Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


Strauss
(senior tag)

:R


prolad
(őstag)

Ha kínai csomagnál a hollandoknál csináltak egy ilyet:
In clearance processing - Import
Clearance processing completed - Import

ez már a vámoltatás része? Ha nem kaptam semmi üzenetet, akkor lehet nem kell rá fizetni? Vagy még itthon bemegy a kicserélőbe és majd onnan szólnak?


Pocak89
(senior tag)

Decemberben volt nekem alis csomag amit holland postával küldtek. Volt külön vámoltatásos bejegyzés hollandoknál is meg nálunk is amikor ideért. De ezzel a fajta szállítással semmi fennakadás nem volt azt leszámítva, hogy rohadt lassan ért ide bár akkor minden csomag így volt.


binor91
(csendes tag)

Szlovák webshopos topik van? Vagy tud valaki ajánlani DM-nél olcsóbb szlovák beszerzési helyet vitaminokra, fogkrémre és hasonlókra? :R


prolad
(őstag)

Elvileg Yun Express hozza. Kínából a hollandokig eljutott egy hét alatt, azóta lassan halad. Tegnapelőtt elhagyott egy sortimf facilityt, azóta semmi infó.


davidvarga
(tag)

Sziasztok! Tudja valaki ez mit jelent pontosan? Hogy visszaküldik a rendelt árut?
A termék visszaküldve a Vámhivataltól (import).
Köszi előre is!


Pocak89
(senior tag)

Idén jött nekem is yunexpress-el. Január 2-án indult és 12-én kaptam meg. Azzal nem lesz fennakadás vámon. Hollandiából elindul, ott van egy lyuk amíg fel nem bukkan itt. Nekem 9-én indult el a hollandoktól és 11-én jelent meg nálunk.


dzsi23
(addikt)
Blog

Sziasztok!
Van egy amerikai rendelésem, DHL Express a szállító, rendeléskor kifizettem a boltnak a közterheket, így elvileg nem lenne további teendőm. Viszont ma jött egy egy üzenet a DHL-től:
"Tájékoztatjuk, hogy a DHL Express forgalmában vámkezelendő küldeménye érkezik.
Kérjük, hogy látogasson el a lenti linken található weboldara a vámkezeléssel kapcsolatos teendők végett."
A linkre kattintva letölthető a fuvarlevél, illetve nevet, címet, email címet, telefonszámot kér, valamint hogy mi van a csomagban.

Mire számítsak? Megint kifizettetik az áfát és társait, vagy ez csak az adminisztráció miatt kell?


Xelo
(addikt)
Blog

Ez nem hangzik jol, nekem egy honapja jott usabol dhl express csomim, rendelesnel fizettem az adot es a bolt intezte a dhl-el tolem semmi infot nem kertek csak hoztak a csomagot. :F


moma
(őstag)
Blog

Jött értesítés hogy vámolás és postai díjat kell fizetnem online, de tök ismeretlen a tracking number és másik ország mint ahonnan várok valamit. Most fizessem ki és remélem, hogy ez a csomagom? vagy lehet egy más valakié és rossz tel számra küldték?


Jahno
(őstag)

Parcelsapp nem mondja, hogy útközben változott a száma? Amíg a posta.hu oldalán be tudod fizetni, addig nem is átverés, nekem mindenféle kínai átlag szokásos csomag simán jön emírségből meg a fene tudja meg honnan.


dzsi23
(addikt)
Blog

Felhívtam a DHL-t, elvileg csak ki kell töltenem az adatlapot, fizetendőm nem lesz. :)


Xelo
(addikt)
Blog

akkor szuper. :R


moma
(őstag)
Blog

nekem is emírségből jön, de az ebayen meg yemen van :D
megnéztem most parcelsappon is és itt is végig yemen van, viszont ha megnézem az emirátiusos trackinggel akkor is yement ír :D szóval ez lesz az kösz!

amúgy ha már ennyit variálnak igazán elkerülhetnék a postának ezt a lehúzását is :DDD

[ Szerkesztve ]


z123456z
(őstag)

Sziasztok. Amikor egy csomag jön Kínából Amszterdamon keresztül, és ott már a vámkezelés után azt írja, hogy "delivered to local carrier", az mit jelent pontosan, már az Express One-nak átadták, vagy itt is játszik még először a Ghibli? Csak mert eddig az összes Yunexpresses csomagom ezen státuszt követően egy-két napon belül nálam volt, most 24-én írták be ezt az állapotot, de Express One-nak az oldalán még "csak elektronikus adat érkezett" szerepel. Ez mi lehet? Természetesen ilyenkor eo üsz. sem segít, mondván, hogy ezt nem látják, mert nem kapták meg. Marha bosszantó, hogy se black friday, se karácsony, se semmi extra, és mégis...

[ Szerkesztve ]


Jahno
(őstag)

"csak elektronikus adat érkezett"

Előjelezték a csomagot, majd ha beesik a depóba, onnantól fognak tudni bármit is. Amúgy ez kicsit logikai kivétel, hogy én tudom, hogy érkezni fog csomag az EONE meg nem és direkt tetteti a hülyét :-D


z123456z
(őstag)

Amire kíváncsi vagyok, hogy EO-nál akadt el, vagy Amszterdam és EO között van még valami?


Jahno
(őstag)

1400 kilométer.


prolad
(őstag)

Éa neked ki vitte ki? Postához jutott el vagy van yunexpressnek itthoni futárcég partnere? Most lett egy olyan bejegyzés, hogy delivered to local carrier, jelentsen ez bármit. Remélem hetdőn megjön, akkor elég jó időt mentek.


Jahno
(őstag)

Az már nem rossz. Nekem azért vám és kiszállítás közt akadt egy kis pöcsölés:

üzenetek