Kompakt vízhűtés - Hűtés, házak, tápok, modding fórum

üzenetek

hozzászólások


szasanyi
(félisten)

Ha a CPU nincs tuningolva (alapértelmezett BIOS beállítások) akkor az a játék alatti hőfok nekem soknak tűnik. Kapcsolati / hőátadási gond is lehet oka. Amikor nem sík a két felület ezért nem érintkeznek jól akkor a hőátadás sem jó. Ideális esetben egy 4-5k-s Contact Frame jelentősen javíthat rajta.


gringoka
(aktív tag)

Igen már hallottam róla , rendeltem is egyet , meglátjuk mennyit javít majd rajt.


EVL2
(aktív tag)

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni tőletek, mert még sosem volt kompakt vízhűtésdem és félek hogy mellé lövök. Jól gondolom hogy a ARCTIC Liquid Freezer III 240 ARGB (ACFRE00142A) hűtő nekem való az alábbi konstrukcióhoz?

CPU: INTEL Core i5-13600K
Jelenlegi hűtés: BE QUIET! Pure Rock 2
Alaplap: ASUS TUF GAMING Z690-PLUS D4
RAM: KINGSTON FURY 2X16GB(32GB) Renegade DDR4 3200MHz CL16 KIT KF432C16RBK2/16
VGA: ASUS DUAL-RTX4070-O12G Dual OC, PSU: CORSAIR RM1000x
Ház: FRACTAL DESIGN North TG

Valami olyat hallotam hogy nem igazán jó az LGA1700-as foglalatokhoz ez a hűtő de elvileg kompatibilis. Tudnátok erről írni valami tapasztalatot?
Ha ez a hűtő nem nekem való vagy jobb alternatívát tudtok nagyon hálás lennék ha ajánlanátok típusokat.
Mekkora előre lépés lenne a mostani léghűtésemhez képest?
Halkabb lenne mint a mostani léghűtésem vagy legalábbis nem hangosabb?
A Celsius+ S24 Prisma -ról mit gondoltok? Ez is jó lehet nekem? Bevallom tetszene ha márkahű lenne a házamhoz.

Köszönöm szépen a figyelmet és a válaszokat!


szasanyi
(félisten)

Csak 240-es lehet jó? Ha igen, akkor ARCTIC LF III 240 ARGB jó választás lenne (jó teljesítmény és jó ár). Az a FD C+24 jó hűtő ami indolotatlanul drága, ill. kevés garancia miatt nem jó választás (és a hőátadó felülete sem nagyobb).
Ha lehet (befér) arra a 13600K-ra én inkáb egy 360-ast tennék.


EVL2
(aktív tag)

Sajnos csak a 240-es fér be a ház tetejébe. Előre semmiképp sem szeretném tenni. Szerinted (szerintetek) mérhetően jobb lenne egy NZXT KRAKEN ELITE 240 vagy egy ASUS ROG RYUJIN III 240? Habár idáig nagyon nem szeretnék elmenni.


szasanyi
(félisten)

Én nem hinném... annyival semmiképpen sem, mint amennyivel drágább (LCD és egyébb nem fontos feature-ök miatt). Ha tödsz/akasz töbet áldozni a jobb teljesítmény és minőség érdekéen, akkor az egyik legjob a Lian Li Galahad II Trinity 240 ár ennek kicsit magasab a zajszintje mint az LF III-nak (hazai 2 év gari, de 5 éves gyártói gari és háttér remek, ami a gyártó oldalán számlás regisztráció után érhető el).


Grózi
(veterán)

240-s méretben az LF-nek lesz a legjobb a hűtési teljesítménye-feltéve ha elfér a vastag radi+venti felül.


EVL2
(aktív tag)

Nagyon szépen köszönöm az infókat Szasanyi és Grózi! :R


Marci112233
(őstag)

Ráteheted az LF III 240-est a 13600K-ra és ha nem fogod tuningolni a procit talán elbír vele ha tippelnem kéne, abból kiindulva hogy nálam a 360-as verziója szépen teszi dolgát.
Az duma hogy nem jó a 3-a sorozat az 1700-ra inkább az való rá ugyanis ahhoz már kapod alapból a contarct frame keretet, míg a 2-es verziójához ezt külön kell megvenned, vagy kérned a gyártótól. Inkább az a kérdés z LF 3-asnál hogy elfér-e felül, mert az átlagnál nagyobb a radi vastagsága, és sok háznál ez a fő probléma.


