Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


prolad
(őstag)

Kaptam most egy mailt az ExpressOne-tól, hogy kezelik a csomagom és nagy eséllyel holnap megkapom, majd reggel szólnak. Se a normál tracking oldalakon, se az ExpresOne oldalán nincs semmi erről, nem frissül a státusz. Szóval lehet neked is egyszer csak jön a mail.

Kérdés, külön ExpressOne csomagautomaták/csomagpontok léteznek? Az létezik, hogy pl Alzaboxba is pakolnak?


Jahno
(őstag)

Van, létezik, meg Packeta partnerek és csomagpontok is vannak. Valamint a Foxpostával feladott cuccot házhoz az Eone viszi, meg akadt mikor kínai csomagom Foxpostba érkezett. Szóval nagy a kavarás, de majd lesz valami.


z123456z
(őstag)

Igen, felesleges volt a hiszti, jött az email nekem is. Ez egyre sz@rabbul.működik. de a lényeg, hogy nem veszett el.


Ka_
(csendes tag)

Ez komoly, hogy a Temu csak 7000 Ft feletti rendeléseket szállít? Nem lehet vásárolni 7k alatt? :Y Fizetnék (2300 Ft), de nem engedi, mert 7k alatt van. :U


Degeczi
(nagyúr)

Hol ír ki ilyet? Most próbaképp beraktam egy ezer Ft-os poharat, engedné megvenni ingyen szállítással.


Ka_
(csendes tag)

Checkoutnál (böngészőből, PC-ről, friss regisztrációval, 4 db termék összesen)

[ Szerkesztve ]


Cblacksmithc
(junior tag)

a temu saját oldala kivételével hol lehet követni csomagot ? (csak eo tracking van, ott meg nulla, pedig már itthon van)

[ Szerkesztve ]


Jahno
(őstag)

Parcelsapp és hasonlók?


Cblacksmithc
(junior tag)

mivel csak expressz one azonosító van ugyanazt látja bármelyik, amit az eo.sajátja (semmit)


Degeczi
(nagyúr)

Ja, megvan - de $10-et, 3500 Ft-ot ír minimumként...


Ka_
(csendes tag)

Közben rákerestem, vannak cikkek, ahol 10, 15 és 20 USD is említve van. Ezek szerint nálam a 20 USD a minimum. Akkor kenjék a hajukra. "Free shipping my ass." :U


Degeczi
(nagyúr)

Én meg a $10-et mindig meghaladtam, ezért föl sem tűnt. $20 azért tényleg sok lenne.


embe
(nagyúr)
Blog

Sziaasztok!
Úgy alakult egy nagy és értékes ebay-s vásárlást vissza kell küldeni Németországba. A kapott ingyenes csomagcimkét az MPL nem tudja értelmezni. Már 1 hete kűzdök velük.
Közben néztem egy csomagkalkulátort, ezt dobta.
Van különbség az árakban. Az olcsóbbak mennyire megbízhatóak? MPL 41eFt. lenne. :Y


Jahno
(őstag)

Követőbe beírva nem derül ki a formátumából, hogy kihez tartozik?


embe
(nagyúr)
Blog

Ezeken túl vagyok. DHL viszi, de a bp.-i logisztikai központból. Odáig kellene vinnie a postának. Így a magyar DHL lepattintja, hogy a posta. A posta rendszere viszont nem ismeri ezt a vonalkódot. Több posta, köztük két megyeszékhely főpostája. Illetve a FB-on írta egy tag, hogy látott már ilyet, működik. Elküldtem neki a nem kitakart vonalkódos felaót, és visszaírta hogy nem jó a vonalkód.
Majd egy hete küzdök vele. Ennyi. Még egy MPL emailre várok, elküldtem nekik is, hogy ha nem jó, akkor milyen a jó kérdéssel.
Most az eladóval egyeztetek, másik szállítási módról.

[ Szerkesztve ]


Cblacksmithc
(junior tag)

Na végre valami pozitívum:

eddig a temu-s nyomkövető már azt írta, hogy itt van Mo-on a csomag, most beraktak 1 olyat, hogy

Csomagja új nyomon követési frissítése a korlátozott repülőjáratok miatt még nem áll rendelkezésre. Csomagja jelenleg a repülőtéren várja az indulást. Köszönjük a türelmét. Biztos lehet benne, hogy csomagja még időben megérkezik. A Temu 1 700 Ft jóváírást ad, ha a termék később érkezik meg, mint február xxx...

tiszta vicc, hogy lesz ebből határidőre csomag ? Nem, egyáltalán nem nagyon bízom abban, hogy megkapom, pedig ajándék lenne.... :(


Ixion77
(őstag)

Ugyanolyan jó mindegyik. Németországban mindegyiknek Kelet-Európai az összes futárja, raktárosa, és mindenki más akinek kezéhez érhet csomag.


tomaszka88
(aktív tag)


Sziasztok!

Néhány ismerősöm már rendelt a méltán híres Temuról. Megkaptak minden rendelt terméket, azonban nekem vannak aggályaim az adatbiztonságot, és termékminőséget illetően.

Olvasni lehet aggasztó cikkeket a Temuról kapcsolatosan, így nyilván meggondoltam magam a rendelésekkel kapcsolatosan még úgy is, ha más email címmel regisztrálnék, és virtuális kártyát használva vásárolnék. :))

Ti mit gondoltok róla, milyen tapasztalattal és véleménnyel vagytok? :U

Válaszaitokat előre is köszönöm!


Degeczi
(nagyúr)

Konkrétan milyen aggály merült föl, ami másik kínai webshopnál nem? A Temun tudsz használni biztonságos Paypalt, míg pl. az Alin nem...
A termékek meg tök ugyanazok, de jellemzően drágábban, így csak jó akció esetén érdemes - de akkor miért ne? A szállítás általában sokkal gyorsabb, mint Aliról, és az esetleges késés esetén is automatikusan jár a $5, szemben az Ali kamu $1 kuponjával.

[ Szerkesztve ]


HollyBoni
(veterán)

Sziasztok!
Gondolkozok egy bicikli váz rendelésén EU-n kívüli országból. Szeretném pontosan megtudni hogy mennyi vám jönne rá (150 EUR felett van, tehát nem ÁFA-ra gondolok, hanem konkrétan vámra), hol tudnám megtalálni ezt az infót? Próbáltam átböngészni ezt a vámtarifás PDF-et az összefoglalóban, de nem lettem sokkal okosabb. Kerékpár kategória van, de gondolom ez nem annak minősülne, hanem valamilyen alkatrésznek (?). Meg azt sem tudom hogy pl. számít e hogy melyik országból származik.

[ Szerkesztve ]

üzenetek