Kompakt vízhűtés - Hűtés, házak, tápok, modding fórum

üzenetek

hozzászólások


sg22
(senior tag)
Blog

Sziasztok !

Van egy DeepCool LS520 SE hutom, kb 9-10 honapos. A gepem folyamatosan megy es az utobbi 2-3 honapban elkewzdett kerregeni a pumpa (nem levegos). A pumpa a radiator alatt van. Aramszunet miatt egyszer kikapcsolt a gepem egesz estere, masnap egesz delelott kerregett a pumpa aztan abbahagyta. Azota idolegesen neha kerreg neha nem. Nem gyakra csinalja de azert eszre lehet venni. Az a kerdesem h a pumpa halott? RMA-ban visszavenne a bolt azt irtak.

Gyors kereses utan latom hogy ilyen pumpa kerreges ezeknel a deepcooloknal jellemzo. Tudtok ajanlani egy masikat esetleg ami jobb minosegu es nem hal meg 10 honap utan ? Dual kene legalabb hogy lefutse az 5900x-emet

koszi :R


SoulReaver
(veterán)

Szia.

Nekem ls720 se van, már egy éve megy, de nem kerreg.

Ha vissza veszik, akkor küldjed nyugodtan.

Arctic LF szériából válassz, azt sokan használnak itt is.


gringoka
(aktív tag)

Tisztelt fórumtársak!
Tegnap cseréltem pár dolgot a pc-n
Egy ID-Cooling space 240-et szereltem be egy i5 14600kf-re egy Cooler master td500-as házba , alapjáraton is 40-50° között ugrál a hőmérséklet, de ha nekiállok játszani akkor pár perc alatt felmegy 90°-ra
30%-terheltség mellet.
Mi lehet a gond? Így szereltem belink
Elől három venti, felül két venti ,hátul egy.
Újra pasztáztam , de nem lett jobb
Vízpumpa maxon megy
Ventillátorok 1300rpm.
Köszi, hogy elolvastad!


SoulReaver
(veterán)

Szia. Vagy fordítsd meg a radiátort, hogy a csövek fentről lefele jöjjenek, vagy tedd fel felülre a radiátort. Ebben a helyzetben hamar ki lehet nyírni a pumpát.

youtubeon van sok erre vonatkozó videó.


Marci112233
(őstag)

Radiátort felülre és csövek lefelé nézzenek ahogy nekem LF III 360-asom van.. A 240-es radi felülre is bemegy gyártó szerint. Elől meg maradjon a gyári 3-om venti ami befelé tolja levegőt. Értelemszerűen a ventiknek a radin keresztül felfelé kell tolnia majd a levegőt. Így a pumpának, sőt a ventiknek sem ekkora fordulat majd, bár a 240-es hűtő a 14600kf-re lehet kevés lesz, mert ara inkább 360-as való minimum ha ténylegesen le van terhelve.


Abu74
(csendes tag)

Hello. Nekem 4-5 hónap után jelentkezett a jelenség a kerepelés a pumpában LT720 -nál. Visszaküldtem és visszakaptam a pénzt, mert akkor az üzletben nem volt készleten a termék. Azóta EK-Nucleus AIO CR360 Dark van. mondjuk nem gyári vemtikkel, hanem T-30 asok vannak rajta.

[ Szerkesztve ]


kispal87
(aktív tag)
Blog

Ha lehet és elfér én is fentre tenném.
Ugyanakkor a gyártó szerint így is jó, ahogy jelenleg be van szerelve csak a szintkülönbségre kell figyelni:


Illetve, ha jelenlegi állapotában marad, én megdönteném a gépházat hátra felé bekapcsolt állapotban kb 5 percig, hogy a lehetséges légbuborékot kidolgozza magából a pumpa.


Biga123
(addikt)

+1


gringoka
(aktív tag)

Köszi megpróbálom így , ha ugyan az lesz az eredmény akkor mi a teendő?


gringoka
(aktív tag)

Megpróbáltam , de semmi :((


SoulReaver
(veterán)

Hővezető paszta van a proci és a hűtő között? Nem túl kevés - nem túl sok? Esetleg valami fólia nem maradt a hűtő talpán? Pumpa jó helyre van bedugva az alaplapon? Vezérlés működik?


Biga123
(addikt)

Contact Frame -et neki .
LGA 1700 "betegség" h túl nagy a leszorító erő és meggörbülhet a proci ezáltal nem érintkezik a hűtővel megfelelően. Ha SoulReaver által felsorolt dolgok rendben vannak.
+ benéznék a proci topicjába is , hátha mondanak valamit, mit kéne állítani h ne forralja el magát.

[ Szerkesztve ]


gringoka
(aktív tag)

Persze, minden a helyén paszta is van fóliát is lehúztam vízpumpa is dolgozik hallani.


SoulReaver
(veterán)

Nekem fura, hogy alapon 40-50 C fok. Vagy annyira nem egyenes a proci, vagy lazán van rajta a hűtő test.
Ennyire rossz értéket még nem láttam egy lga 1700-as procinál sem.

Egy Contact feamet lehet venned kell majd hozzá. Az egyenletesen húzza le a procit és jobb a hőelvezetése is.


kispal87
(aktív tag)
Blog

Intelnél hajlamos a kupak deformálódni sajna.
Ha jól látom az alaplap gyári leszorítójával használod.
Lehet kapni olyat ami segít meghajló kupakon így jobb lesz a felfekvése a hűtőnek. Nem szükséges a linkeltet megvenni, biztos van olcsóbb variáns.
Lehet gond a felhelyezésnél is, ha belekapott a csavar csak 1 fordulatot tekerj rajta, aztán válts a másikra, ott is 1 fordulat ismét váltás, és így tovább...

Szerk.: közben már többen is írták :)

[ Szerkesztve ]


gringoka
(aktív tag)

Köszi rendeltem egyet, meglátjuk milyen lesz


lafaty80
(őstag)
Blog

Hali, szerencsére sikerült itteni kollégától jó áron beszereznem egy 216-ot. Hát azt hittem az én házam jól szerelhető :DDD.
Tényleg nagyon faja... minden is elfér benne. :R


Stan648
(tag)

Szerintem ebben a felállásban megrekedhetett a pumpában a levegő. Menetközben meg kéne dönteni úgy a házat, hogy a pumpa alul legyen a radiátorhoz képest. Ha erről van szó akkor félperc aztán megjavulhat.


Zsolty20
(senior tag)

Ha előbb tudom, hogy kell Lian Li Lancool 216-ról infó akkor jelzek, hogy nekem ilyen házam van és hátha tudok segíteni :D


gringoka
(aktív tag)

Köszi a válaszod már írták korábban azt is megpróbáltam de nem történt változás, átraktam felülre és sokkal jobb a helyzet most alapjáraton 35-40°-os játék közben meg 70-75°.
Nem tudom , hogy ez mennyirre mondható jónak mert ez az első vízhűtőm. Az előző egy noctua volt és egy 10400k-t hűtött , de ott 45° fölé soha nem ment , igaz most egy 14600kf-t hűt ami sokkal nagyobb teljesítményű gondolom az nagyobb hővel is jár.

üzenetek