LEGO klub - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


RapaNui1
(aktív tag)

Nem kötekedés képpen, de tényleg és itt dőlt meg kbalage2 érvelése, hogy a matricák az alkatrészek többszörös felhasználását teszik lehetővé. Egy brickheadz készletben meg nincs matrica, a licenszelt drága SW meg egyéb készletek meg tele vannak vele. Nem mondom, hogy egy verseny autónál, vagy egy Dakar rally autónál és pár másik készletnél nem áll jól a matrica vagy nem dobja fel a készletet magát, de pl a legutóbbi Tantive IV esetében azt a pár elemet vagy legalább az orrkúp 2 kis mini elemét printelhették volna.

Nekem nagyon bejön ez a 26-os minifigura sorozat. 1 teljes sort majd mindenképp beszerzek valamikor.

[ Szerkesztve ]


Tygryss002
(újonc)

Én is erre hajtok de megvárom míg 55 lesz. Mert ezt találtam ki hogy lesz ez még 55 :)


Tygryss002
(újonc)

Ez a hajó és a hintó nekem tetszik nagyon bár nekem a másik két új szett is a bagolyház és a csónak is tetszik. Most vettem a régi szettekből pár Lego másolatot de a hajót tuti megveszem eredetiben.


Kvelstadt
(veterán)
Blog

Ez nekem is, de kiváncsi vagyok mi lesz az új nagy technic.


kbalage2
(aktív tag)

Nem tudom pontosan mire gondolsz, de nem hiszem hogy állítottam olyasmit hogy a matricák csak azért léteznek, hogy többször lehessen felhasználni az elemeket.

LEGO építői szemszögből én sokszor örülök a matricának a nyomtatás helyett, mert eldönthetem hogy fel szeretném-e matricázni azt az elemet vagy nem. Ha nyomtatva van, akkor ez adott, és különösen olyan esetekben szívás amikor az az elem abban a színben nem létezik nyomtatás nélkül.

A LEGO-nak szemmel láthatóan egy elég komplex rendszere van arra, hogy mikor milyen szetteknél mi a nyomtatott és mi a matricás. Bizonyos termékvonalaknál konzekvensen nem használnak matricát, máshol meg vegyesen van mindkettőből. Sokszor a legkisebbeknek szánt szettek matrica nélküliek, ez azért elég érthető. Sokszor előfordul az is, hogy egy adott szín, vagy minta miatt egyik vagy másik technológiát kell használni. Van hogy a minta mérete, pozíciója, vagy az elem formája dönti el hogy azt nyomtatni kell, mert matricázni nem lehet.

Ami az UCS szettek matricáit illeti - ahogy én tudom minden printelt elem egyedinek számít, és adott időszakra és adott termékvonalra x db egyedi új elemere van "kerete" a tervezőknek amivel gazdálkodhatnak. Ha nem akarják ennek a keretnek a nagy részét egyetlen szettre elsütni, akkor vegyesen célszerű alkalmazni a matricákat és a nyomtatott elemeket.


RapaNui1
(aktív tag)

Valóban valami ilyesmi volt :)

https://prohardver.hu/tema/lego_klub_mindenkinek_tippek_trukkok_tanacsok_segi/hsz_45077-45077.html

Érdekes módon a Falconnal meg tudták oldani a printelést.

A 3. zacskó után így néz ki a szerkezet. Érdekes építeni, nem mondanám hogy eddig érdekfeszítő, de felettébb érdekes, de gondolom mint a Tantive esetében itt is majd ezt követően jön a hűha faktor, de az mindenképp pozitív, hogy nincs matrica egy darab sem.


RapaNui1
(aktív tag)

Nem elrugaszkodott elképzeles, sőt a jelenlegi piacokat nézve egy nagyobb akcióban idővel akár még 50 is lehet, nekem jelenleg megfelelt a listaár mínusz 30%.


RapaNui1
(aktív tag)

Most a szupiszuper boltban a beszállás a Tantive IV ne 16.500 ft ha valakit érdekel. Elgondolkodtam rajt mert még nekem sincs meg, de a májusi keretem jelenleg kimerült. Bár ki tudja, csak ez az egy hiányzik a sorból és most jó áron van.

[ Szerkesztve ]


sb
(veterán)

Kedden, mikor alkatrészeket is vásároltunk a gyerekkel ránéztem a PaB újdonságokra és épp azt állapítottam meg, hogy mennyi hülye printelt elem van... minek ez?! :)

Mikor ez szóba jön mindig a másik oldalát nézzük, hogy jó lenne a print, rengeteg a matrica, de a másik oldalról a Lego rohadt sok printelt cuccot csinál ami tényleg feleslegesnek tűnik.
Ízelítő a friss listából, csak a kiemelt printelt lista 50+ darab:

