Könyvajánló - Kultúra, művészet, média fórum

üzenetek

hozzászólások


tibaimp
(nagyúr)

Én se látok újakat csak újra kiadottat köztük.

Most kaptam meg az utolsó SW csomagot tőlük, még az elmaradt képregényeket vettem meg, illetve a Bizonyos szemszögből utolsó részét, de részemről ennyi is volt a Szukits...


k.kristof
(őstag)
Blog

Szukits-féle Asimov összes? Facebookon tematikus csoportokban meghirdeted, rögtön lesz rá tíz jelentkező, akármilyen árat adsz.


koncsik
(MODERÁTOR)
Blog

Én is pénteken vettem át 12.26.-ai rendelésem... (ugyanez, képregények incl. Hagyaték 2-3, a Bizonyos szemszögből a Birodalom visszavág-osat sikerült mégegyszer megvennem, már megvolt) Sajnos ezzel nekem is úgy tűnik, hogy vége a bulinak. Sajnálom, kár értük. A Galaktika könyvek is egyre gyengébbek, főleg az XL regénykéi. Vagy csak megöregedtem. Néha úgy érzem, ha most abbahagyom a vásárlást, akkor is lenne elég olvasnivalóm életem végéig. :B


tibaimp
(nagyúr)

Én befejeztem a könyv vásárlást, ezt már eldöntöttem. Idén már megvettem a Gabo féle Dűne 1-8-ig könyveket, a hiányzó R.A.Salvatore Drizzt könyveket, pár Alien és Nicolas Sparks regényt, meg most ezt az SW csomagot, és már bőven 100e Ft fölött járok és még nincs félév sem!
Nem, ennyi volt, amúgy sem fér, egy szobában csak könyvek vannak lassan (meg némi Lego :B ), nagy részét olvastam már, de simán benne van az újraolvasás az összesben, ill. ott van még a fullos Alien-Predator-AvP könyv sorozat (a régi Valhalla kiadványok is), abból is csak egy-egy példányt olvastam évekkel korábban, az lesz a következő!

[ Szerkesztve ]


Cs1csó
(félisten)

:DDD :C :R


tibaimp
(nagyúr)

Szia! :R


Dinomano
(senior tag)

... A Térség-ből én a sorozatot néztem (nagyon szerettem). (Nem tudom, mennyire tértek el a könyvtől...) Csak a sorozat ismeretében, tudnám folytatni a sztorit az utolsó 3 könyvvel? Kiváncsi lennék nagyon, főleg ha válaszokkal is szolgálnak...


Dinomano
(senior tag)

Én Alien és Alien VS Predator könyvek terén elvesztettem a fonalat...Volt pár éve valami új Alien trilógia (Fájdalom folyója volt talán az egyik kötet), kb. addig követtem a megjelenéseket. Esetleg valaki le tudná írni, hogy azóta mi jelent meg Alien és AvsP fronton "kishazánkban"?


Dinomano
(senior tag)

Én adok el könyveket vinteden, de kb. max 400-500-1000-1500 Ft az összeg, amiért el is viszik, állapottól függően.


tibaimp
(nagyúr)

Én imádok olvasni, úgyhogy elfogultan azt javaslom, hogy olvasd el az egész sorozatot is, mert van bőven eltérés a sorozat és a könyv között is, csak egy példa, ezzel sokat nem árulok el, de azért spoiler mögé teszem: Alex nem hal meg a könyvekben, nem is értem miért kellett a sorozatban meghalnia!

De, igen az utolsó 3 könyvet kell elolvasnod ahhoz (Perszepolisz felemelkedése, Tiamat dühe, Leviatán bukása), hogy a szál tovább menjen, például megtudd, mi lett Cara és tesója Xan, sorsa a Laconi-án, stb....
Illetve a Perszepolisz felemelkedése könyvben rögtön az első mondattól padlót fogsz... ;]


tibaimp
(nagyúr)

Nekem ezek az Alien-Predator-AvP könyveim vannak, elméletileg az összes, ami itthon megjelent a mai napig, és már cselekmény időrendi sorrendben is van téve a moly ajánlása szerint:

[ Szerkesztve ]


Kergeboci
(tag)
Blog

a sorozathoz, spoileres részhez:
azért, mert a színész erőszakoskodott a női munkatársakkal, úgyhogy a botrány miatt, megváltak tőle. Újra castingolni meg nem lett volna értelme, a könyvektől már amúgy is eltértek

[ Szerkesztve ]


Dinomano
(senior tag)

Tudom, hogy a könyvben nem hal meg. Zaklatási botrányba keveredett a színész, és ezért vált tőle meg a sorozat. (Ráadásul rohamiramban.)


Phülöp
(addikt)
Blog

“Megrettenve számolunk be róla, hogy szombaton, életének 71. évében, hosszan tartó betegség után elhunyt C.J. Sansom, a Shardlake-regények díjnyertes szerzője. A hír különösen sokkoló annak fényében, hogy a múlt héten adtuk le a Kard által című regényét a nyomdába, és szerdától látható a belőle készült sorozat.

C.J. Sansom ügyvédből lett regényíró, és meglehetősen későn vált sikeressé: 51 éves volt, mikor megjelent a Kard által című első műve, melynek főhőse, Matthew Shardlake a VIII. Henrik kori Angliában old meg különböző gyilkossági ügyeket politikai és vallási intrikák közepette. Hat további folytatás íródott hozzá, és Sansom több fontos díjat is nyert velük. A legtöbb könyve a sikerlisták élén nyitott a megjelenésükkor, és sokan Sansomot tartották a történelmi krimi műfaj egyik legnagyobb modern kori alkotójának."

Nyugodjék békében.

(FB/Agave Könyvek)|


tibaimp
(nagyúr)

Kergeboci: az fasza.... :W

Dinomano: Akkor OK, ha erről tudtál, engem meglepetésként ért a különbség.
Mindegy, a könyvekből még jó pár dolog kiderül pluszban, én szerintem nagyon megéri elolvasni, akkor legalább a végét, amit írtam is.


Dinomano
(senior tag)

Nem tudom, melyik volt az az Alien regény (talán Nincs Kiút?), aminek valami olyasmi volt a vége, hogy a jó karakter(ek)en rá akart törni a Waylent Yutani (vagy az Alienek)? Végül is cliffhangerrel lett vége. Van annak folytatása?


tibaimp
(nagyúr)

Én ezekből csak keveset olvastam még, az AvP-et illetve pár Alien-t, csak megvettem, és majd rájuk kerül a sor, egyszer csak... :K

Csak tipp: ha elárulsz dolgokat könyvekből, tedd be SPOILER gomb alá!


Dinomano
(senior tag)

Bocsánat, azért nem tettem bele, mert azt hittem, hogy már "kivégezted" ezeket a könyveket! Végül is, csak annyit árultam el, hogy valamelyik könyvnek cliffhanger a vége. (A cím sem biztos, régen olvastam...)


tibaimp
(nagyúr)

Az OK, de nem csak én olvasom ezeket a hsz-eket :B .


koncsik
(MODERÁTOR)
Blog

Meghosszabbították... (szukits)

üzenetek