LEGO klub - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


Mauzes
(őstag)

Jó mondjuk mit is képzeltem, hogy egy évente 8 milliárd EUR bevételű és 2 milliárd EUR nyereségű cégnek legyen egy normális IT rendszere. Pl. bankkártya adatokat ne telefonba kelljen diktálni és hasonlók. :D


Crus
(őstag)

"én már csak ha nagyon muszáj rendelek sahból, mert ha bármi probléma van (pl pénzem van náluk), akkor csak a falnak beszélek kb, nincs arra szükségem, hogy egy lego miatt is felhúzzam magam"

De akkor végre kezditek érteni, hogy miért kardoskodtam nem is olyan rég, hogy én nekik nem utalok előre? Akkor 10-ből 11 ember rágicsált meg érte, hogy hol élek... Hát pont a valóságban és pont azért nem üzletelek velük, mert amiket ti is írtok, az rosszabb, mint a Sameday meg a Wish együtt.


Crus
(őstag)

:C


sb
(veterán)

Már megjött az insideres mail, hogy ugyan 3 hónap van a BDP szállításig, de ellenőrizhetőek az adatok, ha szükséges szívesen segítenek az ügyfélszolgálaton... a bankkártya adatok átvételében. :)

@Crus
Te kicsit mást írtál, nem azt, hogy nekik nem utalsz előre, hanem senkinek. Ez tűnik inkább önszívatásnak a mai világban.
Amiről írsz az megvan: nyilván nem sikerül minden "tranzakció", bármi hibátlanul, de ez ettől független az én meglátásomban. Amit előre fizetek, bizalmi alapon intézek, stb... annak is mondjuk 95%-a sikeres, a maradék 5% meg általában gond nélkül megoldódik. Ami meg nagyobb mértékben kockázatos, nagyobb a bukó lehetősége ott nem a fizetés a kardinális pont (szaki mellett ott állni, stb...).
Szummázva: ahol figyelni kell ott általában másra és jóval többet. A maradék esetben viszont feleslegesen szívatod magad azzal ami szinte mindig sikeres lenne.


sb
(veterán)

:)

@Mazs1drazs1
Mókusból (süniből) van kisebb méretben pár "B modell". :)
Egyébként nagyobb állatokra a közepes Creator készletek nem rosszak, tigris-róka-zsiráf vonalon 3x3 nagyobb állatot lefednek.



apholyon
(aktív tag)

Írtam már, hogy szerintem ezek a Creator 3in1 készletek nagyon jók, azon belül az állatosak is kiemelkedők, ez a róka-mókus-bagoly meg egyenesen kivételes, hiszen ennél - szerintem legalábbis - mind a 3 nagyon el lett találva, nem tudnék gyengébbet választani, míg a többinél azért jellemzően 1 vagy 2 erősebb mellett van, ami hurka...


Crus
(őstag)

Lehet vissza kéne keresnem, mert term. utalok előre, de megbízhatónak (pl. fórumtárs, Emag, Alza kaliberű cég) és olyannak semmiképpen sem, akikkel itt hetente probléma van.

"nyilván nem sikerül minden tranzakció"

Ha az Alza létezése óta, onnan 60 vásárlásom nem volt, akkor egy se. 95% előreutalás és sosem volt semmi gond.

Hidd el semmiféle szívatást nem látok abban, hogy rendelek valamit xy helyről utánvéttel küldik és futárnak fizetem a házam előtt vagy kártyával, vagy kp. Sok esetben az értékhatár miatt ingyenes a szállítás így is. Ahol nem és kevésbé megbízható vagy kérdőjeles cég, ott kibírom a 490 Ft-os uv díját, ellenben jóval kockázatmentesebb megoldás.


Dilikutya
(félisten)

Tescoban akciós pár szett, Szolnokon Animals Crossing volt főleg, néhány HP, Speed Champions. Az új HP Ford Anglia 4700 körül jön ki, Clubcarddal, vettem is egyet. Kb régi 6 széles Speed Champions méret :), megy majd az összetákolt Mini mellé. :)


ripla
(őstag)

Bricklinken megint lesz 5 előrendelhető készlet. Az a gombaház különösen jól mutatna egy Hófehérke és a hét törpe házikó mellett.

[ Szerkesztve ]


Mozaart
(aktív tag)

Az Kaminoo :). Utána néztem és nincs ofisöl magyarázat miért váltott színt Jango és Boba hajója és armorja. Kékről zöldre. Ha csak nem az időjárás viszontagságai miatt. Mint a Budavári palota kupolája valaha réz volt aztan be pattinásodott zöldre. Ha elkészül a Hauszman program gyönyörű szép lesz.. persze az ára is.. :D

Ha valaki tud hivatalosat szóljon :D

[ Szerkesztve ]


Llew
(senior tag)

Bealgásodott a sok kaminooi esőn, vagy bronzból van és a patina.
Egyébként, mert így passzol a páncélhoz, azt meg Boba átfestette. Akkor esélyesen a Slave I-t is.


sb
(veterán)

Igen, elég jók. Nekem a kisebbek is tetszenek a gyerekek kapcsán de persze ott azért előbb eljön a minek több érzés. :)
Szvsz a zsiráfosban is jó mindhárom modell. A tigrisnél egyértelműen az a fő modell, a másik kettő futottak még... de ott meg annyira erős a tigris, hogy kárpótol. Szerintem az kilóg felfelé az egész mezőnyből.

@Crus
Nyilván nem az eseti utánvétre értettem, hogy hátrány lenne, meg nem is a + pár 100 forintra. Ez arra vonatkozott ha ez általános policy és mondjuk ki is esik jó pár bolt ahol mondjuk nincs utánvét. Így értettem anno amit írtál de aztán lehet, hogy félre...

