League of Legends - PC játékok fórum

üzenetek

hozzászólások


Yodamest
(addikt)

30. percnél járok, hát aki nyitott erre a témára nagyon tudom ajánlani, eszméletlen jó! Főleg Nemesis értetlenkedése, haláli a csávó. :) Tökre érdekes, már csak azért is, mert a beállítások kapcsán sok játékhelyzet, szituáció megbeszélése is előjön, érdekes hallani miről hogyan gondolkodnak az ilyen szintű játékosok.


Lokids
(addikt)
Blog

Na jó a riot elmehet a bús pics...ba.

Top laner DC amint elindul a game. Erre se a remake se a surrender nem működik.
Ez mi? 4v5-.ben voltunk 10 percig. enemy top laner freefarm. Mire visszajött a mi toplanerünk már csak halni járt topra. :(

Mi a fenéért nem működik a remake, ha valaki az elején nincs bent a játékban?

[ Szerkesztve ]


grimm2015
(senior tag)

Ennél van jobb is, amikor a remaket nem engedi, de a feladást igen a 3-5 percnél, és ezt eddig nálam mind a 3 másik játékos feladta... de ez ugyanúgy levonja a teljes LP-t. Ha viszont 4en játszotok, akkor csökkentett lp-t von le.


tenaijo
(tag)

Sajonos csak akkor tudtok remakelni, ha az első három percből 90 másodpercet afk. :(
Ha pont nem telik el ennyi idő, akkor bukta.


Yodamest
(addikt)

Közben egyre jobban bejön ez a Jhin, kimondottan élvezem a játékot. A kamera kérdésben végül nem erőltetem, amit nem érzek ösztönösnek, szóval visszaálltam a WASD-re.
Talán kezd a mentálom is fejlődni, mert tudtam hideg fejjel gondolkodni még az utolsó meccsen is tegnap, pedig 4L - 1W volt a mérleg. Teszem hozzá nem rajtam múlott egyik vereség sem objektíven nézve, csapaton belül mind a 4 vesztett meccsen op.gg szerint holtversenyben a legjobb vagy a 2. legjobb voltam.

Próbálok most már ezekre az objektív statisztikákra szorítkozni, de én ezekben nem sok kivetni valót látok. A sebzésem is már egész jó volt kb az 5 meccsből 4 alkalommal. Amikor nem, akkor azért nem mert az enemy team minden idegszálával engem tüntetett el minden csapatharcból elsőként. De ezt úgy képzeljétek el, hogy még akkor is engem fókuszáltak, ha én direkt megálltam leghátul egy bokorban 10km-re a csapatharctól és onnan próbáltam ultizni, még akkor is mindenkit megkerülve engem szedtek ki elsőnek kész vicc volt amúgy. Azt néztem is, hogy gyakorlatilag semmi CC nem volt a csapatunkban, (egyedül az Illaoi E volt, ha azt mondhatjuk annak) szóval a csapatom egyáltalán nem tudta semmilyen formában valahogy lassítani vagy megállítani az ellent. Szóval ott azért volt kevés a sebzésem, mert kb minden alkalommal 2-3sec időm volt csak sebezni, volt hogy annyi se, pedig mindig leghátul álltam legtávolabb a látható ellenfelektől, pont a csapatom mögötti területen. (haladási iránynak, tehát amerre támadtunk attól a leghátrébb)

Az egyik meccset egy elképesztő fed top Yasuo miatt buktuk el (ahol 15-5-5-el zártam), a másikat egy elképesztő fed Viego jungler miatt, akit a Nautilusom, (aki amúgy 10th lett op.gg szerit magasan lemaradva mindenki mögött) nem volt képes CC-zni 2sec ideig sem és szimplán reseteket kapva végigugrált mindenkin, nem tudtam vele support nélkül mit kezdeni.

