Könyvek, újságok - mit olvastok? - Egyéb fórum

üzenetek

hozzászólások


rien
(senior tag)

Én a Zsaru magazin szoktam hébe-hóba venni, régen rendszeresen vettem.
Döbbenet mik vannak benne kicsiny hazánkban :( Sokszor megfordul a fejemben, hogy elégedetlenkedek az életemmel mikor embereknek milyen sorsai vannak, milyen szenvedéseket élnek át évekig.

Off: A mostani számban kóbor kutyákról is van szó, hogy 5-8 fős csoport hihetetlen vérengzést visz véghez idézem: .
akkora pusztítást tud véghezvinni, mintha háromszor ennyi róka rabolná végig a pusztát
Rendkívül veszélyes a vadállományra, a fácáncsibékre, nyulakra még az őzgidákat is levadásszák. Előtörnek ösztöneik, csapatokba vergődve nincs ellenfelük, az ausztrál dingók vagy az afrikai sakálok is elbújhatnak az alföldi kóbor kutyák vadászati módszerei mögött.
A kutyák okosak, intelligensek, bekerítik a vadat, pillanatok tört része alatt kiosztják egymásnak a feladatokat, pedig soha nem csinálták előtte, az éhség azonban felszínre hozza a rejtett képességeket.
...hát durva, és ami durvábbá teszi, hogy a mezőőrök nem tehetnek semmit míg emberéletet nem veszélyeztetnek és ugyanez vonatkozik a rendőrökre is :( Ha egy embernek 100 ezer forint értékű csirkeállományát rendezték le egy éjszaka alatt semmi nem történik, erősítsék meg a kerítéseket az ott élők....az, hogy napközben sem mernek kimenni az utcára szinte a kutyát nem érdekli.......és persze kártérítés semmi.
De a vagyoni érték hagyján de, hogy bármit tehessenek lelőhessék büntetlenül az ebeket az kell, hogy széttépjenek egy embert, egy kisgyermeket.......bárkit :W

Sorry a nagyon offért csak én átéltem ilyet....az autóm mentett meg, ha nincs valószínű most nem írok. Nagyvárosban, megyeszékhelyen lakom. Egyik éjszaka mentem haza. Leparkoltam, durván 50 métert kellett volna megtennem a lépcsőházig, de szembejött velem egy tizen fős kutyacsapat.......egyik elkezdett rám ugatni, vicsorogni és kezdte az összes többi.....mentem vissza a kocsihoz......szerencsére betudtam ülni, indultam is, a gumimat harapdálták volna, ugattak nagyon.....én elmentem, mert szerencsém volt, hogy kocsival voltam. Aznap este nem mentem haza, egy benzinkúton aludtam a kocsiban, előtte is ott voltam barátomnál. Tavaly olvastam az újságban, hogy a határban egy 10+ fős kutyacsapat széttépett egy embert. Szerintem ez a csapat volt.
Én soha nem féltem az állatoktól, ezen eset óta viszont rettegek, nagyon félek a kutyáktól.
És tényleg sorry az offért de nagyon felelevenedtek az emlékek az olvasáskor amik ugye a mai napig kísértenek. Szerintem nyugodtan kijelenthetem, hogy egy életre megváltoztattak.
Mondjuk én keményen büntetném a póráz nélkül kutyát sétáltatókat is, meg akik kiengedik csak úgy a kutyájukat......de ez nagyon elszomorító, hogy nincs pénz altatólövedékre amit használhatnának mezőőrök, rendőrök, egy embernek minimum meg kell halnia, vagy egy életre maradandó sérüléseket szenvednie, hogy lehessen cselekedni........nagyon elszomorító.

üzenetek