@balint82
Ezt kihagytam a reakciókból pedig szerintem jól sikerült:


RapaNui1
(aktív tag)

Nekem a múltkor volt csak nehézségem a Legóval a bricklink designeres rendelés esetén, amikor is 2 külön kártyával rendeltem és foglalták be az összeget. Az OTP kártyára viszonylag hamar 2 hét elteltével feloldották az összeget, míg a másik kártyám esetében kbalage közbenjárására mindjárt még aznap vagy másnap már fel is volt oldva az összeg. Akkor sem tűnt el az a pénz csak valamiért elhúzódott a dolog.

Olyanra sem volt még példa, hogy amit rendeltem utána vissza kellett volna küldenem, vagy meggondoltam volna magam. Azért rendelés előtt általában átgondolom hogy mit is szeretnék.

Nekem ezekkel a dolgokkal hogy előre utalás, telefonba diktálás nincs problémám, a csalók úgy is megtalálnak ha akarom ha nem. Épp ez a lényege hogy 1 lépéssel mindig előttünk járnak. Persze nem mondom, hogy meggondoltalan vagyok és ész nélkül mindenkivel szóba állok, meg megadom az adataim stb., de a mai világban ha mégis megtörténne akkor nem sokat tudnék tenni ellene.

[ Szerkesztve ]


Dilikutya
(félisten)

Telefonba nem diktálunk fizetési adatokat.


Pötyi
(őstag)

Nem feltétlenül csak a te józan paraszti eszeden múlik az, hogy megszerzik-e csalók a kártyaadataidat, email címed, mobilszámod. Lehet, hogy te nem vagy meggondolatlan, nem állsz szóba mindenkivel ész nélkül és nem adod meg az adataidat. De mi van akkor, ha annak a boltnak a rendszergazdája, ahol vásároltál a neten a kártyáddal, hónapok óta szarik feltelepíteni a legutolsó biztonsági frissítést egy biztonsági résre és onnan talicskázzák ki több ezer vevő adatait - köztük a tiédet?


RapaNui1
(aktív tag)

A mai világban nincs olyan hogy teljes biztonság, legfeljebb a biztonság ígérete. Helyén kell kezelni a dolgokat, valaki ezt így teszi valaki meg úgy, nincs ezzel semmi probléma.


sb
(veterán)

Te még nem vásároltál a Legótól... :DDD (BDP-t)

@Pötyi
Jó esetben nem tárolnak érzékeny adatokat visszafejthető formában. Mondjuk bankkártya adatot titkosítva sincs értelme tárolni, de azt meg semmilyen formában nem kellene menteni. Persze igazad van, hogy ez innentől nem saját hatáskör.

Nyilván a Legonál is azért kell a telefonba bediktálni, hogy ne legyen eltárolva a folyamat végén. Az ügyintéző is elfelejti. :D
Poén (is) de amúgy sajnos ez a valóság is. Reméljük. :D


Crus
(őstag)

Nekem nem csak az az elvárásom, hogy a pénzem ne tűnjön el, hanem, hogy a rendelés és esetleges kifizetés után a fülem botját se kelljen megmozdítanom. Ezért fizetek, bele van építve az árba. Utálom azt, amikor a pénzem valakiknél áll, ők meg nem reagálnak, vagy lassan, nehézkesen, kifogásokat gyártanak ahelyett, hogy a dolgukat végeznék. Nálam az ilyen viselkedés csúszómászó kategória.


Mozaart
(aktív tag)

Erre az a megoldas ami szerintem mar tul megy minden hataron. Olyan szempontbol h tenyleg semmi sem szent. Egy + email cim amit rendeleskor / regisztraciokor hasznalsz. Egy +bankkartya (munkatarsam Revolutot hasznal minden rendeleshez).

Ide még nem jutottam el de lassan ez fog kelleni. Lehet atallok erre a rendszerre én is.

Csak ez mar majdnem uldozesmania kategoria. Nyilvan akit atvertek az nem igy latja.

[ Szerkesztve ]


sb
(veterán)

Én sem jártam utána pl. mailcímben mennyire érdemes variálni, mert ez már lehet, hogy tényleg túlzás... aztán mikor megjelenik egy ellopott jelszavak listában a mailcímed akkor azért sok minden átfut az ember agyán, hogy milyen adat kerülhet ki pár évnyi mailből.

Ami biztos segít és viszonylag egyszerű az pl. a 2 faktoros belépés.
Bankkártyára meg régóta van remek megoldás: virtuális bankkártya, akár minden fizetésre lehetne egyedit használni.
Én a Lego BDP fizetésre generáltam egy újat és csak arra használtam, majd gond nélkül be is diktáltam aztán töröltem a végén. Utánvét itt nincs, de erre is van megfelelő megoldás...

@Crus
Off nagyon, de amúgy minden bolt (ill. annak ügyfélszolgálatosa) ennyit tud a témáról. Fogalmuk sincs általában bolttól függetlenül, hogy mit kellene csinálni. És a fizetés amúgy fizetési rendszeren keresztül is elakadhat. Jellemzőbb is, nekem amivel néha gond lesz ott a Simple/Curve/stb... nyeli el a fizetést. A bolti oldalon is csak pislognak, hogy hol a pénz.
A gond az, hogy ilyenkor az a reakció, hogy semmit nem tudnak mit lehetne tenni.... várjunk és majd a bank feloldja ha X napig nem terhelődik be, csak zárolva van.
Ja, csak minek várni a semmire, azt meg nem értik, hogy eladói oldalról lehetne a korábbi feloldást indítani. Én hiába hívom a bankot, ha bemondásra törölnének egy vásárlási zárolást vevői oldalról akkor csúnya világ jönne a boltokra.

üzenetek