A bannolásokkal is van egy kis problémám, egyébként nem értem azt, hogy miért nem carry champeket bannolnak a csapattársaim. Aki állandó jelleggel nyeri az ellenfeleknek a meccseket azok a carry junglerek: Nocturne, Master, Viego, Kayn. Én mindig ebből a 4-ből bannolok egyet, de olyankor a másik 3-ból hozza le valamelyik a meccset. Közben egy kicsit zavar, hogy a csapatom többi tagja meg értelmes tényleges carry bannok helyett ilyen: Morgana, Bard, Lux, Zac, Lucian?, ilyeneket bannolnak, nem értem miért. Most komolyan, a 40. percben nem egy Morgana vagy Bard fogja szétzúzni a csapatunkat, hanem minden esetben a Master, Kayn, Viego, Nocturne 4-esből valaki. Ezek az AD junglerek most nagyon nagyot mennek, nem is értem... Pl. Nocturne minden egyes alkalommal amikor pickeli az enemy, már ahogy meglépi a lvl6-ot, percenként szedi a killeket... miért nem bannolják? Én meg tök nagy mérlegelésben vagyok, mert lényeges bannokon gondolkodom, nem ilyen Morgana meg Corki meg ilyeneken....


Kanczy
(veterán)
Blog

Sajnos még mindig 20 meccsből 0 MVP (és a 3 Ace-ből is 2 megérdemelt), 0 top damage. Az jó, hogy javult a mentalod és a KP%, de sajnos még mindig abszolút a csapataidtól függ a meccs eredménye. A bannokon pedig semmi nem múlik, egyrészt a csapatod is elhozhatja őket, másrészt pedig egy jobb játékos nem csak egy dologgal fogja lehozni a meccset. Nyilván véletlenül ki lehet bannolni egy OTP-t, de ez full random.


Yodamest
(addikt)

De csak ezek a szélsőségek számítanak? Mármint nem lehet climbolni, ha nem te vagy a top mindenben? Tényleg érdekel, mert szerintem ennek nem így kéne működnie.

5 fős egy csapat. Ha én mindig a 2. legjobb vagyok ebből az 5-ből, akkor egy helyben fogok állni, sőt vissza fogok esni? Számoljunk 2. legjobbal és akkor nem veszem bele a holtverseny 1. helyeket (ahol ugye 2.-nak ír az op.gg), amiből azért van pár, de az esetleges 3. helyeket sem
Ez a 2. hely azt jelenti, hogy minden meccsen 3 nálam rosszabb csapattársam volt. H mindig 3 ember rosszabb mint én és csak 1 jobb, az azt jelenti, hogy jobb vagyok a csapatom tagjainak 3/4-énél, ha jól számolom. Ez tehát azt kellene, hogy jelentse, hogy felfelé mászok, hiszen mivel 50-50 a csapatok közti egyensúly (ugyebár), tehát akkor ilyen alapon feltételezhetjük, hogy az enemy játékosok 3/4-énél is jobb vagyok, mivel ugye ők sem jobbak elvileg, mint az én csapattársaim. Szóval ha az elom 3/4 részénél jobb vagyok, akkor az climb nem?

[ Szerkesztve ]


Yodamest
(addikt)

"másrészt pedig egy jobb játékos nem csak egy dologgal fogja lehozni a meccset"

Ezzel nem annyira értek egyet, legalábbis itt silver/gold eloban. A múltkor is írtam, hogy mennyire predesztinálja a meccseket szimplán az, hogy a champselectben ki mit választ. Itt low eloban soha nem egy Corki mid, Nidalee jungler vagy Morgana support az akitől félni kell.

