LEGO klub - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


Mauzes
(őstag)

Értem, hogy az értéknek is többféle definíciója lehet, de azért hadd vitatkozzam. Két érvet emeltél ki:
- "rétegtermék": ez is relatív, vannak még inkább réteg meg kevésbé réteg vonalak is (na nem mintha bárkinek közülünk lenne valós rálátása erre, szóval amúgy is spekuláció). Ráadásul ha a népszerűség alapján árazna a Lego, akkor a jelenleginél sokkal nagyobb, akár 10x-es különbség is lenne a termékek fajlagos árában. Ezt szerintem senki nem szeretné.
- bajosan fogja eladni: ez alapján a Lego-ra egy befektetési termékként gondolunk, ez kellene, hogy befolyásolja a gyártó eladási árát. Ezt fura hallani, amikor itt a topikban is sokan szeretik hangoztatni, hogy a Lego a felbontásról és építésről szól, nem adnak el soha, stb.


RapaNui1
(aktív tag)

Atya ég. Tényleg f..sa magából a Lego a készleteket. Szinte már követhetetlen, de ez legalább jól néz ki.


RapaNui1
(aktív tag)

Én inkább azt mondanám, hogy egy architecture készlet bármennyire is jól néz ki mégsem olyan szép, részletesen és sokoldalúan kidolgozott mint egy modular building vagy egy Ideas stb. Ez egy makett, pusztán külsőség mindenféle beltér és belső kidolgozás nélkül, minifigurák, játszhatóság és egyebek nélkül. Az Ideas egy számozott sorozat, ahogy a Modular building vagy ott a Winter village. Épp ezért mondom azt hogy ár érték arányban, belső kidolgozottság, minifigurák, játszhatóság, nem ér fel egyikhez sem, mégis annyiért akarja a Lego eladni mint azokat, pusztán a darabszám és a külső kinézet miatt. Egyszerűen nem képvisel számomra ekkora értéket mint a fentebb említett sorozatok.
SW, HP, Marvel, DC készletek esetében pedig ott van a játszhatósági faktor és a minifigurák, ha ezt nézzük akkor az én szemszögömből azok is több hozzádaott értéket képviselnek, mint egy makett Architecture, ráadásul csupa egyszínű elemből.
Épp ezek miatt eladni sem lehet, vagy sokkal nehezebb, mint a fent említett egyéb készleteket.
Persze nem ezért gyártja ezeket a Lego, de nekem ez is egy szempont.

[ Szerkesztve ]


Throme
(veterán)

Ma már szerintem elmondható a speed champions szettekről, hogy élmény építeni.
Változatosak, továbbra is tetszik, hogy egyértelmű alkatrészeknek (korcsolya, balta, banán...stb) adnak másodlagos felhasználási módot.
A BMW dupla szett is ilyen.
A nagy halom matrica is elmegy. Versenyautókra muszáj tenni... az igaz, hogy itt nem kevés lett kiadva a szetthez :)

Ahogy a Mustang-nál, a BMW-nek is jól áll az új szélvédő szín.
Masszív építmény mindkét verda, laikusként azt mondom, hogy jó munkát végeztek a tervezők.
Megüti az ajánlható mércét (szvsz)
Évről-évre kapunk valami új alkatrészt, ebből is látszik, hogy él a kategória (nem csak az éves darabszámból)
Aki szereti az SC sorozatot, azt ne rémítse meg a sok matrica.



[ Szerkesztve ]


Throme
(veterán)

.. lassan indulhat a verseny :)


Mauzes
(őstag)

"mégis annyiért akarja a Lego eladni mint azokat, pusztán a darabszám és a külső kinézet miatt"

De miért pont a te szempontjaid alapján kellene a Lego-nak bizonyos termékvonalat alsóbb- vagy felsőbbrendűen kezelnie és áraznia? Ez nem kezelhető gyártói szempontból.

Pont azt kellene elfogadni, hogy míg neked a minifigurák meg játszhatóság meg belső kidolgozottság a szempont, másnak meg nulla értéket képvisel a minifigura, soha nem játszanak, és pont a külső kidolgozottság számít.


RapaNui1
(aktív tag)

Elfogadom a te álláspontodat is. Amúgy sem az volt a szándékom, hogy bárkit is meggyőzzek az enyémről, csupán elmondtam az én véleményem és szerintem ezzel ki is veséztük ezt az egészet.

Throme: Valóban jó kis sorozat az SC nekem is van pár darab, de az idők során ezek is kiestek nálam a rostán egyszerűen azért mert vannak amik nekem jobban bejönnek.

[ Szerkesztve ]


Crus
(őstag)

Részemről onnan látom, hogy rétegtermék, hogy a másodpiacon mennyit megy egy Architect hirdetés mire elmegy. (Többnyire nem megy el és nem a pofátlan árazás miatt, mert az sok esetben teljesen korrekt.)
Onnan is látom, hogy rétegtermék, hogy Legós közösségekben mennyire népszerű egy adott készlet, mennyire veszik, mennyire építenek belőle akár alternatívát.

A befektetést pontosan azért hoztam fel, mert sokan/néhányan annak tekintik. (Pl. én nem, bár az jó dolog valóban, hogy értéktartó, nagy családi vész esetén eladható.)

Egyszer volt alkalmam beszélgetni egy nem is annyira jelentéktelen Legós alkalmazottal, aki az USA-ban melózik. Ő mondta, hogy nem vakok, nyilván tudnak a 2nd hand brand new sealed kereskedőkről, de azon kívül, hogy limitálják a vásárolható darabszámot nem tudnak mit ellene tenni, max. annyit, hogy idővel újra kiadják u.a. a témát, csak szebb és jobb megoldásban.

