Itt lehet sírni a VGA árakon! - Egyéb fórum

üzenetek

hozzászólások


KAMELOT
(titán)

Az a gond, hogy ilyen pszichopata gyilkosok ülnek a parlamentben :((( :((( :((( orosz, fehérorosz, észak-kórea.

[ Szerkesztve ]


koko52
(veterán)

Elítélem Putyint, de amilyen népirtást rendeztek ott az ukránok az se kutya. Persze nem ez a megoldás. És ez Zilinszky és bagázsa is híresen magyargyűlölő, azt se felejtsük el. Mondjuk úgy, ukránok azt hiszik, hogy ők a világ közepe.
Pszichopata, igen, ezért nem kellett volna baszogatni. Most isszuk majd a levét. A gázzal már kiestünk a pikszisből.

[ Szerkesztve ]


KAMELOT
(titán)

Ő meg még többet vesztett. Bankrendszer, export import, beáramló milliárdok. Elbúcsúzhat. Putyin tönkre tette a saját országát 4 nap alatt. Oroszok megköszönhetik neki. Nyomor lesz ott.
Az a gyanúm, hogy ez súlyos betegségben szenved, csak nem beszélnek róla. :U

[ Szerkesztve ]


koko52
(veterán)

A baj az, ha egy ilyennek keresztbe tesznek hajlamos atomhoz nyúlni.


GEIL
(addikt)

Viszont Putyin "kigyógyította a világot a covidból"....

Már ugye az Ukrán menekültek megérkeztek Szlovákiába és Németországba is.......na mármost milyen érdekes hogy vannak akik okmányok nélkül jutottak el oda.....és nini nemkell a 2 oltás meg 3 oltás sem...sőt...ffp2 maszk se kell.....de a legjobb hogy Németországba úgy léptek be, hogy a saját zsebből kötelező PCR teszt (70-80 euroért) sincs nekik...sógorom is ott van München mellett és oltás nélkül bizony hetente kell PCR tesztelni...és az országba is CSAK azzal léphetett be....most akkor vannak egyenlők és egyenlőbbek.....kettős mérce alkalmazható világjárvány idején ? vagy lemaradtam valamiről és múlt csütörtöktől már nincs covid és mindenhol feloldottak mindent ? ugye hogy nem.... :U :W


TechN7ne
(nagyúr)

+1


KAMELOT
(titán)

Már sehol sem kell maszk, ojtás. Max ki van írva 2m távolságot tartani, meg kezet mosni.
USA-ban is teljesen eltöröltek mindent. :)


GEIL
(addikt)

ok...a maszk csak "túlzás volt"...de hivatalokban (vagy orvosnál) is fel kell venni ....de a PCR (vagy 3 oltás) még mindenképpen kell, ha Németországba mennél.... :R mondjuk ha "videokártyáért ugranál ki"...csak hogy témánál maradjon a hsz.-om ;]

[ Szerkesztve ]


KAMELOT
(titán)

Nem ugrok sehova. A postás vagy azalzabox azért van. Akár éjjel is kivehetem és az rohadt jó. :)


koko52
(veterán)

Ma az áram ára a tőzsdén 217 Ft/KW. Erre jön az áfa + szolgáltatói díjak. A gáz köbmétere 450-600 ft körül mozog. Rezsicsökkentés dőlése után a mostani két csekket mindenki szorozza meg 10-el. Mondtam én, hogy nem a VGA árakon kell sírni! :(
Átlagos háztartás: gáz ár 26000->260 000
Villany: 10 000-> 100 000
Szóval családonként havi + 324 000 ft-ot kell összekaparni. Ehez hozzá jön még majd a 800 ft-os üzemanyag és a bolti árak +30%-os emelése. Csak szerintem lesz itt államcsőd?


Thronks.90
(tag)
Blog

Szörnyű... :( Ha államcsőd nem is, de tömeges megfagyás/éhenhalás az lesz. Pláne a keleti országrészben, meg ahol kb most sincs munkalehetőség. Nagy zakó lesz itt de nem számít, mert magyarország előre megy nem hátra. (a szakadék felé :()
Belegondolv hha ezt a rengeteg pénzt fűtés és épület modernizálásra költöttünk volna, mennyivel kisebb szarban ülnénk most... :(

[ Szerkesztve ]


koko52
(veterán)

És hányan tolták nekem a rizsát, hogy minek teszek fel ennyi meg annyi napelemet, mert ők kiszámolták, hogy sokára térül meg..... Nekem se villany se gáz számlám. Persze másodlagos hatással ugyan úgy szívok majd.