A hős alapvetően befolyásolja a játék végkimenetelét, szinte független a játékostól aki játssza. Nem hiába van, hogy Nidalee 100% lose, pedig biztos vagyok benne volt előfordul már olyan, hogy egy egyébként jó játékos pickelte azt a csapatomban, mégsem nyertünk soha meccset. Egy Nocturne, Viego, Master, Yone, Yasuo, Briar, még Yorick, Nasus, Mundo is ilyen, tényleg ha nem wood1 agyhalott az emberünk, akkor nagy valószínűséggel rengeteg gondot fog okozni az ellenfélnek. Nagyon aranyosak ezek a Janna, Nami, Corki, Nida, pickek is, de ezektől sosem félnék, Janna konkrétan játszhatatlan ebben az eloban, mert nem csinál semmit. Persze disengage az ulti rendben van, de itt annyit fog számítani, hogy a láthatatlan sprintes Master Yi vagy resetelős Viego 2 seccel később öl meg. Pyke ezzel szemben elég gyakori pick és hozza is a meccseket folyamatosan, mert CC, sebzés, láthatatlanság, instant ölő ulti, ezek azért jobb tulajdonságok egy fokkal. Itt önmagában kell nézni a hősöket, mert mindenki magára van utalva.

[ Szerkesztve ]


tenaijo
(tag)

Azért bannolnak ilyeneket, mert valszeg az előző meccsben ezek ellen kaptak ki. Egyébként Morgana broken loweloban...

Jhinnel nehezebb carryzni silverként, mert a meta adc-k mind megverik lanen, főleg úgy, hogy 4-5cs/m-od van. Statikkot felejtsd el, useless item, 99%-ban youmuu + collector rush, most a letha nagyon erős.


Yodamest
(addikt)

Collector mindig 1. item, a youmuu helyett szoktam statikkot, mert nem szeretem az aktív itemeket. Tudom ez hiba, de ismerem magam annyira, hogy így is túl gyorsak a harcok, sokszor 2 sec alatt halok meg és örülök, ha még az idézőiket el tudom tolni és a képességeket. Sokszor nem lenne időm/elfelejteném a youmuu-t használni és úgy meg nem éri meg.

Majd próbabábun megnézem pontosan mennyiben is tér el a collector + youmuu és a collector + statikk sebzése, de szerintem nem lesz nagy különbség. Illetve most lehet, hogy low elo noob hülyeség, de szeretem a statikkban, hogy megkönnyíti a full wave cleart, mivel ha belelövök a wave-be, a hátsó caster minionokon pont annyit sebez, hogy utána egy darab Q végig tud pattogni az összesen lasthittel.


Yodamest
(addikt)

Még ehhez a hősök témához: sajnos nem sajnos vannak hősök, amik kitjüknél fogva alkalmasabbak soloQ-ra mint mások. Nézzük mondjuk Nocturne esetét: állandóan szív vele a csapatom, mert egész egyszerűen minden ultival ölni fog fixen. Lehet mondani, hogy persze járjatok csapatosan, meg mindenki álljon torony alatt ha ultizik, de ezt nem lehet 5 különálló emberrel megvalósítani. Valaki mindig kóricálni fog valamerre, pushol egy lanet, wardol valamit, és akkor őt el fogja kapni. Agyhalott hős, mert nem szituációhoz kell alkalmazkodni vele, hanem minden egyes alkalommal csak ugyanazt a kombót kell eltolni, gyakorlatilag függetlenül a hőstől akit támad. Bemegy, eltolja ezt a shield,fear, árnyék gyorsítás kombót és ott is a kill. Sok ilyen van, ezek uralják a játékokat és nincs counterplay ellenük. Yi is ugyanez: ulti, sokszor még a sprint idézőit is rátolják, bárkit utolér, Q-val gapclose, tehát még távoltartani sem tudod, semmi counterplay nincs rá, meghaltál. Alapvetően Viego is ugyanez: láthatatlanság, abból előbukkan egy stunnal, szúrás, ulti, meghaltál, reload. Tök mindegy ki az ellenfél, ezt fogják csinálni és mivel nem mindenki játszik tankot (sőt kevesen), így nem kell semmit mérlegelniük, ott a kill kb 2 sec alatt. Magasabb szinten annyival esetleg jobb a helyzet, hogy nincs talán ez az iszonyat feed, szóval azért mégsem egy 9-1-es Viego fog rád ugrani mint adc, hanem csak egy 2-0 mondjuk és azért az nem mindegy. Sokszor amikor először találkozok egy Masterrel vagy pl. a múltkori meccsen lévő topon játszó Yasuoval, már valami 9-0-ban volt.... kellemes első tali. :) Gyakorlatilag egy szúrásba halok bele ilyenkor. Jaj de az a meccs is, Jax volt Yasuo ellen topon, hát édes jó istenem, hogy tudott úgy kixopni, hogy a Jax valami 1-8-1-ben volt mire taboltam egyet, a Yas meg 9-0-ban, nincs az az univerzum, hogy ennyire ne tudjon tradelni ellene.

