Ki milyen gépen kezdett? - Egyéb fórum

üzenetek

hozzászólások


[Gandalf]
(csendes tag)

Hi nepek!

Volt itt egy topic amiben felmerult a nosztalgiazas. Koszi Bela27 :))

Felvetnek egy ilyen kerdest, hogy ki milyen gepen kezdedett, es milyen regi emlekekrol tud meselni.

En anno egy C= 16-ossal kezdtem, volt hozza majer dzsojsztikom is! :) Meg persze uber magnos meghajtorol ment a load. Emlexem mikor nem sikerult betolteni (mivel azon adathordozok konnyen mentek tonkre), akkor vissza kellett tekereni megfelelo szamlalo allasba :)

Utana meg egy Amiga 500-as boldog tulajdonosa voltam, amit kesobb vettem meg 512 kB RAMot, igy volt benne 1 MB!!! Ekkor mar futott rajta a Mortal Kombat elso resze!!! Akkor csak warez utjan lehetett programokat szerezni. Pl.: az 576 KByte magazintol is lehetett rendelni progikat :DD

Mennyire mar is volt akkor. Ilyen nevek, hogy Elite, Popolous 2... Ez volt az igazi fiiiiiling!!!

Kivancsian varom a tobbi hozzaszolast!

Udv: Gandalf


9CS
(senior tag)

Azthiszem Én nem tartozom az öreg motorosok közé. Első gép C64 TV-n, kazival, meg gyorsan törő dzsojjal. Aztán tadam lőn AMD K5 133.


andorpapa
(őstag)

Commodore 128! Hozzá két Quickshot joystick, 7 év alatt folyamatosan működtek, csak a végén már naponta kellett javítgatni őket. Persze kazettás meghajtó, amit tuningoltunk, meg be is építettünk pár extra chipet + Turbo catridge, szóval komoly gép volt.

Aztán jött egy AMD K5 100 MHz, 16 MByte EDO RAM, 1.7 GByte vinyó, 1 MByte S3 VGA. Amúgy a vinyó még most is megvan, teljesen működőképes, semmi baja.

Utána Celeron 500, Voodoo 3 stb, ma pedig Athlon 1700+. Régi szép idők...


Parci
(HÁZIGAZDA)
Blog

Egy 286-os 1991-ben, semmi előtte. Utána NexGen Nx586 :).


Den
(veterán)
Blog

c64 valamikor 82-ben :)


Den
(veterán)
Blog

de lehet hogy 84-ben, már rég volt.

Ja nem is, tap 34


Pistok
(csendes tag)

Ha ugy nézem, akkor egy C-64-en. Máig ezt tartom a legjobb gépnek :)

PC világot XT-vel kezdtem, s végigjártam a szímárlétrát. Majd minden procigeneráció megofrdult a gépemben ;) (286 + co proci, 386 sx,dx, 486 slc, sx,dx (66, 100), 586 133, pentium 66, 100, 133, 200, 233, pii 266, 300, 450, piii 600, 800 s most egy duron 1000)
(A PII, és PIII sorozat több gépet jelentett egyidőben :))-

Sajnos a mostani ifjúság nem is tudja a mostani erőgépek miatt, hogy milyen jó, ha az ember megspórol 30 kbyte helyet a winyón... :(
Újabban a legtöbb gépszerelésem egy winyó csere, mert ''kinőtte a gyerek a régit''. A kérdésre, hogy miért nem szed le 1-2 játéko, annyi a válasz, hogy azt nem lehet :()

Meg batch programot se tud írni :)) (Fujolják is a linuxot az egyszerűsége, meg a parancssora (tudom meg sokminden más :)) miatt :)

Pistok


emvy
(nagyúr)

Den..akkor még csak gondolat voltam:)

Videoton 286-os, 640K RAM, ja, és menő voltam, mert nekem 1.2-es floppym volt és nem 360-as.
Progamozni C64-en és GWBASIC-ben tanultam.
Monitor: Hercules, CGA emulátorral:) (1991)

Utána: 486DX4-100, 1996-ban.


Godfather
(aktív tag)

Én spektrummal kezdtem, és az is maradt sokáig. mókás gép volt, kék fém házban, filmfólia klavival, és egy mokkásdobozban volt a táp(?). Az egész gép házibarkács volt. Utána úgy 91-körül lett egy 286-os, 40 megás vinyóval, herkules monitorral, egér nuku. Utána meg egy cyrix 233MX-es gép, 97-ben.