KAMELOT
(titán)

Nem mindenáron pusziszkodni kellett volna egy tömeggyilkossal, aki még n.ci nézeteket is vall. Fajgyűlölő senki! Most meg valahol bujkál, mert keresik biztos az oligarchák. :D
Pontosan nem a xaros vga áron kell sírni, leírtam 5000x, mert azt 1x veszünk 2-3 évente és amikor eladjuk akkor ahhoz csak hozzá kell csapni a maradék összeget, ami az új vga-hoz kell. Nem értem még mindig, hogy miért a gép komponensei a legnagyobb gond a világon egyeseknek az életben. Ami az új vga-hoz kellett összeg azt 1 hét alatt visszajött. Esetemben ekkora volt a nagy sírás. :)
Május 15-tól lehet tankolni jó áron benzint :DDD

Thronks.90: Álamcsőd nem lesz csak még nagyobb mínusz a kasszában, így lehet megint felvenni 20-30 éves IMF hitelt. Sajnos így működik ez!


Thronks.90
(tag)
Blog

Ezt mondjuk én sem értem, h valakinek a legnagyobb kínja a VGA árazás. Nekem is jó lenne már lecserélni az R9- et, de épp felújítás van.... Sírok inkább az építőanyag árakon, azok tényleg siralmasak. Öröm az ürömben hogy szakembert legalább nem nagyon kell keresnem, mert a 90%- át megcsinalom magamnak, a három építőipari szakmámmal. Amire kell, az meg kb annyiba kerül mint minden más. Na ez siralmas...


maajsz
(senior tag)

Na úgy tűnik most már azon sírunk, hogy mások sírnak :O
Itt lehet sírni a VGA árakon -> Itt lehet sírni az árakon -> Itt lehet sírni :DDD


KAMELOT
(titán)

MO-n előre mentek a dombon felfelé, ami az árakat jelenti. Építőipar, kaja, rezsi, étterem.
Megoldás az lett volna ha 290Ft/€ árfolyamon átáltok eurora. Rég minden rendben lenne. ÁFA-t pedig leviszik 21%
MO a svájci frank alapú hitel bedőlésekor nem tanult semmit, most itt a még rosszabb.
Forint csak a spekulánsoknak jó, tudnak kereskedni a nép meg dögöljön éhen!

[ Szerkesztve ]


maajsz
(senior tag)

Igen, de itt mióta cél hogy a népnek jobb legyen :U Itt az a cél, hogy a szavazó agya azt higgye, hogy neki jobb lesz.. Ha juró lenne akkor viktorendögeng nem tudna így osztani.

Nagyon remélem, hogy azután shitstorm után ami itt lement (többek között a forinttal is) jó páran észhez térnek. Már akinek van annyi. Csak sajnos míg a főni a hívekhez célzott beszédekor minden második mondatban brüsszel felé köp, addig nehezen hiszem, hogy lesz erőteljesebb megmozdulás ebben az ügyben.


koko52
(veterán)

Na most is ki a hibás? Hát brüsszel, már megy a shitoldalakon. A szankciók miatt 400 a forint. Azt nem látják, hogy az ukrán hrivnya meg a román lej 20%-al jobban teljesített mint mi.


maajsz
(senior tag)

Nyilván, az ő hibájuk lesz az egész konfliktus is.. röhej, hogy konkrétan szarabbul értékelnek mintket, mint egy háborús övezetet.


KAMELOT
(titán)

Réges régen észbe kellett volna kapni. Sajnos elindult minden a lejtőn lefelé :U


koko52
(veterán)

Egy pozitívuma lehet, a megújulókba belehajszolják Európát. Szél van, nap van csak tárolni kell. Atomokat pedig vissza kell kapcsolni, nincs mese.


KAMELOT
(titán)

Pár hét aztán visszaáll minden a régibe. Ez a lökött majd rájön, hogy a gazdasága romokban lesz :DDD


koko52
(veterán)

Lehet elbukik, vagy ukránok leteszik a fegyvert, de hogy nem áll vissza minden az 100%.


KAMELOT
(titán)

Nem fogják odaadni egy n.ci gyilkosnak az országukat, az tuti. Elbukik vagy hága kiad rá elfogatóparancsot!

[ Szerkesztve ]


GEIL
(addikt)

De mitől lenne n.ci ?

