Mandulaműtét felnőtteknek - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


Linzer
(friss újonc)

Sziasztok. Ma kaptam időpontit január 30-ra mandula műtétre. Szeptemberben kezdődött ez az egész mikor vegyszerekkel kezdtem dolgozni és már egy hónapja h otthagytam. Az égő érzés a fulladás elmúlt de a mandulagyulladás nem. Szeptember végén nézettem meg először. Krónikus mandulagyulladást írtak le, mandulakövekkel. Vettek mintát, negatív lett. Október 9 vérvétel (más miatt) vírus zajlott bennem. Azóta nem volt labor. Vissza mentem az orvoshoz, határozottan mandula műtétet ajánlott. A városunk kórháza nem csinál mandula műtétet így el kellett menni Győrbe (ott is lesz a műtét). Ott is megnézték, hát eldönthetem h kivetetem e. Szövődményt két éven belül nem okoz, utána nem tudni. Amit eddig halogattam arra úgyis sor került később vagy fog (pl vastagbél tükrözés, négy éve ülök rajta)
A nyelés az zavar, de nem fáj. A mandulakő egyre nagyobb, most már hatalmas. A doki azt mondta h egy lyuk van az egyik mandulán. Lehet egyre nagyobb lett.
Tavaly nyáron volt egy fura torokfájásom ami más volt mint a szokásos. Elmúlt, sose néztem a számba, csak szeptemberben kezdtem el. Lehet már volt korábban vmi csak a vegyszerek felerősítették.
Helyi érzéstelenítést ajánlott mert kisebb a szövődmény és a vérzés. A gyógyulás is rövidebb, cserébe kellemetlenebb és kényelmetlenebb.
Kérdezte van e hajhullás v ízületi gyulladás. Hajhullás az van már elég régóta. Főleg reggel, vagy hajmosás után. Illetve ha egy kicsit már zsírosabb a haj. Egy csomóba szoktam összeszedni.
Álmomban szoktam köhögni, ezt is jeleztem. Lehet a sav miatt de nem érzem h feljönne. Ezt mondta h lehet egx kisebb reflux. Van h köhögő roham jön rám, inkább csak éjjel szoktam.
Nyelés közben egy hatalmas gombóc érzés van a tprkomban néha nagyon zavar néha kevésbé.
Nos ha elmegyek helyi érzéstelenítés lesz. Amúgy se altatatnám magam, kétszer már altattak, elsőnél szét hánytam magam másodiknál is ez lett volna ha nem adnak hányás csillapítót.
Lehet h nem fogok elmenni viszont úgy vagyok vele h el kéne. Ha most halasztom úgyis sor fog rá egyszer kerülni. Akkor meg minek halogatni. Csak szar olvasni a sok rém történetet ezért félek tőle.

üzenetek