Jelszókezelők - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


ledgeri
(nagyúr)

Ha a bankosnak kell a net, akkor az 99% PUSH (a szerver nyomja az app irányába az infót).
A passkey-nél (IS) az ujjlenyomat az az egyik opció az eszköz feloldásra, ami a lényeg a passkey-nél. Szerintem a bankos app esetében is csak a telófeloldáshoz kell (app kéri a telót, hogy azonosítson, a teló aonosít, majd igazol téged az app irányába, az meg feloldja magát) Ha kitörlöd az ujjlenyomatod a telefonból, és pl PIN-t állítasz be, akkor PIN-t fog kérni, lefogadom!! Hacsak nem valami annyira jó bank, hogy a bankos appja maga kezeli az ujjlenyomatod, amilyenről meg még nem hallottam, de nem zárom ki hogy létezik.

Ha nincs TOTP nem baj (erre vonatkozik az utolsó bekezdés), de vannak a helyzetek, mikor jó ha csak egy számot kell beírni, és nincs mobil-hálózat/-net, nem kell belépni máshova. Amelyik megfelelő neked azt használd, mint csinálj galibát mással (de bármelyik opció jobb, mint ha nincs). De ha választhatsz, az a legjobb általános megoldás, csak kell törődni vele (backup).
Én csak a windows mobilos MS authentikátort használtam (próbaképp, kb 2x), de itt is megerősítettek, hogy az kombinált progi: A fő fiókhoz push, vagy már passkey, de kezel totp-t is, meg jelszavakat is... itt hallottam az utóbbit. De a fiókbeállításokban (MS, vagy google) egyértelműen látható a megnevezése, kategorizálása. Nézd meg ott miként szerepel!
Ha önmagába van mentve a jelszava az baj, de annyira, hogy amint olvasod ezt, vedd ki onnan más helyre, mert az kizáródós (minimum egy jelszóhelyreállítósdi). Ha másba akkor meg gondold végig, hogy ki vagy-e zárva ha "minden kilépett státuszban van".

Email: Fontos különbség az email-cím, és email-fiók!
pl outlooknál lehet egy fiókhoz, 10 címet adni. Ha nem akarsz outlookról elváltani, akkor érdemes szeparálni!
-1 friss cím beállítható, mint belépési emailcím. Ez lenne az egyetlen ilyen, ami friss, senki sem tud róla, csak te (jelszókezelőd), és MS. Semmi spam, semmi szivárgás!
-1, a régi cím, minden és mindenki ezt tudja, most, azok akiknek adtad, és azok is akiknek nem ;] :P
-1-2 friss cím embereknek kommunikálni (rokonok, munka)
-3-4 friss cím, amire lépésenként mindent ami fiók át lehet migrálni, leváltandó a régi címet (csak ha tényleg nagyon régi, vagy nagyon kap spam.et, vagy nem számít, hogy nagy meló), átgondolva: pl [bankos és minden pénzügyis], [orvosos és államis], [fontos egyéb fiókos], minden más, vagy akárhogy ahogy beleférsz, de 1-2 maradék kell:
-1-2 maradék (hely a 10-ból), ha kell valami friss gyorsan, ami nincs máshol megadva, de alapból vésztartalék ha a fentiek közül valamelyikről menekülni kell (mind, és bármelyik törölhető!).

... és máris:
-régi cím nem az amivel belépsz a mindent kezelő emailfiókodba, amiről minden és mindenki most tud,
-új cím mindennek (ami időnként jó), kiemelve az emailfiókodat, ami legfontosabb emailes dolgod,
-minden ugyanott, csak 1-2 szűrőt kell variálni max, és maradsz ismert környezetben.

(ezt lehet fokozni email alias-okkal [simplelogin, anonaddy [nevet rovíditett], firefox relay, és dusckduckgo hasonló cuccával]: egy külsős emailcím, fiók nélkül a te fiókodba közvetít (5-10 ingyenesen, végtelen fizetősen), vagy saját domain (pl a info@prohardver.hu prohardver része, csak a tied, ugyanígy.... de ezek már bonyolultabbak, és több lépcsősek. Csak ha a saját fiókos nem válik be akkor ajánlanám neked, vagy ha utánaolvasol, és megtetszik

