Mandulaműtét felnőtteknek - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


Tepi92
(újonc)

Szia!

Nyilván nem meglepő, hogy mind a két oldalt kiveszik ilyenkor a mandulát. Nekem a jobb oldali mandulám állandó gyulladásban volt, mindig meg volt nagyobbodva. Műtét után a jobb oldalon fájt állandóan, a bal oldalt egyáltalán nem. 1 percet sem. Még meg is kérdeztem, hogy nem érzek ott fájdalmat, ki lett véve mind a kettő? :D Mondták igen.

Tehát teljesen normális, hogy csak az egyik oldalon fáj. Illetve az én esetemből kiindulva sajnos az is normális, hogy a fájdalomcsillapító egyáltalán vagy csak nagyon rövid ideig hat. Nekem olyan pillanatok voltak, hogy hiába vettem be fájdalomcsillapítót, nem hatott, csak akkor, ha 2 óra elteltével bevettem még 1 fájdalomcsillapítót.

Most már "2 hónapos" vagyok.

Nekem a kontroll a műtétet követő 10. napon volt. Akkor már elmondhattam magamról, hogy tudok élni fájdalomcsillapító nélkül. Előtte napi 3-4-et vettem be, de a 10. naptól kezdve már csak napi 1-et, azt is reggel, mert éjszaka kiszáradt a torkom nagyon és fájt reggelente.

kb. a 12. napom volt az első olyan nap, amikor már egyáltalán nem szedtem fájdalomcsillapítót, valamint azóta se szedtem be.

2 hónap elteltével annyi csak az észrevételem, hogy sokkal gyorsabban szárad ki a torkom, mint eddig, hiába iszok. A torokszárazságon nekem az szokott segíteni, ha elszopogatok valamilyen mentolos cukorkát (ezt addig nem javaslom, míg a seb be nem gyógyul, mert csípni fog!)

Kitartás, nincs sok hátra! :) :C

üzenetek