[Gandalf]
(csendes tag)

Bobmasterre kivancsi leszek, hogy mi volt az elso gepe! :D


Agyzuzo
(addikt)

Én a PC-s platformot jártam végig. 286 + Hercules, aztán 386 + CGA, EGA majd VGA, 486 DX2-66, P166MMX majd 300-as Celeron. :) A 386-os és 486-os korszak volt szerintem a legjobb, a 93 és 96 között megjelenő játékok voltak a legjobbak PC-n.


Dalai Láma
(őstag)
Blog

Nekem is C64, úgy '88 környékén (akkor még csak 3 éves voltam). Apukám munkahelyére jártam először játszani vele, menő volt a Frosch c. játék!!!

Aztán hazakerült, és lett hozzá Joystick, meg volt hozzá egy Philips monitor, ami csak zöld színt ismert. Nagyonsötétzöld=fekete, stb. De egy húsvéton tojt a nyúl egy új flopimeghajtót (VC1541). Ez fel volt turbózva, a belsejében +1 emeletnyi csip vilr, és egy szivárványszínű IDE-hez hasonló kábel ment a C64 hátuljába.

A gépen volt egy kapcsoló, amivel másik üzemmódba lehetett váltani. ŰFekete lett a háttér. És az F billentyűkkel lehetett dolgokat csinálni, pl.: F3=RUN, F1=LIST, F5=load, F7=LIST (a flopi tartalma). Ja, és a Giana Sisters-t 8 mp alatt töltötte be!

Ez a gépem 2000-ig volt használatban. Néha még most is előveszem. Aztán jött egy 333-as Celeron 2000-ben, és most valami jobb, talán egy 1GHz-es Duron.


Den
(veterán)
Blog

Utánaszámoltam, a c64 úgy 84-85 lehetett (még németországból hozta faterom), akkor úgy 60000 volt itthon, ami akkor horribilis összegnek számított.

82-ben tap34-el ismerkedtem fater munkahelyén.


Den
(veterán)
Blog

Frosch állat volt, törtük vele a joystick-okat :)


[Gandalf]
(csendes tag)

Jo en nem nyomtam olyan koran a dolgokat. En is tortem joystickot 1000rel. Pl: Amigan Stunt Car Racer, ahol is a turbua tuz gomb volt... bele is tort mindig... meg mar nem emlexem mellik auto verseny (lehet hogy a Jaguar XJ220) haszanalata kozben egy hirtelen jobb-bal kombinacio utan a kocsi csak egyenesen volt hajlando tovabb menni, mivel a bal kanyarban a kezemben maradt a joy karja :DDD A szekrenyben meg meg van az osszes cucc (pl 6 db szettort joy is :) )


Dalai Láma
(őstag)
Blog

A legdurvább dzsojsztikk szemponjából a Dekatlon volt. Ahhoz, hogy fusson a sportoló, vagy ugorjon, 1000L kellett ránngatni, és ez tényleg nem tett jót szegénynek. Én csak 3 db-ot tettem tönkre.


[Gandalf]
(csendes tag)

a turbua tuz gomb volt... = a turbo a tuz gomb volt :) . Hiaba reggel hat ora ota dolgozok, es meglaccik...


Den
(veterán)
Blog

Félre ne érts, nem programoztam 82-ben csak tudtam hogys kell programot elindítani meg ilyesmi. c64-en is csak basic-ben néhány soros kis progikat írtam, meg játszottam. Programozni sajnos mai napig nem tudok, pedig már megkéne tanulnom, már csak a suli miatt is. :)


[Gandalf]
(csendes tag)

En meg arra gondoltam, hogy en '79-ben bujtam ki erre a vilagra, es 3 evesen elegge lekotott apam szamolo gepe, mait neha hazahozott a cegtol. En mindig nyosztettem erte, hogy hozza haza. Ritkan hozta csak haza, es en azt hittem, hogy ez akkora szam. De csak annyi volt, hogy a sok munka mellett nem mindig jutott eszebe betenni a taskajaba... :))

Szal en 3 evesen meg nem nagyon nyomultam a gepeket. A C= 16-on is csak jaccottam, es azt is olyan 5 eves koromba kezdtem. Az igaza attores az az Amigaval jott, es ekkor mar buszke voltam arra, hogy batyamat szarra vertem Popolous 2-ben :) Batyam az 5 evvel idosebb... En voltam akkor 8 :DDD


twollah
(nagyúr)

ZX Spectrum 48k
Utanna Amiga 1000
Majd Amiga 1200
Most egy IBM kompatibilis szemelyi szamitogep Amiga emulatorral :).

üzenetek