Könyvajánló - Kultúra, művészet, média fórum

üzenetek

hozzászólások


gbors
(nagyúr)
Blog

Philip K Dick - Timothy Archer lélekvándorlása (1982)
Dick talán a legfurább író a sci-fi óriásai között, senkivel össze nem téveszthető hangvétellel és könyvenként többször előforduló totális mindfuckokkal. A pályája végén írt néhány nem-sci-fi regényt is - ezek közül is ez az utolsó.
A könyv középpontjában Timothy Archer episzkopális püspök áll, akit inkább tudósra, mint papra utaló szellemi kíváncsisága egészen meglepő gondolatokra sodor a kereszténység és a hit kapcsán. Intellektuális kalandjait a menye, Angel Archer szemszögéből követhetjük (E/1-ben - igazi ritkaság, hogy Dick így írt női karaktert) egészen az igencsak zavarodott végkifejletig.
Bár a kibogozhatatlan alternatív valóságok "hiányoznak" a könyvből, az egész drámai ív mégis határozottan felismerhető - kevés író egyszerre ennyire alapos és ennyire gátlástalan. Személy szerint úgy éreztem, a végére kifogyott a szusz a könyvből (mivel Dick nem sokkal a halála előtt írta, abban sem vagyok biztos, hogy 100%-osan befejezte), de az egyedi témaválasztás, a téma igencsak bátor tárgyalása és a Dickre annyira jellemző totális intenzitás ezt a regényt is emlékezetes darabbá teszi.


Sonja
(veterán)

Most jött szembe velem. :)

Philip K. Dick könyvei 30-70% kedvezménnyel!

[ Szerkesztve ]


laracroft
(aktív tag)

Aki a foci és azon belül az olasz foci szerelmese, annak bátran ajánlom Benito most megjelent könyvét a Nem futball, calcio-t.
Könyvesboltban nem lesz kapható, csak EZEN a weboldalon keresztül.
Az első 2000 vásárló 500 Ft-on postaköltséggel kaphatja meg.


Bozek
(nagyúr)

Talán ha lenne belőle e-könyv, akkor el is olvasnám. Bár sokszor más a véleményem, mint a szerzőnek, de elismerem a munkásságát.

Az olasz foci amúgy is egy érdekes történet, bár kérdés, hogy ez a könyv pontosan miről szól. Sajnos a hozzászólásban erről szó sincs, az csak egy bújtatott reklám.

Az a baj egyébként ezekkel a sportos könyvekkel, hogy e-könyv formában nem igen jelennek meg. Pedig sok érdekelne például az Inverz Média könyvei közül is.


ígyvanferi
(addikt)

Fú, mennyi könyve van még, amit nemcsak hogy nem olvastam, de a címét sem ismertem. Köszi a megosztást, egy jó kis pakkot rendeltem is.


laracroft
(aktív tag)

A linken ott van a rövid tartalma is. Nem öncélú reklámként írtam. Nincs közöm a iróhoz.

[ Szerkesztve ]


csemege86
(tag)

Ezekhez az írókhoz hasonló stílusú további írókat keresek:

Bret Easton Ellis
Michel Houellebecq
Kötter Tamás

Témáik: cinizmus, kiábrándultság, mizantrópia, hiábavalóság, elszigetelődés, magány, nihilizmus stb.

[ Szerkesztve ]


csemege86
(tag)

Őt találtam még: Raymond Carver.


Bozek
(nagyúr)

Infó, ha valaki esetleg az e-bookot várja A Térség novelláskötetből (mint én). Ma rákérdeztem a Fumax FB-oldalán, azt a választ kaptam, hogy a napokban várható.

[ Szerkesztve ]


koncsik
(MODERÁTOR)
Blog

:R


k.kristof
(őstag)
Blog

Egyébként pedig a GYIK-ból:

- Lesz-e xyz könyvből ekönyv, és mikor?
Lesz. Hacsak valami nagyon különleges dolog nem történik, akkor minden könyvünkből lesz ekönyv változat, méghozzá olyan hamar, amilyen hamar egyrészt a szerződéseink engedik, másrészt amilyen hamar kollégáink el tudják készíteni a fájlt.