#1136 merqree Ezen agyalok már kb 2,5 éve mert mindig csúszik valami, és mindig találok valami extrát, újat. Már ott járok hogy egy logout-ot írnék belőle, amit csak linkelni kell :)... valaki meg fogja csinálni előttem:O
2 éve kezdtem bele:
-freemail, meg 2-3 google és outlook fiók volt. Össze kéne hozni egybe
-Freemailre simplelogin csatolva, mindennel freemailről átálni ingyenes SL-re, és törölni ami nem kell (330 fiók>>160 használt fiók, mind átáll, majd akár töröl is [megmarad simpleloginen a végső használt mail, nem freemailen).
- Ejj de mondják, hogy jó ha minden külön emailcímen van, így követhető kit törnek vagy ki szivárogtat, ingyenes 10 simpleloginről, fizetős, mindennek egyedi-cím-esre (160 fiók átáll) [prém lejárat után használható amit csináltál, de egyéb extrák nem]
-ok, de még nem tudom, hogy melyik fiókon van 2fa, és melyiken nem lehet (minden fiókon átnézni elérhető-e, felvezetni jelszókezelőbe (csak igen-nem kérdés, 2fa átnéz, 160 fiók)
-elkezdeni TOTP-ézni, mert lett olyan teló és setup.... 160 fiók belekezd
-félúton: ejj, de jó lenne a fizikai kulcs, mert na ha lúd legyen kövér, van is pár ami azt is elfogadja (kulcs beszerezve, újrakezd)
- Ó de akkor át kéne nézni, hogy milyen az a 2fa... és akkor melyik fiók mi van... de aminél csak SMS, azt is le kéne váltani (még egy szám, a régi régi mellé, mert hát ha emailnél jó, akkor telószámmal is hasznos)(újrakezd)
- Ó ez a fiók 3 hónap utáni inaktivitáskor töröl mindet, a másik egy év után... át kéne nézni az összest, és felvezetni jelszókezelőbe (újrakezd)
- Jé Skiff.com létezik és jobb mint az outlook (nekem), és majdnem proton/tutanota (átáll)
-Oké, minden átállt, de el kéne törölni a régi emailfiókokat, előtte facebook körüzi, mert az is törlős (persze spam-limit meg ilyesmik, szóval az egy hét helyett 2 hónap a "szia, pá, itt elérsz" kiküldése
-Rendben el kéne kezdeni törölni a mailfiókokat (átnézésbe belekezd, félúton tv elromlik, elkezd utánajárni, "jól kinéző" telefonszámot talál "teszkó pulton"... "át kéne álni erre a 2fa-kkal, mert az előző 2+2+3 logikai kombós, az új szám 3+4(3+2+2) kombós, és ahol látszódik a szám, mint 2fa, azok mind az utolsó 2 számjegyet hagyják kint... :B
-Új tv megvan, agy roskad, dolog még hátra... Jaj, de egy csomó helyen a kulcs mint másodfaktor van, de pár helyen, mint passkey... Az nincs felvéve külön + új számra is át kéne állni, és bár hiába van bevezetve a jelszókezelőbe, hogy SMS a 2fa egy accountál, az most akkor melyik szám a 3 küzül, és valamelyiknél hiány is???:
-jelszókezelő újraszervezésbe belekezd, majd eszerint fiókok átnézésébe belekezd, megint 0-ról....
- Múlt hét végén a skiff.com bejelenti, hogy megvették, fél év múlva megszűnik, de kéne egy új emailfiók, csak akkor vissza outlook, előre proton, vagy tuta, vagy más, de akkor melyik, mi van még, mi lenne jó, mi kerülős: újra dilemma, és itt vagyok most...

Hátra van minden korábbi fiók végső ellenőrzése, mert pl 1 akadt, amelyik vígan elküldte, hogy igen fiókját töröltük. Egy év múlva kellett volna... és mondom kérek egy emlékeztetőt, erre küldött emlékeztetőt, és beengedett.
De akkor csak az után mehet minden mail fiók törlése, mert mi van ha valami beragadt, ami eze volt (nem mndent tudtam átnyomi, ami törlődött)...
De akkor vissza korábbi outlookra, mert funkciókban az okés volt... vagy újat? Mást?
Persze van 1-2 dolog, ami miatt 1-2 fiókot a maga 30-100k emailjével át kéne nézni :Y ... meg ami fentről kimaradt ... meg egyébként minden más normális emberi dolog...

Már herótom van az egésztől, csak be kéne fejezni, de mindig valami van ÁÁÁÁ :W ;] :o :((( :DD

Kalandos az "Ejj csak a gép előtt ül" életem.... :((( ( :DD )

üzenetek