Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


Horvi
(őstag)

Van ajánlott tanfolyam amivel van személyes tapasztalata valakinek? Hirtelen őket találtam, a vélemények alapján egész jó.


koxx
(MODERÁTOR)
Blog

Madalosok jók, nyugodtan mehetsz.
Ez pedig a másik ami ajánlott [link]


Horvi
(őstag)

Köszi szépen, a CEC-et is felítam.


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

Madal +1, nagyon jo es interaktiv.


donat_sz
(senior tag)

és Mr. Csizmás
A tubos önképzés mellett, ha csak otthoni espresso és tejes italok készítéshez képezném magam, akkor elég lehet a madalosok 1 napos "home barista" képzése vagy érdemes megcsinálni inkább a 4 napos képzést?


fecke78
(senior tag)

Mindenféleképpen költs ell 138 ezret arra , hogyan főzz le egy kávét


koxx
(MODERÁTOR)
Blog

Nem kell 4 napos, hacsak nem tervezel kávézóban dolgozni a későbbiekben
Én ezt választanám [link]
vagy a madal 1 naposát, ha jól látom 1 órával hosszabb

[ Szerkesztve ]


Alabástrom
(senior tag)

én megkérdezném a Madalosokat, hogy lehet-e a négynaposnak csak egy részére befizetni. Van egy full nap espresso benne, én pl arra nagyon kíváncsi lennék, de a többi napra nem.


donat_sz
(senior tag)

köszi a konstruktív választ! :R

@Alabástrom engem a tejes italok készítése is izgat, akár még a latte art is. de a prió nálam is egyértelműen a jó presszó lefőzése, hisz az mindennek az alapja.

[ Szerkesztve ]


Alabástrom
(senior tag)

az úgy 2 nap. Még mindig csak a fele. :) Sokmindent meg lehet tanulni könyvből, youtube-ról is, de az eszpresszófőzéshez sztem nagyon kell a kóstolás, kérdezés, mutatás... Ott baromi jó lehet egy élő egynapos. (Persze mind baromi jó, csak hát drága...)

Félő, hogy az egynapos "home barista" tanfolyamokon csak átrohannak gyorsan mindenen és nem sok pluszt ad ahooz képest, amit önállóan megtanulhatsz könyvből, youtube-ról.
Aropó, biztos van a topiclakók között, aki elvégzett már valamit. Mi a tapasztalat?

[ Szerkesztve ]


kmarci25
(veterán)
Blog

A CEC egynaposán voltam. Csak ajnálani tudom. Előtte már egy éve benne voltam a presszóban, meg filterben is, elolvastam Hoffmann könyvét, néztem egy rakat youtube videót, de igazán ott értettem meg, amit korábban láttam, olvastam, mert nagyon jól magyarázott Döníz, és nagyon jók voltak a kóstolások is, tisztázott sok mindent. A nap végén meg van egy jó fél óra latte art, az alapokat megmutatja, segít benne.


koxx
(MODERÁTOR)
Blog

Latte artra amugy is kulon tanfolyam kell, azt nem lehet 1 ora alatt megtanitani.


kmarci25
(veterán)
Blog

Nyilván, de arra pont jó volt, hogy mind az 5en tudtunk egyedül egy szivet önteni. :D


adamssss
(veterán)
Blog

Nincs olyan kurzus ami csak a pressora megy ra, mert nekem a latte teljesen kiesik, nem iszom tejet, a novenyi cuccoktol meg a hideg raz?


donat_sz
(senior tag)

Sokat segített, amit írtál, ha hasonlóan tudok majd róla vélekedni, akkor elégedett leszek!


koxx
(MODERÁTOR)
Blog

A latte artot epphogy erintik ezek a kurzusok, foleg a presszora mennek ra. Az mondjuk nem baj ha kepben vagy ezekkel is. En meg ugy mentem el latte art kepzesre, hogy par basic mintat tudtam onteni.


tuzpenge
(őstag)

"En meg ugy mentem el latte art kepzesre, hogy par basic mintat tudtam onteni." -> úgy mint 2 elefánt egymással szemben az ormányukkal szívet formálva???? ;] ;] ;] :D :D :D ??


fecke78
(senior tag)

Barista növényi italt kostoltad? , én is nagyon tej párti vagyok , de most kostoltam kokuszós barista fehér izét , nagyon finom volt .


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

nekem ma volt az espresso része. hát azért lehet káromkodni rendesen, hogy pár tized gramm, meg őrlőn pár mm állítás mennyit jelent ízben, állagban.


adamssss
(veterán)
Blog

Kostoltam… a kokuszos valoban ihatobb de az meg nekem nem megy a kv-hoz. Egyedul a jeges kvt szeretem de az megint mas. Egyebkent csak presszo.

üzenetek