[ Szerkesztve ]


feri1014
(senior tag)

Mármint nem lehet climbolni, ha nem te vagy a top mindenben?

Lehet, csak akkor elég komolyan bejön a szerencsefaktor, hogy milyen csapatot kapsz. Erre pedig semmilyen ráhatásod nincs. Ami nálad nagyon szépen látszik is. Ha jó a csapat nyersz, ha nem akkor pedig az amúgy akár nyerhető meccseket is bukod.
Az pedig csak tőled függ, hogy mennyire vagy jó játékos.


Yodamest
(addikt)

Hát ezt érzékelem, mármint a szerencse szükségességét, de nyilván ez egy csapatjáték, ez valamilyen szinten természetes, hogy a 4 másikra rá vagyok utalva. Hogy ne legyek, az hős függvénye is lenne, adc-vel ha rossz a csapatod és nem védenek meg, nem fogsz carryzni.

[ Szerkesztve ]


Yodamest
(addikt)

Amúgy nagyon vicces, hogy egyre jobb az összesített KDA-m Jhinnel, a winratem pedig egyre rosszabb. :DDD Elképesztő jókat megyek, ne tudjátok meg miket snipeolok, csak végső soron 1 winre mindig 2 lose jut. Csak tényleg az a durva, hogy közben meg tökre élvezem magát a játékot, jól is megy, most is ace lettem 14-5-10-el, sebzésem 10K-val több volt, mint az enemy adc-nek. (Caitlyn)

Ezen a meccsen is, enemy legveszélyesebb játékosát a Yi-t (of course), az ulti 4 lövésével sikerült még temfight előtt 100-0-zni, mind betalált és meg is halt. Aztán az enemy topos Morde rámjött, beultizott, de a saját ultija alatt megöltem. :DDD Aztán meghaltunk és megnyerték. :) Én mindent megtettem fizikailag, amit lehetett.

[ Szerkesztve ]


Kanczy
(veterán)
Blog

Na de még csak véletlenül sem arról beszélünk, hogy mindig a 2. legjobb vagy, hanem hogy sosem vagy első. Azért ADC-vel illene néha topolni a meccsen a damaget... az utolsó 13 Jhin winedben ezek a stat eredményeid:

2. háromszor
3. háromszor
4. háromszor
5. kétszer
6. egyszer
8. egyszer

Ez nagyon nem ugyanaz. Ez jóindulatúan szögátlagos, nem egy carry teljesítmény.


grimm2015
(senior tag)

Most szembesülj a valósággal :DDD .
Nézd meg, hogy mennyivel vagy "jobb", mint az átlag "silver"...
És pont itt igazolódik amit mond feri1014
"Ha jó a csapat nyersz, ha nem akkor pedig az amúgy akár nyerhető meccseket is bukod."
Nem a csapatod, hanem a saját játékod miatt buksz az átlagosnál több meccset.
A tornyokra többet sebzel, ez miatt van az, hogy az egyéni halálod 42,7%, azaz 10ből legalább 4szer soloban ölnek meg.
A párbaj győzelmeid száma 25.7%, magyarán 4ből 3at fixen veszítesz.



forguet
(senior tag)

Ez blitz?


forguet
(senior tag)

ok megvagyok leagueofgraphs


grimm2015
(senior tag)

Lehet van összefüggés, de ez a porofessor.

üzenetek