Építő/felújító topik - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


A Zéé
(addikt)
Blog

a konkrétan linkelt anyagokat nem ismerem... Viszont ami neked nagyon fontos, hogy a teljes rendszered páraáteresztő legyen, tehát a ragasztó is!
Úgy kell kérni rendszerben az egészet, hogy jó legyen, szóval célszerű valami tűzéptől kérni ajánlást. Illetve vályog esetén én tényleg nem lépnék ki a rendszerből, úgy kell összeállítani a rétegrendet, és megcsinálni a kivitelezést is, hogy meglegyen a rendszergarancia, különben ha probléma lesz, akkor felteszi mindenki a kezét.

Kapart-dörzsölt különbség:

Mohásodás több mindentől is függ. Általában amúgy az az alapja, hogy megül a por a struktúrban, és abban a spórák életre kelnek. Van ez ellen adalékszer elvileg a vakolatba, de az emlékeim szerint teljes felületi zárással "dolgozik", az meg neked nem opció.
Szemcseméret: kisebb szemcséjű "finomabb" felületet eredményez, de kevésbé rejti el az egyenetlenségeket. Nagyobb szemcseméret durvább struktúrát ad, emiatt kicsit jobban álcáz. Ez igazából esztétikai kérdés. Nekem kapartnál nem tetszik a nagy szemcseméret, dörzsöltnél meg pont a kicsi nem adja ki igazán a mintázatot.

üzenetek