Én pl az ukrán szinész /táncos/ komikus nulla közgazdasági vagy politikai múlttal beültetett ("USA"-báb ? ) elnököt és rendelkezéseit látom Hitlerhez hasonló párhuzamokkal:

1. Képzetlen civileket és szinte gyerekeket soroztak be a megtámadásuk második napján.....akkor milyen ütőképes lehet a "hadseregük" ha erre szükség volt ?
2. Egy bunkerben bujkál és védekezik.
3. Emberei biztatására álhíreket gyártanak és hamis infokat kommunikálnak kifelé...
(pl: Kijev szelleme vadászpilóta....visszavertünk itt-ott támadást...jól állunk..nyerhetünk...stb)
:U

Ahogy átlátom az egészet, hát elismerem hogy Trump igazat beszélt 1 hete.....
az "Unio, Nato, Ensz" finomkodik, elpuhult, maszatol....meg kilátásba helyeznek szankciókat ekkor meg akkor....meg több lépcsőben...bal bla....csak a duma duma.....buták és elpuhultak....nem voltak felkészülve egy valós fizikai attrocitásra és háborúra.....
és nem is akarnak belekeveredni.
A jó duma hogy elhatárolódunk meg elítéljük...stb....de semmi cselekvés.

Úgy ahogy Magyarország és Viktor is "bármit" megtehet az unióban...hiába volt ellenünk felszólalás meg vizsgálat....sehol semmi komolyabb előrelépés.....mehetünk szembe az Uniós alapelvekkel is, akkor sem lesz következménye....max csak hümmögnek rajta.
pl: Unio által engedélyezett vakcinákkal lehetett volna csak oltani....ha tagok vagyunk/voltunk akkor is.....akkor ránk is vonatkozott volna a szabály !...Szlovákia betartotta pl....ehelyett nálunk elkezdték beszerezni és oltani a keleti vakcinákat......most ugye Nato tagok is vagyunk...vonatkoznak ránk kötelességek az előnyök mellett is....és annak is szembemennének ?
Hülye példám, de ha tagjai vagyunk egy focicsapatnak, akkor a meccsen is játszanunk kell....ha tetszik ha nem. :R ;] ;] :P :K

Már vége a Covidnak, úgyhogy most politikai szakértőként tevékenykedem fotelből :D de azért kellő tájékozottsággal.
Az Euro-Ft árfolyam 2 napja 10:05 perckor átlépte a 400-at.......hát röhej...a térségben a magyar ft és az orosz rubel gyengül csak....vajon miért ?
még az ukrán hrivnya is erősödött 8-9 ft-ot XD

Viktor akkor lett volna az igazi "király" ha időben mer TENNI valamit és pl 10 éve 280-on fixálja az Euro-Ft árfolyamot...és bevezeti az Eurót....az áfát akkor egyből leviszi és rögziti 21%-on.....a veszteségeket meg szépen lenyelik....nehéz lett volna, de most minden más volna..... de ne én adjak nekik tanácsot.....mert picit vicces volna. :U :K

[ Szerkesztve ]


Chaser
(titán)

ámberek'...van erre topik
máshol sztem tilos is ezzel foglalkozni


GEIL
(addikt)

igaz, de minden mindennel összefügg.....hogy lehetne "motor/üzemanyag és gumiabroncs" téma nélkül beszélgetni egy "autós" fórumon pl ? :U :(


maajsz
(senior tag)

Ezt át is kopizhatod az ukrán topikba, saját felelősségre.. Ezt hívják úgy egyébként, hogy whataboutism. Bármi is történt a világban, közelkeleten, viktorral stb, nem jogosít fel arra, hogy te csak úgy, mert nagyobb vagy, meg keménykedsz az ujjad alatt a piros gombbal, lehoranj egy szuverén országot. Bármi is történik azon belül. Neked hogy esne, ha a szomszéd lerohanna, mert valami rögös eszméje van és nem lenne segítséged?

A pontokra meg azt tudom mondani:
1. Ha itt lenne a háború és ha elbukod kapsz egy Viktor x 1000 diktárort, aki bármikor kidobhat egy szibériai börtönbe 15 évre, ha olyat szólsz ami nem tetszik neki, akkor harcolsz mint civil vagy megadod magad?
2. Putyin nincs is veszélybe és mélyebb bunkerban dekkol, egy 10.000 fős személyes testőrséggel (meg előtte még 2M katonával).
3. Látszik az ukránok posztokon a kétségbeesettség, de Putyin ebben milliószor g*cibb, lásd full on észak-korea módba vonul, minden külföldi sajtót letilt, úgy hazudik, hogy a saját miniszterei pofája is ég és abszolút valótlanságokat állít. Eltitkolja mi a "hadművelet" célja, hány katonája halt meg (nem szedi össze az elesetteket, nem tájékoztatja a hozzátartozókat), le akar csatlakozni az internetről és hadiállapotot hirdetni (amikor a saját országában semmi olyan nem történik és nem is fenyegeti ilyen), hogy abszolút hatalma legyen. Bár ennél már nem tudom hova abszolútabb', az már kb fejbelőhetnek az utcán szint.

