg Telekom lesz SZIP-re Ginop-ra épülve MVM net és a Metalcom építette a hálózatot az nmhh-s engedélyeket elnézve. Azért érdekes mert szintén ex Inviteles terület gondolná az ember akkor gőzerővel Digi...Hát nem értek oda megelőzték őket.

[ Szerkesztve ]


Staradder
(tag)

Nálunk két szolgáltató is kiépítette az optikát, mindkettő kb 2-3 hónapra rá kezdte a bekötéseket, hogy az oszlopokon is fent voltak a dobozok.


repvez
(addikt)
Blog

megnéztem a határozatot, és 2023 márciustol van épitési engedély kiadva az optikai hálozat kialakitására.DE az érdekesség az, hogy 2020 ban már a polgármnester azt mondta, hogy már megkapta a cég a terület használatbva vételi engedélyét, hogy elhuzzák a kábelt.
Az meg megint érdekes, hogy 3 falu közösen szerepel ezen az engedélyen és abbol az egyiknél már decemberben elkezdék a dobozok felrakását és januártol már be is kötötték a házakba a gigabites netet mig a másik kettöben meg még egy kapavágás sem történt, hogy akárcsak a kábelt elhuzták volna a gerinchez nemhogy a házakhoz.

Szóval nem értem én a fejlesztési utemtervet és hogy mikor merre lesz lehetöség bekötni az uj optikát.


frici69
(tag)

Köszi de, már azóta figyelem amióta az MVMNET nyerte el a pápai körzetet. Volt is építési engedély a falunkra de, azóta az MVMNET elengedte a pápai körzetet! Lett belőle Digi-s project!
A boxra holnap tudok rákérdezni!

[ Szerkesztve ]


frici69
(tag)

Sikerült ma beszélni az ismerőssel! Azt mondja iptv van. A régi Inviteles boxokat hagyták ott vagy akinél nem volt ott azokat üzemelik be újra. Azt mondta a szerelő azokat osztják, mert új Digi-s box nem sok van. Így oldották meg idén februárban. Azóta lehet már változott a helyzet azt nem tudom.

üzenetek