Vatera, Teszvesz topic - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


vepe
(senior tag)

Sziasztok

Vaterán van egy eladó cuccom. Tegnap rám írt egy tag ezzel aa szöveggel:

"
Dear Sir or Madam,
Would perhaps a price of 480EUR be okay for you? If yes, I could pay right now and come the next weekend. I'm from Serbia, but I have PayPal in USA. (I am studying in the US.)
Thank you for your time.
Kind regards,
Ivan "

Egy teljesen új reg, semmi értékelése nincs. Visszatud élni valamilyen formában, ha pay pallal fizetne?


Hintalow
(senior tag)

Ez akkora nigerian scam mint ide lacháza :K
Vissza akkor tudna élni paypallal, ha tényleg küldene pénzt, amit soha nem fog :N
Két dolgot csinálnak ilyenkor:

- vagy kamu paypal felület/igazolás/email, hogy a pénzt elindította de meg kell adni a tracking numbert, hogy a paypal "kifizesse az eladónak" ergó elérni, hogy küld el a cuccot úgy, hogy valójában nem fizetett

- vagy pedig persze fizet nagyot minden költséggel, de mondjuk "előre kell rendezni a szállításhoz a vámfizetést", de csak 50 eur, és western unionnal is el tudod intézni azonnal... tehát pénzt akar kicsalni.

Levelezhetsz vele, de ezek egyike lesz a vége.


vepe
(senior tag)

Érdekes módon egyik sem.. :)

Megkérdeztem tőle postázni kellene a terméket?...a válasz az volt, hogy nem, hanem személyesen jönne el érte autóval Szerbiából, de előre utal..kb 600km-ert leutózna valaki egy 500 euros termékért?? :U

Ha ez csalás, akkor valami új taktikájuk lenne?

[ Szerkesztve ]


Hintalow
(senior tag)

Szerintem itt jön majd az általam írt második verzió pepitában, hogy valamit majd perkálnod kell az utalás teljesüléséhez.
De próbálkozhatsz vele, ha személyes átvétel + cash on collection az opció, nem sok vesztenivalód van :)


zolikaDB
(veterán)
Blog

Sziasztok!
Ha androidos vatera appban valamit kosarba teszek, az masnapra miert tunik el onnan?


lafaty80
(őstag)
Blog

Sziasztok, valaki élt már a vatera BVP-jével?
Nemrég vásároltam egy terméket, ami persze hibás. Jeleztem az eladó felé, semmi.
Aztán indítottam egy bvp-t, amire reagált is a vatera, de először adot neki 3 napot, hogy válaszoljon nekem, majd miután ez elmaradt, bekérték tőlem a evelezést és képeket/videókat a hibáról. Majd küldetek egy levelet, hogy felvették a kapcsolatot az eladóval és adnak neki 7 napot, hogy ragáljon.
Eddig még talán ok is lenne, de a levélben ilyeneket írnak:
"A megküldött dokumentumok alapján nem sokkal levelünk megírása előtt az eladót megkerestük e-mailben és megkértük, hogy vizsgálja meg a termékkel kapcsolatos jelzését, mert Ön akár polgári peres eljárás keretein belül szerezhet érvényt akaratának, ha nem a terméklapnak megfelelő terméket kapta meg, vagy a termékleírás nem volt megfelelő, illetve elkészítheti a tényeknek megfelelő értékelését."
A nevemben polgári peres eljárással...? wtf? :F
"Amennyiben ennek ellenére nem sikerül az eladóval 7 napon belül megállapodniuk, vagy elzárkózik a megoldástól, akkor erre a levélre válaszolva jelezni szíveskedjen és meg fogjuk vizsgálni a további segítségnyújtás lehetőségét."
Tehát, ha minden szakad, akkor még milyen további segítségnyújtási lehetőséget akarnak vizsgálni?
Érdekes a mottójuk ennek fényében: "Ha a panaszod indokolt, és nem sikerül az eladóval megoldást találni rá, megtérítjük neked az eladó (vagy szállító) által okozott közvetlen kárt 50 000 Ft-ig"
Csak közben majd menjek bíróságra? Oldjam meg én? Házon belül akartam, pont erre lenne a bvp, nem?


inf3rno
(nagyúr)
Blog

Sziasztok! Kaptam most olyan levelet a vaterától, hogy most lehetek eladó valami komolyabb procedúra nélkül is. Gondolom ez nem személyre szabott, hanem valami kampány része lehet, passz. A kérdésem annyi, hogy ez mit von maga után? Lenne most eladni valóm, ami itt a hardveraprón valszeg nem menne el, de talán a vaterán igen, viszont havi díjat, ilyesmit nem akarok fizetni az eladói státuszért.


MájMekk
(tag)

Havidíj nincs, viszont van termékfeltöltési díj (9 forint / darab, kivéve 1 forintos kikiáltási ár, ami ingyenes, de a 9 forintot is visszaadják sikeres eladás esetén) és eladott termék után jutalékot kell fizetni.
Díjtáblázat: https://www.vatera.hu/info/dijtablazat
Költségkalkulátor: https://www.vatera.hu/item/mod/costcalc.php


inf3rno
(nagyúr)
Blog

Köszi!


