LEGO klub - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


Crus
(őstag)

Részemről onnan látom, hogy rétegtermék, hogy a másodpiacon mennyit megy egy Architect hirdetés mire elmegy. (Többnyire nem megy el és nem a pofátlan árazás miatt, mert az sok esetben teljesen korrekt.)
Onnan is látom, hogy rétegtermék, hogy Legós közösségekben mennyire népszerű egy adott készlet, mennyire veszik, mennyire építenek belőle akár alternatívát.

A befektetést pontosan azért hoztam fel, mert sokan/néhányan annak tekintik. (Pl. én nem, bár az jó dolog valóban, hogy értéktartó, nagy családi vész esetén eladható.)

Egyszer volt alkalmam beszélgetni egy nem is annyira jelentéktelen Legós alkalmazottal, aki az USA-ban melózik. Ő mondta, hogy nem vakok, nyilván tudnak a 2nd hand brand new sealed kereskedőkről, de azon kívül, hogy limitálják a vásárolható darabszámot nem tudnak mit ellene tenni, max. annyit, hogy idővel újra kiadják u.a. a témát, csak szebb és jobb megoldásban.

Az Architect kevésbé szerencsés befektetési termék, hiszen eleve erősen a felnőtt réteget célozza meg, moc téren nem túl erős és soha nincs iránta akkora kereslet, mint egy Ideas, Creator termékre.

üzenetek