iPhone topik - Okostelefonok fórum

üzenetek

hozzászólások


icecave
(nagyúr)
Blog

Töröld le a lockscreenről, esetleg telefon ki-be kapcs, majd rakd vissza. Engedélyeket is lehet neki ki-be kapcsolni.


havri1
(félisten)

Ha már kábel. Egy fióknyi c-s kábelem van a múltból, sokat használok. De mivel új telefon, rendeltem pár fejet meg kábelt is most. Eddig QC volt a gyorstöltés nekem. PD-s fejem csak 2 van, de gyerekek használják.
Tegnap érkezik, 2m fasza C-s kábel. Nem tölt. Nézem android telefonon, füles stb, működik, de iPhone nem.
Lesem az alis rendelést, p30 pro van a címben, tehát huawei.
Ezek szerint van még valami szabvány amit figyelni kell, nem csak C?


Zsolt,72
(aktív tag)

Látom, felül középen ott van a lakat ikon, zárolt állapotot mutatva. Ha ránézel és ezzel feloldod, akkor sem mutatja az időjárást?

Van erre beállítás, hogy csak feloldva legyen olvasható a tartalom.


Szabi®
(addikt)

Köszönöm, mindenen túl vagyok, azért van zárolva, mert már reseteltem is, és nem állítottam újra be a faceid-t, de úgy sem mutatta.
Nem is foglalkoztam volna ezzel, ha nem közvetlenül a 17.4.1 után dobja ezt, és picit utána olvasgatva másoknál is 3 tonna hibát hozott ez az update. Vagy lett egy olyan plusz beállítás amivel még soha nem találkoztam. De már kipakolgattam a widgeteket, ki-be kapcsoltam hogy mobilnetről is frissíthessen, most csinálok egy teljes törlést, hátha.
Bár kissé aggasztó hogy update után ilyen procedúrát kell csinálni.


Zsolt,72
(aktív tag)

Az tény, hogy anno voltak emiatt nyűgök, konkrétan a Messengerre emlékszem, hogy sokáig sehogy sem működött.

Teszteltem kicsit az időjárás különféle widgetjeit, többet is elhelyeztem a főképernyőn.

Zárolva:

Feloldva:


Noxy
(veterán)

Zárolt állapotban csak a személyes adatokat nem mutatja. Pld fitnesz. Időjárást viszont igen.

[ Szerkesztve ]


icecave
(nagyúr)
Blog

Ahogy linkelték előtted, simán beallithatsz bármilyen appot az értesítéseket részen, hogy mutasson-e adatot a lockscreenen zárolt állapotban, vagy csak feloldva.


icecave
(nagyúr)
Blog

Nekem egyszer Apple watchon nem mutatta egy frissítés után. Keress rá, valami olyasmi volt a megoldás, hogy a lokáció használat engedélyt el kellett vennem tőle, majd visszaadni.


Szabi®
(addikt)

Nem tudom, majd csinálok teljes törlést, de faceid-vel sem volt ez jó. Furcsa anomália . . .

Visszaraktam a faceid-t egy újraindítás után, de az widgetek meghaltak . . . Éreztem én hogy ódzkodnom kell az új updatetől, a régi telefonra . . .

Net meg ugye van, tehát belül működik.


Szabi®
(addikt)

Minden adatot törölve, újként beállítva működik, bár pont ezt akartam elkerülni. :R


Noxy
(veterán)

Igen, nem figyeltem mert a gyűrűkre koncentráltam. :R
De sztm ennek semmi köze a frissítéséhez.


Szabi®
(addikt)

Az Xs max csinált nálam még hasonlót, de ott nem a külső lockolt widget, hanem a belső bal legszélső lapon található. Teljesen hektikus volt, hogy frissíti vagy sem, és asszem jött update ami után jó volt.
Régi 11-es készülék, idén 5 éves, ezeken már nem úgy működik, mint az újabbakon. 14 Pro Max váltja a kövi hónapban.


Noxy
(veterán)

újként beállítva működik

Nem tudom, de én iOS 8-nál állítottam be újként utoljára.
Amúgy elég sokszor voltak gondok az időjárás widget-l.
Vagy a telefonon, vagy az AW-n vagy mindkettőn egyszerre.


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Azért QC és QC között is van különbség, az is most már az ötödik generációnál jár. Az USB kábeleknél fontos az áteresztő képesség illetve, hogy milyen protokollokkal biztosan kompatibilis (a kábelekben is van chip ami kommunikál a töltőelektronikával).

Nekem a telefonom (14 Pro Max) még Lightningos, de a MacBookhoz vettem egy második kábelt (az fixen a táskámban van egy pici Anker töltővel, így nem hagyom otthon). Ez egy UGREEN Type-C 60W ami QC3.0 és PD szabványokat támogat, gond nélkül tölt vele. Nekünk a PD támogatás ami lényeges.


havri1
(félisten)

Igen igen, a PD-t már tudom, ezzel nincs is baj, csak a kábelen lepődtem meg..most végigpróbálhattam amik voltak, a 11 kábelből 4 nem műkdöik iphone-al.
:R


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Valószínűleg mert nem támogatják a PD szabványt és a töltő és/vagy a telefon nem kapja meg emiatt a zöld jelzést, hogy biztonságos a töltés, esetleg az áteresztőképességük túl gyenge a 30W-os töltőhöz (ha azt használsz).


Razzul
(senior tag)

Így van, USB-C esetén van a töltési szabvány és az adatátvitel. Az Apple USB implementációja teljesen rendben van, de a töltés kapcsán válogatósabbak mint az Androidos telefonok.

Mondjuk ezzel eddig kábeleknél nem találkoztam, csak autós töltőknél. Ott az Androidos eszközök jellemzően bevesznek bármit, az iPhoneoknak viszont ha nem tetszik amit kap a szivargyújtóról akkor nem töltenek.


havri1
(félisten)

Nálam vegyesen, de igen, a kábel az, ami korlátozza (ugyan az a fej másik kábellel jó). Érdekes amúgy, mert amit tegnap említettem, az egy volt: [link] 2M-es, bár ennek nincs jelentősége. A régebbi baseus sztintén 2m ilyen, meg simán tölti :DDD

[ Szerkesztve ]


oszy
(veterán)

A Gmail appba nem tudok képeket csatolni. Azt írja, hogy adjak hozzáférést a képekhez. De csak annyi lehetőség van, hogy “nincs” vagy “csak fotók hozzáadása”. Utóbbi van kipipálva.


icecave
(nagyúr)
Blog

Bár nincs fent nekem a gmail, de ahogy más appnál is (pl. messenger), a telefonon beállítások, majd ott kikeresed a gmail-t, és kell lennie egy fotók résznek, ahol meg tudod adni a full access-t.

üzenetek