Kutya topik - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


vendingo
(veterán)

Nem könnyű választás. Mudi és az agár nálam is befutó volt sokáig, de a kerítés alacsony mérete miatt mindig elengedtem a dolgot. Agár nekem túl kényesnek tűnt, télen kabátkát adni rá, illetve szabadba se nagyon lehet elengedni, így a lemozgatása is macera, ha csak nincs kutyafuttató a környéken. A mudi igazi univerzális kutya a mérete és a temperamentuma miatt, bár ez egy igazi energiabomba, igényli a sok mozgást, folyamatos feladatot. Agár ebből a szempontból jobb, az szeret lustálkodni. Többször találkozok ekopós sétáltatókkal, nagyon gyors, robbanékony kutyák, többször is az agarak jutottak eszembe, amikor néztem őket játék közben. Ha az agarak tetszenek, akkor lehet a kopó se lenne rossz választás. A 2 kutya se lehetetlen dolog, csak nem 2 kölyökkel kell indítani, hanem előbb kinevelni az elsőt, aztán jöhet az újabb kicsi. Az agár+kopó nagyon jó kombó lenne.
Kuvaszokról csak rossz tapasztalatom van, bár ez a gazdáik hibája, de nálam minden bizalmat kiöltek a fajtával szemben.
A kisebb kert nem éppen megfelelő neki, igényli a teret, ellenben nagyon jól elvan egyedül is. Családot szereti, idegeneket kevésbé.
Részemről egy szavazat a mudira és a kopóra, de az agár a befutó, ha megtudod oldani a biztonságos lemozgatást. Kemény telek sincsenek már, hogy folyamatosan kabát kelljen rá. Kuvaszt a hely igénye miatt nem tanácsolnám.

üzenetek