Lenovo Legion és IdeaPad Y széria - Notebookok fórum

üzenetek

hozzászólások


Tsebacsi
(nagyúr)

Elég egy pendrive Linux és meglátod. Sokkal gyorsabb megoldás.


Nolta
(csendes tag)

Sziasztok!
Lenovom töltőjének( 20V /8,5A) vége vizes lett, miközben működött. Téglalap alakú, a középső tüske 3/4-e elbomlott. Leadja a 20V-ot, de a laptop nem hajlandó elfogadni. Ki lehet-e cserélni ezt a fejrészt házilagosan, vagy javítják-e?


#57171968
(tag)

Tudok adni, írj rám privátban ha érdekel.


Moonwolf
(senior tag)

Tanulságos volt az eszmecsere!


Shame21
(csendes tag)

Sziasztok! Nem találtam legion go fórumot így ide írok hátha valaki tud segíteni. Az lenne a kérdésem, hogy a legion go tud olyan szintet hozni vagy akár többet mint a régi laptopom ami egy i7-6700hq, 16gb ram meg egy gtx1060mobile 6gb. Valami kicsi erős gép kéne ami jól hordozható nincs nagy igény filmezés, youtube, böngészés néha 1-2 régi game és retro emulátorozás. Igazából a laptopom nagy de erőbe jó és kisebb cumó kéne ami hordozhatóbb, de ha azt a szintet nem tudja akkor még várok, rog flow z13 már jó lenne de az is nagy nekem. Ha mondjuk rog flow z11 lenne 11”-os kijelzővel na az lenne a csoda nekem😂 Előre is köszi ha valaki tud segíteni


Moonwolf
(senior tag)

Jött ki újabb verzió!

Most már elindítja a letöltést, de 0%-nál leáll, "érvénytelen" hibára hivatkozva. Másik gépen is néztem, a helyzet ugyanez!


#57171968
(tag)

Nálam szintén ez van.
A helyzet magaslatán vannak úgy tűnik :W


#57171968
(tag)

Sikerült, letöltötte 4.0.19.1
A bios-t kellett alapra állítani, valószínű a secureboot hiányzott neki, de lehet más beállítás is. Hogy mi köze ennek egy win kép letöltéshez, ne kérdezd! Valószínű így tudnak infókat letölteni, hogy ki hol, mikor, milyen gépre töltötte le ezt a szart.

[ Szerkesztve ]


Moonwolf
(senior tag)

SecureBoot alapból be van kapcsolva.


ketrin
(csendes tag)

Sziasztok!
Múmia Y510P-n van lehetőség valamivel szabályozni a ventit? MX4-el frissen újrapasztázva, takarítva játék alatt 90fok a cpu a gpu szintén, és a legnagyobb fokozatot csak 94c környékén kapcsolja :Y :R


formula01
(aktív tag)

Sziasztok!

Van egy Legion 7 (gen6) laptopom Onsite Premium Care (NBD) garival, de a laptopot nem Magyarországon (Romániában) vásároltam.

Tudom Magyarországon is érvényesíteni probléma esetén a garanciát, vagy csak a vásárlás országában lehetséges?

Újrapasztáztathatom a gépet garanciavesztés nélkül? (Nyilván ha a pasztázás közben keletkezne kár az más téma).


Tsebacsi
(nagyúr)

Lehet garanciáztatni, de lehet nem ártana elvégezni rajta a honosítást ha tartósan magyarországon leszel vele.
A pasztátás kicsit problémás lehet a Legion gépeknél, elviekben nem szabadna őket felnyitnia az ügyfélnek. Legalábbis a Depo/Carry-in garinál nem. Lehet NBD esetén vannak CRU alkatrészek, ezt hirtelen nem tudom megmondani.


repvez
(addikt)
Blog

sziasztok, tudna nekem valaki abban segiteni, hogy javithato valahogy a hutőfentilátor vagy csere alkatrészt kell venni mindenképp hozzá? Y520as legionhoz
[link]
Esetleg másik ventilátorrol lecserélni a lapátokat vagy a motor részt?

Elég jol megkérik az árát egy egyszerü ventilátornak, olcsobb esetleg utángyártott, de kompatibilis az eredetivel létezik hozzá?
A CPU feloli ventilátorom egy kicsit szorul , nem tudom , hogy ez miatt nem forog vagy már miatt .
A másik szabadon forog és müködik is fordulatszám is változik terhelés alatt, persze amiota tudom, hogy nem jo az egyik azota nem használom olyan komolyan .

[ Szerkesztve ]


Tsebacsi
(nagyúr)

Hogy gondoltad ezt a lapát cserét? :F Vagy a motort? Ilyen nem igazán van. Mi az a horror összeg?


olle
(senior tag)

Hali. Szerintem amit linkeltél nincs túlárazva. Ha azt nézed hogy MO.n van akar "holnap" át veheted illetve 12 hónap jótállás. Nem olyan rossz vétel ez. Nem hiszem hogy megéri a macerát meg a befektetett időt venni egy bizonytalan állapotú illetve eredetű ventit Ebayrol vagy Alirol. :R Amúgy mindenhol kb ennyi. 49-69 dollár.


repvez
(addikt)
Blog

nem mondtam, hogy horror osszeg vagy tulárazva, csak megjegyeztem, hogy egy kicsit drágáb mint amit elsöre gondoltam, egy egyszerü ventilátor párosért. enyniért CPU ventilátorokat lehet venni amiben azért több anyag és tervezés van mint itt.
A ventilátor cserét meg ugy gondoltam, hogy egy Házventilátort is szét lehet szedni , hogy leszedni a forgo részt és igy talán kitakaritva befujva valamilyen zsirral, talán megjavulna a ventilátor, vagy ha van egy hasonlo átmérőju kis ventilátor akkor arrol az állo vagy a forgorészt át lehetne tenni.
Természetesen a megfelelo bekötéssel.


olle
(senior tag)

"enyniért CPU ventilátorokat lehet venni amiben azért több anyag és tervezés van mint itt. "

Gondolom komplett CPU hűtőre gondolsz. Ami részben igaz is. De itt kb csak a magasságra kell figyelni és pont.

A laptopba meg erősen limitált helyre kell bemennie.

"A ventilátor cserét meg ugy gondoltam, hogy egy Házventilátort is szét lehet szedni , hogy leszedni a forgo részt és igy talán kitakaritva befujva valamilyen zsirral"

Igen szét lehet. Te is szét szedheted. Ki is takaríthatod. Az más kérdés hogy ez meddig lesz jó.

"vagy ha van egy hasonlo átmérőju kis ventilátor akkor arrol az állo vagy a forgorészt át lehetne tenni."

Ez is megoldás. De akkor kell 1-2 darab méret azonos venti (magasság, átmerő) akkor már megint oda térünk vissza hogy egyszerűbb 15K ért megvenni az új gyári ventit mint maszatolni.


Anubris
(őstag)

2023-as modell legion 5 pro-hoz milyen laptop hűtőt ajánlanátok?
Akár olyan modell is érdekelne amiben nincs ventilátor csak ágyba lehet vele használni a gépet.


Gawamatsu
(senior tag)

Tök felesleges hozzá bármi. 2021-es L5Pro (5800H, 3070) alatt DeepCool Multi Core X6 volt és akkor ért valami, amikor a gép nem csinált semmit, 1-2°C minusz.
Különben eladó :)


Anubris
(őstag)

Másodfokú (hólyagos) égési sérülésem lett a combomon tőle, pedig vastag szabadidőgatyában voltam, szóval valami pad kell. :D

üzenetek