Hardcore café - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


emiki6
(veterán)

Én ugyan ismertem a viccet, de ezt köszönöm! :R
Látom nagyon nem mindegy ki adja elő és hogyan... :D


soldier2
(őstag)

Pusztán csak arra próbáltam rávilágítani némi humorral, hogy magadat szivatod, hiszen a legdrágább kávé az amit kiöntesz, a második legdrágább meg az, amit csak azért iszol meg mert sajnálod kiönteni. Vegyél valami friss cuccot, meghálája.


Speeedfire
(nagyúr)
Blog

Melyik drága kv-t önöttem ki? :U
Egyedül ami kuka volt eddig a fenti csibó és a lavazza. A frei és a 2 segafredo megmaradt. Más még nem volt nálam.
Mindenképp a kommersz, könnyen beszerezhető vonalon akarok maradni. Nincs kedvem postázgatni. Annyi, hogy szemes kv-t veszek legközelebb.


soldier2
(őstag)

Amit kiöntöttél az volt drága (nagyon rossz ár/érték arányú), hiszen hiába nem volt sok pénz, de nem adott semmit cserébe.

[ Szerkesztve ]


mdav88
(senior tag)

Ez a fórum nem kifejezetten a kommersz vonalról szól. A kolléga nagyon tapintatos volt.


Speeedfire
(nagyúr)
Blog

Tapasztalattal lettem gazdagabb. Ha ki sem próbálom nem tudok róla véleményt mondani. Nekem még így is megérte az a ~800huf-t.


mdav88: Erre már rég rájöttem, de mindenesetre látok itt olyan topiklátogatókat, akik nem pont a has bean kategóriát keresik. Nekem is a max 4-5k/kg árú termékek kellenének, amit könnyen, és egyszerűen be tudok szerezni.


zolnagy
(őstag)
Blog

Próbáld ki a pörkölt kakaóbabot is, nálam mindent visz.


mdav88
(senior tag)

Léteznek webshopok ahonnan 4-6e forintos kiloáron normalis friss kávét rendelhetsz. Kb 2kg vásárlástól ingyen az ajtódísz viszik 1-2naap alatt.

Amikor megvettem a kezdő szettemet, megpróbáltam az addig automataba öntött kávéval... Azóta nem vettem, csak pörkölötöl kávét.


soldier2
(őstag)

Ha nem is rendszeres vendég a Has Bean most épp van itthon fél kg :) , ebbe beletaláltál. Általában azért Paljoc/Kávékalmár/AVX triótól rendelek, és nekik vannak az általad említett ársávban is kávéik. A nagy márkákkal az a baj, hogy a boltba már nagyon öreg kávé ér el, egyik legfinomabb olasz presszo egy ilyen volt, de Csapajev azt is a neten túrta fel, hogy friss legyen. A Tesco polcáról max nagyon ritkán emelsz le frisset, de próbálkozz csak, ha ragaszkodsz a boltokhoz.

[ Szerkesztve ]


mdav88
(senior tag)

Bár mediamarktban elméletileg lesz avx, ha ragaszkodunk az offline vásárláshoz.


sz.zs.
(senior tag)

Írja, hogy nem szeretne rendelgetni...

Speeedfire: esetleg kipróbálhatod innen a La Piazza, vagy a Pin Up kávét a Pacific pörkölőtől ha ez útba esik neked. De előtte telfonálj oda, hogy mikori pörkölés. Ne legyen 2-3 hétnél öregebb!!


Parci
(HÁZIGAZDA)
Blog

én meg darálni, tamperelni, takarítani nem szeretnék, de ahogy hiába dobom magam a padlóra, akkor sem lesz egy hibátlan steak az asztalon, úgy a kávéért is dolgozni kell. tudom, hogy a qrva nagy jólétben ez sokszor nem fér bele, de ha picit lelassítunk és belegondolunk, ez így normális. nem működhet minden gombnyomásra. uff :DDD


Speeedfire
(nagyúr)
Blog

Az avx-et néztem én is, ott egész jó árban volt. Illetve bp-n nincs, csak futár. De írták, hogy időbel mm-ben is kapható lesz majd mindenütt, nem csak Szegeden.
Más oldalakon se találtam ilyen ársávban 100% arabica-t. 4db 250-essel egy darabig ellennék. :K


soldier2: A kalmárnál nem látok ilyen árban, pedig ahogy látom van pár bp-i partner. Paljoc-nál csak a getup van ilyen ársávban, ahogy láttam. Az viszont nem érdekel.
Avx meg szintén szállítós, bár ezen már sokat agyaltam. Ha esetleg nem találok a kommersz kategóriában (még a nemrég említett dallmayr van terítéken).


sz.zs.: Az üllői is nagyon kint van, 4/6, meg a piros vonalon szoktam mozogni. :B


Parci
(HÁZIGAZDA)
Blog

pacificaffé?


Rush77
(aktív tag)

Ha 4/6 vonalon mozogsz ez az üzlet nincs onnan messze max pár villamos megálló még.
Nekik is van pacificcafe meg még pár fajta.
Talán megér egy próbát. Telefonálj rájuk.

[ Szerkesztve ]


sz.zs.
(senior tag)

Pont akartam volna ajánlani a Pacific-tól, vagy az AVX-től a Malabart (nekem az bejön brikkában és 100% A), de egyiknél sincs jelenleg... nemtommiért?! :F


Speeedfire
(nagyúr)
Blog

Árban egész jók.


Rush77: Ezt lehet, hogy el tudnám érni még zárás előtt. Bár nem értem, hogy miért nincs 250g-os kiszerelésben. Heti ~150g fogyasztással mire a végére érek nem lesz már "íze". :D


sz.zs.: Ezt írod?
Amúgy úgy rémlik, hogy amikor előző cégnél pod-oztunk (valami nagy olasz karos gép), akkor kenyai és etiop volt a favorit. Inkább a lányabb izeket keresném. Nekem a nagyon karakteres nem jön be, mióta abbahagytam a dohányzást.


sz.zs.
(senior tag)

Ezt :) , de hogy én miért nem találtam meg :F


John3:16
(csendes tag)

Egy időben a McCaféban adtak csokis kávészemet - én is rá vagyok kattanva :)


soldier2
(őstag)

Ha AVX-től rendelsz veszel pár 250g-os (vagy még jobb ha kisebb kiszerelést) szelepes zacskót és probléma megoldva. A Malabar egy egész lágy, krémes kávé, egy próbát megér.
Vagy nézz szét a Kapucziner honlapján, ott is van pár jóárasított blend. De ha elfogadsz egy tanácsot: nem a 100% Arabica és hasonló jelszavak vezessenek. Egy Paljoc GetUp frissen pörkölve simán lenyom egy bolti Omniát (na jó, ez is robusztás), Tchibot vagy Bellaromot.

[ Szerkesztve ]

üzenetek