Ránézésre tök érdektelen és felesleges printek, számok, ez-az... és még PaB-on is kint van. Én minden sz*rt összevásárolok elemenként de számos piros slope-ból még így sem tudom elképzelni, hogy ki vásárol be. :D
És akkor ezen felül jönnek még az egyedi cuccok, itt is van marslakó fej, ez érhető és ehhez adjuk hozzá a lista maradékát, még 1-200+ elemen keresztül vannak egyéb printek amiket alapnak veszünk: fejek, minifig torzók, lábak, pár marék új kisállat, stb... tényleg százszámra. Azokból milyen gáz lenne a matricázott, már ahol megoldható, pl. torzón... :)

Szóval ez relatív mindkét irányból nézve szerintem. Van print ami sok (legalábbis nem igazán újrahasználható) és van ami kevés.
Viszont azt a negatív következtetést továbbra is le lehet vonni sajnos belőle, hogy akkor talán nem jól osztja el a Lego... ha ilyen kvóta rendszer van pl.
Nem számolgatom ki, de érzésre biztosra mondanám, hogy minifig/kisállat vonalon tuti jóval több jut a játszós kis készletekbe mint a drágákba. Ha készlet helyett téma szerinti a limit akkor is: hány Technic/Ideas szett jön ki a tucatjával megjelenő Friends/City-vel szemben?


Zotyipotyi
(csendes tag)

Őszintén szólva ma vártam volna még SW Lego akciókat. Egyedül Emagon van pár készlet kis akcióban: pl. UCS Falcon 235e, Mos Eisley 110e.
Mennyi esély van rá, hogy valahol még az utóbbi benéz 100e Ft alá?
Ja, meg aki lemaradt volna róla kifutás előtt, Vörös Ötös sisak továbbra is 19390 Ft Euronicsnál.

[ Szerkesztve ]


Mozaart
(aktív tag)

Spektrum: Lego Masters Amerika

Valoban a lego a fokuszban. Semmi civodas. Profi epites es hozzaallas. Sokkal profibb kihivasok..

A mostani: kellett egy varosreszt epiteni. Majd egy csavar jott. Egy szornyt kellett kitalalniuk amire szervesen reagal a varos.. :)

Next episode: hidas kihivas!!! =) Most 10:00 órától. :)

[ Szerkesztve ]


Zotyipotyi
(csendes tag)

Nem tudom mi a nagy szám abban a készletben. Tök ugyanaz a koncepció, mint a Dark Trooper támadásban, csak több kockából van, hogy lehessen jóval drágábban adni. Dark Trooper támadás anno Tescoban volt 8 ezer Ft alatt is, és forgatható az ajtó, meg toló és forgó rész is van benne


Fifaisshit
(őstag)

Ez hozza a magyar színvonalat ez is egy gagyi semmi :U :W :W :DD :D
Építés ebben sem sok van azért valljuk be :U

[ Szerkesztve ]


Mozaart
(aktív tag)

Nektek semmi sem elég jó. :D Minek járok még ide.


Mozaart
(aktív tag)

Köszi! Az utolsó szett musthave. :) Végre egy kis dobozos szett, amiben van egy számunkra kedves állatka.


Mozaart
(aktív tag)

Nem neked szólt pontosan. :) Arról inkább, hogy nem szabad feladnom, előre tekintek, ahol végre olyan helyen és pozicióban dolgozom, amiben valóban elismernek nemcsak szakmailag hanem anyagilag is. Így lesz rá módom majd nekem is, hogy a kölökkel betérjünk egy Store-ba és levegyünk valamit a polcról. :)

Ez az igazi életérzés, anyagilag rottyon vagy, de csakis előre nézel. Nem szabad máshova. :)

De Köszi a beszámolót! :)


LÁZ
(addikt)
Blog

olybá tűnik, hogy nem fogom tudni megtartani a mountain fortressem, úgyhogy akit érdekelhet 200k alatt a cucc, majd dobjon privit, de ne raboljuk egymás idejét plz, szóval csak az írjon, aki képes és hajlandó is elvinni.

van még idő a shippingig, úgyhogy mindenki át tudja gondolni a sztorit...

bittedanke


Pötyi
(őstag)

Csak úgy érdekességképp: a múlt hét végén volt egy Lego kirakodóvásár a Fény utcai piacon. SZÁZSZÁMRA volt kapható ez a vörös panda több árusnál is - gondolom a melósok kiloptak egy adagot a nyíregyházi gyárból...


RapaNui1
(aktív tag)

200k, akkor én olcsón adom :) :) :), de nekem megvan a vevőm mindkettőre 160k-ért

[ Szerkesztve ]


ripla
(őstag)

"Star Wars 2024

Pletyka!!!

Tíz év után, idén augusztusban újra kapunk egy normál méretű, játékra is alkalmas Csillagromboló készletet!
Pletykák szerint a szettben kb. 10-11 db. minifigura lesz, köztük exkluzív, 25. évfordulós figuraként Cal Kestis is.
A szett egyelőre nem hivatalos ára $170 és 1.555 db. elemből áll majd!"

Kockamorzsa

[ Szerkesztve ]

üzenetek