Bozek
(nagyúr)

Köszi, ismerem a gyíkot, de te nem ismered az előzményeket. Az említett kérdések közül egyébként egyiket sem kérdeztem meg, mert tisztában vagyok vele, hogy lesz e-book, mert ez a Fumax, nem pedig mondjuk egy DV. Itt amúgy az utolsó mondat utolsó fele érvényes, még nem készült el. Ezt a papíralapú könyv megjelenésének bejelentésekor megírta az, aki az e-bookot csinálja, csupán feltettem neki a kérdést, hogy van-e róla valami hír. Ennyi a történet.

Továbbá, ha már nagyon szőrszálhasogatóak vagyunk, a GYIK csak a weboldalon érhető el (ott is egy nagyjából 7 évvel ezelőtti blogbejegyzésben, amihez a Blog 3. oldaláig el kell jutni), a Facebook-oldalon nem. :)


tibaimp
(nagyúr)

Még nem döntöttem el, hogy megvegyem-e (nyomtatott formában, nekem úgy vannak meg)! Kiolvastam a sorozatot, nem volt rossz, sőt.


Bozek
(nagyúr)

Igazából ez is a sorozathoz tartozik, bár ezeket a sztorikat inkább folyamatában kellett volna olvasni, a többi regény előtt/között. Illetve van benne egy plusz novella, ami külön nem jelent meg, az úgymond a történet lezárása elvileg. De amíg nem olvastam, addig pontosat nem tudok erről mondani.


tibaimp
(nagyúr)

A történet elég jól le van zárva, szóval nem tudom, mit akar(hat)nak még hozzá írni.
Illetve úgy tudom, hogy ebben benne van egy novella formájában az Epstein hajtómű felfedezésének története.

[ Szerkesztve ]


gbors
(nagyúr)
Blog

Egy kis Lars Kepler / Joona Linna follow-up. Az irdatlanul hatásvadász 3. könyv után kicsit pihentettem a svédeket, de aztán nem lett örökös a pihenő, megint kedvet kaptam hozzájuk. Elkezdtem olvasni a sorban következő Lesbent, aztán 60-80 oldal után rájöttem, hogy itt valami marhára nem stimmel, és elkezdtem olvasni a sorban ténylegesen következő Homokembert :DDD
A 4. regény pozitív meglepetés volt. A hatásvadászás nem tűnt teljesen el, de erősen korlátok közé lett rakva, az első két könyv remek helyzetrajzai visszatértek, és a természetfeletti belebegtetésével is sikerült egész jó egyensúlyt találni. Szóval a Homokembert jó szívvel tudom ajánlani - nem egy Harry Hole, de a maga kissé ponyvás módján egészen jó.
És akkor ha már elkezdtem a Lesbent, akkor annak is a végére jártam - na azt viszont megbántam. Olyan a könyv, mintha egy 300 oldalas tűrhető krimit és 200 oldalnyi erőszak- / trash-pornót összemixeltek volna. Sok a teljesen felesleges szex, a gyilkosságok öncélúan elnyújtott bemutatása nagyon hamar unalmas lesz, és a karakterek annyi eszetlen hülyeséget csinálnak, hogy egy fél tucat hollywood-i kalandfilm kitelne belőle. Vannak benne élvezhető momentumok, és a megoldás is egészen jó... lenne, ha nem hazudtak volna előzetesen vele kapcsolatban az Olvasó arcába, de összességében ez a könyv a "kérem vissza a 6-8 órát az életemből" kategória. Népszerű, jó a sajtója - de szerintem akkor is szar...


Dinomano
(senior tag)

Lehet, hogy sokak számára szentségtörő kérdésem van, de felteszem. Anno a Riders Digest-nek volt/van egy olyan sorozata, (Digest Válogatás talán?) hogy 3 vagy 4 könyv van egybecsomagolva. (Krimi, thriller, romantikus.) A regények nem "teljes értékűek", hiányoznak fejezetek, rövidített a sztori. Időhiány miatt kérdezem, hogy létezik ilyen sci-fi regényekben is? Mármint nem Digest válogatás, hanem esetleg regény rövidítve pl. Galaktika magazinban, vagy akárhol (magyarul persze).


doc
(nagyúr)
Blog

Mostanra az AI már siman csinál ilyet neked, csak találni kell olyat ami elfogad ekkora inputot


Bozek
(nagyúr)

Olvass novellákat, azok elég rövidek erre a célra. Van sok novelláskötet magyarul is. És ugye a Galaktika se nagy regényeket tartalmaz.


Dinomano
(senior tag)

Erre nem is gondoltam. Köszönöm az infót.

üzenetek