Az Architect kevésbé szerencsés befektetési termék, hiszen eleve erősen a felnőtt réteget célozza meg, moc téren nem túl erős és soha nincs iránta akkora kereslet, mint egy Ideas, Creator termékre.


koncsik
(MODERÁTOR)
Blog

Én sajnos Architecture fan vagyok, elképesztő árak fordulhatnak elő régebbi készleteknél és nem túl régiek között is van, ami legalábbis tartja az árát (egy véletlenül duplán megvett készletet adtam el, akkor szűrtem le ezt, amúgy tényleg nem jutna eszembe eladni őket). Sajna ezek nincsenek meg...
Nekem pont az tetszik, hogy durván leegyszerűsített formák, minimális elem felhasználása mellett is ránézésre tudom miről van szó. Persze a Notre Dame sem ilyen :B , de én kész vagyok, kell. Majd olcsóbban persze. :DDD

Szerk.: emellett Crus-nak is igaza van, eléggé réteg LEGO.

[ Szerkesztve ]


Neurotoxin
(őstag)

Ezen felnevettem :D Erre a Mona Lisa-ra egyszerűen nincsenek szavak…tényleg valami vad drogot tolhatnak.

Minden “szép&jó”, de igazán jöhetne az SC sorozat mellett, valami 1:12-es méretű járgány a Ford GT mellé…Mondjuk eddig csak “örültem”, hogy szinte semmi se jött be az eddig bejelentett szettek közül, megmarad a pénzem. A matka meg majd jó lesz egyszer, huszonöteze’-ért.

[ Szerkesztve ]


Tony21
(tag)

Mégegyszisza!
Ez jól néz ki, de birtoklási vágyam nem támadt.
Jöhet egy UCS macskanő, botanicból macskagyökér, arhitektúrából macskaköves utca, minifigurából macskajancsi, kalózosból meg egy építhető vasmacska ...


Djuree
(félisten)

130 euro :W :o


kbalage2
(aktív tag)

Az hogy az Architecture ne lenne kidolgozott kívül-belül azért több esetben vitatható :) Valóban, nem klasszikusan játszható szettek, de ez alapján kb a teljes Icons sorozat is kiesik a játszhatósági kategóriából, mégis elég népszerű darabok vannak ott is.

Ami a kidolgozottság hiányát illeti, a Notre Dame pont egy elég erős ellenpélda, ebben kb minden a helyén van amit ebben a méretarányban lehetséges LEGO elemekből megvalósítani, kívül és belül is.


RapaNui1
(aktív tag)

Mondjuk még mindig jobb mint a Mona Lisa vagy az Ideas macska. Nem állítottam hogy rosszul nézne ki csak valahogy az árával nem vagyok kibékülve, de ahogy Mauzes is mondta ez csak a Lego.com-os ár ebből le kell vonni minimum 30-40%-ot és úgy már valóban egy jó ár érték arányú szett lesz. Arra azért majd kiváncsi leszek, hogy pl a Colosseum esetében is a sok egyszínű elem miatt nagyon monoton volt az építés, hogy erre majd mit fognak mondani. Egyébként én is szeretem az Art és az Architecture vonalat, de sajnos itt is kezdenek elszaladni az árak, pedig korábban pont a megfizethetőség volt az egyik dolog ami megfogott benne a külső kidolgozotságon kívül és épp az miatt, hogy valami újat, egyedit hoztak be a Lego világába, de úgy látszik a beetetés időszaka véget ért. :)
Mondjuk én ezt egy Icons készletként jobban értékeltem volna, bár akkor kb 2x annyiba kerülne, de egyenlőre elleszek nélküle.

[ Szerkesztve ]


HUN_Sector
(senior tag)

A lego house még mindig 20990, ha valaki egy színes architecture készletet szeretne :)


ADAM1337
(nagyúr)

Én valahogy nem látom benne a fantáziát, de lehet bennem a hiba.


Mauzes
(őstag)

Sziasztok, jól érzékelem, hogy egy több tételes Lego.com rendelés kapcsán, ami még nincs szállítás alatt, nem lehet termékenként módosítani (lemondani) a rendelést, hanem csak a teljes rendelést?

Viszont ha már kiszállították, akkor el tudok állni már egy-egy termék vásárlásától is, és a visszaküldést igényelve ugyanúgy jön majd érte a DPD, ugye?


Jacob Gibbs
(csendes tag)

lol... ez jó :DD

Amúgy valami frankó állatos vonal nem lenne rossz pl elefánt, strucc vagy mittomén mókus.., de a macska téma egy kicsit túl lett tolva.

[ Szerkesztve ]


LÁZ
(addikt)
Blog

valszeg csak teljes rendelést néznek, az info rendszerük nincs erre felkészülve, hogy bármit is akarjál te változtatni a rendelésedben, évekkel ezelőtt volt olyan ígéret, hogy lesz 'lemondás' gomb a profilodban a rendeléseknél, és amíg nem postázták, le tudod mondani, de sajnos nem tudták megugrani ezt sem.

egy próbát tehetsz az ügyfélszolgálattal, ha még nincs elindítva a szállítás, hátha, de sztem a részlegesen törölt rendelés összegét is macera lesz visszakapni tőlük, úgyhogy ha megjött, vagy visszaküldöd az egészet, vagy azt ami mégsem kell, megpróbálod eladni.

én már csak ha nagyon muszáj rendelek sahból, mert ha bármi probléma van (pl pénzem van náluk), akkor csak a falnak beszélek kb, nincs arra szükségem, hogy egy lego miatt is felhúzzam magam :DDD :DDD


Diesel38
(tag)

Őrült vagy :D :DD 🤣

üzenetek