EVL2
(aktív tag)

Nagyon köszönöm az infót! Tuning ha lesz csak minimális. A mostani léghűtésemnél így is lényegesen jobbnak kell lennie. A radi vastagságának utána járok és kiötlöm hogy befér e a mid tower north-ba. :R


EVL2
(aktív tag)

3mm-rel bebuktam a LFIII-t. Túl vastag (38mm és 35mm-ig írja a fractal oldala).....vagy a lian vagy a Fractal lesz ebből sajnos.


Marci112233
(őstag)

Nekem kutya bajom a 360-assal. Kellett pár nap használat és állítgatás hogy belőjem, de most nagyon is jól teljesít. Alapjáraton a CPU ami szintén egy 13600K 30-35 fok közt mozog, ha játszok meg 40-50 fok közt. Szerintem ez nagyon is jó igaz húzva nincs a CPU, és ezen hőfok fölé csak különféle tesztelőkkel tudom feltolni, de azzal s 83-85 foknál megállt amikor próbáltam. Így mivel sokat állítgattam az LF-nek hangját nem hallom ha játszok se hanem inkább a házba épített első 3 ventit és a VGA 3 ventije amit hallok.
Az viszont gaz hogy a házat alaposan meg kel nézni befér-e mert tényleg elég nagy darab, de nekem a 65mm-es helybe bőven befért.

[ Szerkesztve ]


szasanyi
(félisten)

Senki sem mondta, hogy nem jó. A lényeget leírtam, a weboldal részletezi is.


lafaty80
(őstag)
Blog

Köszi, de az infó megvolt egy korábbi kérdésemnél megkaptam a típusokat. Csak most adódott itt ph-n egy lehetőség, jó áron sikerült hozzájutnom egy 216-oshoz.
És mivel nem vagyok nagy gépház költözködő, így a régiről gondoltam, hogy jól sikerült kis darab, és könnyen szerelhető.... de ezt most elfelejtem :DDD


gringoka
(aktív tag)

Megérkezett a contact frame be is szereltem , de sajnos semmit nem javított rajt , a vízhűtést át szereltem felülre így most alapjáraton 35-40° ,de amikor nekiállok játszani pár perc alatt felszökik 70-80°-ig 25-30%-os terheltség mellett , ma pl ki is fagyott játék közben.
A ház hűtése biztos , hogy jó mert egy 4080 super 65°-nál nem megy feljebb 100%-os kihasználtság mellett , már nincs ötletem mit csináljak, szerintem elengedem ezt az ID-COOLING-ot.
Esetleg tudtok ajánlani egy megbízható hűtőt?
Felülre 240-es a max, előre befér a 360-as is vagy jó lehet lég hűtés is.


szasanyi
(félisten)

Elsiklottam a hűtő típusa felett, ne haragudj! Az a hűtő a LCD kijelző miatt drága, ezért az ár nem tükrözi a technológia és a hűtési teljesítmény javulását a többi ID-Cooling hűtőhöz képest. Úgy tűnik az ennyit tud, ami neked kevés.
Olcsóbb és sokkal jobb lenne egy LF III 240 - ha befér a vastadsága miatt -, vagy normál méretben az egyik legjobb - és bár remek, de elgé drága nálunk - a Lian Li Galahad II Trinity 240 (viszont kiváló support és 5 év gari van mellé).
Ha előre nem gond és oda befér a vaskosabb kivitel, akkor az LF III 360 a legjobb választás teljesítmény, zajszint és ár tekintetében.


gringoka
(aktív tag)

Köszi szépen :)


Daert
(őstag)
Blog

Hello!Használ valaki LFIII-360 argb-t?
Ugye gyárilag van felszerelve a 3 venti.A pumpán keresztül bedugdoztam a kábeleket,de a ventik nem világítanak csak forognak.Akkor ehhez nekem kell vennem extra argb/drgb kábelt?Csak mert a dobozban nem volt más és a leírásban sem találok rá választ.

Ui:Ha valaki AM5-öt használ;ez jó kis kiegészítő lehet.Deepcool Thermal Paste Guard.Jó passzentos a kupakra nem kenődik mellé a dzsuva.A gyári lefogatóval használva ha rápattintja az ember pont egy szintben lesz a kupakkal és egy nagyobb felületet alkot amire a hűtő felfekszik.

[ Szerkesztve ]


szasanyi
(félisten)

Minegyik ventinek 2 kábele és csatlakozója van. 4PIN venti, és a 3PIN 5V ARGB csatlakozó [link] . Előbbi az alaplap FAN csatlakozójára, utóbbi az 5V ARGB csatlakozó megy.
Az említett kiegészítő kábé fölösleges, hacsak nem ingyen van. Az előnye csupán annyi, hogy nem lesz pasztás a CPU hőátadó felületének környéke (de az körültekintéssel anélkül is elkerülhető).

[ Szerkesztve ]

üzenetek