Akkor íme a titkos recept:
Londoni szelet (ismert még mint Krokambus szelet vagy Mágnás diós pite)
A tészta hozzávalói:
4 db tojás (a tésztába csak a sárgája)
15 dkg Ráma margarin
10 dkg cukor
30 dkg liszt
fél citrom héja
Dolgozzuk össze a tészta hozzávalóit és ezt a zsíros, kicsit puha tésztát simítsuk bele a tepsibe. Kenjük meg baracklekvárral (esetleg más pikáns, savanykás dzsemfélével).
A hab hozzávalói:
a 4 tojás tojás fehérje
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg dió
Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, majd a porcukrot fokozatosan hozzáöntve verjük tovább, amíg fényes, kemény habot kapunk. Óvatosan forgassuk bele a diót (esetleg mandula vagy mogyoró). Simítsuk a tésztára ezt a diós habot és 180 fokos sütőben süssük, amíg a tészta is átsül és a hab is ropogós kérget kap, ez körülbelül 25-30 perc.
Jó étvágyat hozzá!
[ Szerkesztve ]