Ha te azt mondod, hogy nem Putyin hasonlít Hitlerhez akkor szvsz nagyon rossz párhuzamokat állítasz.


GEIL
(addikt)

Elítélem a háborút és Putyint is...DE kb annyi joga van egy ilyen támadásra, mint anno az "Amerikaiaknak" leölni és teljesen kiirtani (rezervátumokba zárni) az indiánokat és foglalni maguknak egy teljes kontinenst....USA a saját kontinense felett nem emberkedik...mindig csak Európa-Ázsia területén a vagány békefenntartó bombázós ártatlanokat legyilkoló nemzet....Hiroshima és Nagaszaki se felejt...Vietnám, Kambodzsa...stb stb.,...az én szemeben ők sem ártatlanok.....aztán mégis pattognak még mindig.

Németország is nagy lovon van, Euro, gazdaság...stb...de nemtudom miért....őket kellett volna szétdarabolni és béka segge alá tenni a Hitleri hercehurca után....nem úgy tűnik hogy 50-60 év alatt megrendültek volna...sőt....

De a "nagy magyarjaink" is egy gyilkos hódító tróger nép volt......bejöttünk ide és halomba öltük, elkergettük akik itt éltek...meg "hóditó" hadjáratok....hátrafelé nyilazás...stb...mindenki félt tőlünk...és bizony a gyerekeket, nőket, öregeket is elintéztük....

Úgyhogy ha számokat nézünk, hogy németek és USA mennyi ártatlant öltek meg az utóbbi 75 évben...akkor Oroszország a pár ezerrel most sehol nincs.....Ukrán civileket sajnálom nagyon...de a politika és az iróasztal az más...itt számok vannak...meg tények. :R

[ Szerkesztve ]


maajsz
(senior tag)

Én úgy érzem, ha filozófiai oldalról nézzük, (mert hogy jelenleg nemzetközi értelemeben erre semmi joga nincs) hogy pont azért kínlódott annyit ezer évekig az emberiség, hogy ezt a háború dolgot magunk mögé tegyük. A sérelmeket végtelenségig vissza lehet vezetni.

Ha úgy nézed az amerikai őslakosságot mi az európaiak irtottuk ki, milliókat nem is fegyverrel csak egy szimpla náthával. Le kellett dobni az atomot is, mert persze nem hittek a szimpla szóbeli fenyegetésnek, ki kellett próbálni.. aztán rájöttek, hogy ja ezt lehet nem kéne erőltetni. Meghaltak rengetegen Vietnámba, Kennedyt fejbe is lőtték érte (ill az ellenkezője miatt), az amcsik kvázi megkreálták a tálibokat, az is visszasült.. ezek mind olyan dolgok amiből az emberiségnek rég annyit kellett volna tanulni, hogy a fizikai konfliktus nem célra vezető, mert további sérelmeket fog okozni és így megy a lánc a végtelenbe.

Amit most Putyin csinált az további sérelmeket fog okozni, mert minden elhunyt hozzátartozója, barátja mégjobban utálni fogja a másikat, az ellenségeskedés fennmarad az emberek között. Emberek tömegei lesznek hajléktalanok, munka nélkül, jó esetben nem halnak éhen, fagynak halálra. Ezt nem lehet igazolni semmivel, azzal sem hogy mennyi ukrán "magyarellenes" vagy "oroszgyűlölő", mivel olyan emberek élete ment tönkre akinek ehhez semmi köze. Főképp ha ez politikai önös célből, egy ilyen ürüggyel történik.

A nyilvánvaló, hogy most a média jóval hangosabb, főleg mert közelebb is van hozzánk, viszont ez markánsan el is tér a korábbi Usa/Nato beavatkozástól abban, hogy itt konkrétan egy ország lerohant egy másikat, civileket, nagy városokat végigbombázva, nem beszélve arról, hogy területeket akar elcsatolni az adott országtól. Kérdem én ha olyan nagy probléma volt az orosz kisebbség elleni erőszak, miért nézte 8 (vagy mégtöbb) évig, miért nem ment be mint egy békefenntartó csapat és állt meg volna meg a szeparatista problémás területeken? Szvsz pont azért, mert Putyinbát nem érdekli valójában ki él/hal, kellett neki az ürügy/szimpátia, hogy Kievet behúzza és visszavegye a kontrollt.