MájMekk
(tag)

Még annyi van, hogy ezen a hétvégén ingyenes a feltöltés, vagyis nincs a 9 forintos díj:
https://www.vatera.hu/ingyenes-feltoltes?utm_source=newsletterlink&utm_medium=edm&utm_campaign=listazasi_dij_mentes0318


Fred23
(nagyúr)

Vaterán mennyi időn belül kell az eladónak elküldenie a cuccost? Még múlt héten valamikor licitáltam sikerrel egy eladó 4-5 termékére, azóta semmi. Az előbb kérdeztem meg tőle, hogy feladta -e már a csomagom, még nem válaszolt.


Geri12345
(tag)

Sziasztok!
A Vaterán meg szeretnék venni egy terméket, de csak előreutalást fogad el az eladó. Jók az értékelései az eladónak, de a Biztonságos Vásárlás Programban bízok.
Az a kérdésem, hogy az üzenetváltásoknak Vaterán keresztül kell történnie, vagy az is jó, ha emailen keresztül történik?
Tehát ha esetleg probléma van pl. kifizettem, de nem kaptam meg a terméket, akkor is fordulhatok a Vaterához a Biztonságos Vásárlás Programmal, ha az eladó emailben küldte el a fizetési adatait?


Geri12345
(tag)

Közben kiderült, hogy a Vaterán nem lehet privát üzenetet küldeni, mert amit lehet, azt mindenki láthatja termék alatt és válaszolt az ügyfélszolgálat is.
"...Kapcsolatfelvételi adat a Vatera üzenetváltó rendszerében nem adható meg, tehát a fizetést / átvételt csak privát úton, privát e-mailben tudják egyeztetni (azon az e-mail címen, melyet az eladó adataként a rendszertől megkapott).

Az eladó kérheti más névre / bankszámlaszámra az utalást, ez nem szabálytalan.

A Biztonságos Vásárlás Program szolgáltatásnak nem feltétele, hogy a kommunikáció a Vatera felületén történjen .

Az adásvételek teljesítésére 14 napot szoktunk javasolni.

Ha a termék a vásárlást követő 14. napon sem érkezik meg, úgy kérjük, hogy jelezze Ügyfélszolgálatunk felé.
Leveléhez csatolja a vételár utalását igazoló bizonylat másolatát jól látható formában, illetve az eladóval lefolytatott levelezésről készített képernyőmentést, melyen látszódik, hogy az eladó milyen bankszámlaszámra kérte a vételár utalását.

Figyelmét köszönjük!..."

[ Szerkesztve ]


Dánkas
(csendes újonc)

Egyetértek, valahogy a többiek nem tudtak felzárkózni. :))


Dánkas
(csendes újonc)

A Vaterán nem lehet privát üzenetet küldeni, ott csak nyilvános kommentelési lehetőség van.
Kapcsolatfelvételi adat a Vatera üzenetváltó rendszerében nem adható meg, tehát a fizetést/átvételt csak privát úton, privát e-mailben tudjátok egyeztetni.

A Biztonságos Vásárlás Program szolgáltatásnak nem feltétele, hogy a kommunikáció a Vatera felületén történjen.


Dánkas
(csendes újonc)

Ez egy sima figyelmeztetés, ugyanis valóban indíthatnál polgári peres eljárást a csaló ellen... Ők erre felhívták a figyelmét, nincs ezzel semmi gond szerintem.
A program úgy véd téged, hogy egy ilyen esetben a szolgáltató nem hagy magadra, hanem a rendelkezésére álló - ne feledjük, hogy ők nem hatóság - lehetőségekkel nyomást gyakorol a másik félre.
Erre jó eszköz a figyelmeztetés, illetve már az a tény, hogy az oldal üzemeltetője maga is bekapcsolódott a konfliktusba.
Nyilván, helyetted eljárást nem indíthatnak, de reméljük, hogy anélkül is lesz happy end. :)


Fred23
(nagyúr)

Valami mintha nem stimmelne:
:D


angyalpc2
(aktív tag)
Blog

Mi okozza azt a problémát, hogy vatera felületén az ajánló részen
2. Világháborús náci identitású cuccok jelennek meg nekem. vagy fegyvereket puskákat
...de a facebook hirdetési részen is...feldobja
...ahhoz képest, hogy IT cuccokat veszek keresek.. sőt lego...azt bezzeg nem dobja fel.

Ebben az a vicces, hogy soha nem vettem ilyet és nem is kerestem....ugyan nem mostanában, de korábban már töröltem a böngésző cash-t pont emiatt de úgy tűnik visszajött.
A digi IP kiosztása miatt esetleg? Valaki garázdálkodik a netemről, gépemről? hacker?

Az sluszpoén, hogy ezeket elvileg árulni se lehetne(nem utángyártottról beszélünk), de dobott már fel horogkeresztes cuccot is és leírás alapján is a háborúból való. pff

üzenetek