Hergelte e USA? Valszeg igen. Engem is hergel sokminden de nem lövöldözök le senkit. Megpuccsolta e USA az oroszbarát kormányt? Valszeg volt benne keze. De ilyet általában csak akkor tudsz megtenni, ha többen vannak melletted, mint ellened. Jelenleg is úgy tűnik, az ukránok nagyja inkább húz nyugat felé, mint az oroszokhoz. A mai világban pedig nem kellene ráerőltetned az akaratod másra, főleg egy másik népre és főképp önös célből. Ebből nem lesz olyan szcenárió ahol jól jön ki külső megítélés szempontjából.

[ Szerkesztve ]


,
(addikt)

Ha a számokat nézzük, Sztálin nevéhez kb másfélszer annyi haláleset fűződik, mint Hitler nevéhez.


KAMELOT
(titán)

Annyit az egészhez, hogy 2022 írunk, nem 1700 éveket. Itt mindent civilizált módon meg lehet oldani és nem játszani a rohadt g.cit, hogy én vagyok Napóleon Adolfal keverve meg van atombombám.
maajsz teljesen igaza van mindenben, csak a hülye nem látja. Ruszkiban nyomor, terror, szegénység, elnyomás van ez meg a 150 milliárdjával ugrál itt.
Moszkvának úgy kéne kinézni mint Dubai-nak, ehelyett 30 évvel le van maradva. Voltam ott tudom miről beszélek. Üszkös lerobbant ott minden. Elég csak megnézni milyen kamionok vannak ott. 20-30 éves Zil retyedékek.
Kamionsofőr Moszkvában 6-800€ keres. Ez még viccnek is a legrosszabb. Technológia fejlődésük ott nulla. Aki 1970-es rozsdás tankokkal küldi a 18-20 éveseket háborúba, úgy hogy gyakorlatozni mentek + 2015-ben lejárt kaját ad nekik + xaros rongyokba, onnantól kezdve nincs miről beszélni, hogy ez milyen ember.
Lerobbant sárba beszorult tankok, szétlőtt konvojok, nincs benzin, nincs kaja, nincs utánpótlás. Ott az ukrán összetartó nép. VP egy f..iszta tömeggyilkos, bexari senki a bunkerjában! Családtagjai meg svájcban bujkálnak. Lemészárolta a saját katonaságát is. Olyan nagy az orosz hadsereg, hogy már szíria katonákat toboroznak havi 350€, mert a többi képzetlen senki. :DDD ruszki katona 280€ kap!
Békés szándékuk van közbe lövik ruszkiból a határmenti városokat, ott is a civil házakat. :U :U :U
Ruszki = É-kórea.
Ezt még Irán és É-kórea sem merte volna megcsinálni!!!
Egy országnak joga van eldönteni, hova akar tartozni és ezt másnak tiszteletben kell tartani!!
Nekem sem tetszik a másik nézete, akkor most kezdjem lemészárolni és bombázni őt??? Semmi joga ilyet tenni!


Terep1
(csendes tag)

A dicsőséges Orosz hadsereg egy dologra jó, ha porig kell rombolni valamit. Úgy hallom követik elődeik példáját, erőszakolások, részegen lövöldözés a civilekre, boltok kifosztása.
A nagy haderő fejlesztés meg kimerült abban hogy az oligarchák szétlopták a hadsereget.


KAMELOT
(titán)

Ezt jól írtad. Volt miből megvenni a 600.000.000€ yachtot. :DDD ízelítő... jöhet az anyuka érte akit a kedves zsarnok a halálba küldött, azért mert 69 éves korában elment az esze ami meg sem jött. [link]


GEIL
(addikt)

Sziasztok !

mi újság errefelé ? :B
mindenki elégedett már az árakkal ? :U ;]


koko52
(veterán)

Én nem, 100k-t akarok adni 3080ti-ért, azt mondták annyi lesz :W


maajsz
(senior tag)

Nekem fizessenek, hogy átvegyem őket :(((


nrg_52
(addikt)

Te meg pont olyan vagy, hogy el is hitted.;]


koko52
(veterán)

:K

üzenetek