Medence topik - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


parkasz
(senior tag)

Sziasztok!
9-10 m3-es csővázas medencéhez milyen hőszivattyút javasolnátok?
Melyik típus vagy márka a javasolt.
Melyik kerülendő?
Előre is köszi! :R


Gömbike
(senior tag)

Én ezt használom 6,5- höz, de 25 a max.

Alap, belépőszintű. On-off, de amire kitalálták, azt mosolyogva tudja. Halk, megbízható. Tavaly tavasszal vettem akcióban 316-ért + posta. Most a szállítás is ingyenes. S igen, vagy hivatalos szervízháttere.


luciferc
(őstag)

A homokszűrő szivattyúja nem ment egy ideje, most meg bekapcsoláskor csak búg, nem tud forogni. Ötletek a beindításra? Sóbontós a rendszer, tehát a víz sós, de a só nem válhat ki (elvileg), olyan kevés van benne. A homokszűrő meg jó sóbontóhoz is a leírása alapján.


Semin
(senior tag)

Árthat valamina Lay-z Miami spanak ha felfújva kiszárítva kint hagyom télire? Valahogy rizikósnak látom összecsomagolni. Arra gondoltam fejjel lefelé beleteszem a trambulinba, a gyerek úgy se használja télen.
Hülyeség?

[ Szerkesztve ]


sepsi0
(őstag)

Szia!

Nekem tavaly kint maradt, nem lett semmi baja. Kicsit leereszt a hodeg miatt...
A gépet ne hagyd kint.

[ Szerkesztve ]


Semin
(senior tag)

Köszi! :R
A gép nem is kérdés, már bent van a házban.
A tetejét sem szándékozom, csak maga a medence volt a kérdéses!


Harcipocok84
(junior tag)

Halihó!

Már hetek óta szenvedek az épített fóliás medencével. Csökken a vízszint.
Feltöltöttem teljesen, megjelöltem. Eltelt 7-8 nap és a vízszint 2 cm-el csökkent.
Nem vagyok jó matekból, de ez nekem kb. 200L vizet jelent egy 4x2,5-es vízfelületnél.

Az építő egyszer már volt kint, leeresztették, átnézték a medencét. De ő váltig állítja hogy ez a párolgás miatt van. Én laikus vagyok e-téren, de szerintem kizárt hogy 200L víz elpárologjon 1 hét alatt ebben a "hatalmas" hőségben...


YAS-dude
(őstag)

Ha nincs letakarva, simán elpárolog ennyi és csak azért ennyi, mert már hűvös van.


Harcipocok84
(junior tag)

KB. 1 hét és kiderül. Vettem takarófóliát... Elvileg most már nem szabadna fogynia a víznek.

Bár én szinte kizártnak tartom hogy puszta párolgással egy hét alatt 200L víz eltűnjön... Nonszensz...


Vesa
(veterán)

Ha olyan az idő, simán!
Ha eresztene, annak lenne nyoma gondolom...Feljönne a vizesedés oldalt vagy valahol.

[ Szerkesztve ]


Harcipocok84
(junior tag)

ÉS egyébként tényleg... amióta letakartam mintha nem csökkenne a vízszint. Azért ez hihetetlen. Mármint hogy ennyi víz el tud párologni ilyen enyhe időben is.

MÁS: ideje lassan téliesíteni a medencét. 4,2m x 2,75m a külső mérete. A vízszint a tetejétől kb. 60-cm-ig lesz leengedve. Tehát kb. 5,4m x 3,9m környéki takaró kellene rá. Elvileg kapni 4,8m x 7,8m körüli takarót. Ez jóval nagyobb mint kellene, de ennél kisebb meg már nem jó. Az mennyire gáz, ha a felesleges 1-2m anyagot a vízszint tetejére fektetem rá? okozhat gondot?

Illetve ha esik az eső/hó, és az megáll a fóia tetején és megfagy, az nem okozhat gondot a zsaluköves medencémnek?

[ Szerkesztve ]


Vesa
(veterán)

"Mármint hogy ennyi víz el tud párologni ilyen enyhe időben is."

Pedig gondold el, hogy pl. a Balaton is mekkora vízszint vesztésre képes meleg időben, pedig nem kicsi víztömeg. A lényeg az, hogy mekkora felületen tud párologni. Egységnyi víz teljesen más tempóban párolog el nagy felületen, mintha ugyanazt egy mély gödörbe töltöd, aminek a tetején csak egy 10x10cm-es nyílás van.


cOxeR
(Ármester)

Azért most már cidri van (jelenleg 3 fok), nem fűtöttem 1 hete kb. [kép] Az a terv, hogy ha éjjel mínuszok lesznek felfűtöm délután egy 10-13 fokra, az kitart szerintem másnapig, meg hagyom éjjelre a keringetést. Igazából a csövekben van egyedül fagy félszem, azt meg a keringetés oldja meg.

[ Szerkesztve ]


Fecogame
(veterán)
Blog

Ha valakinek kellene (mert elég nehéz kideríteni), Bestway telefonos ügyfélszolgálat:
+3640204624

Előre is szívesen ;)


Dorian
(félisten)

Sziasztok, van valaki itt?
Jövő héten jönnek hozzám lakatosok egyéb okból, és arra gondoltam, hogy a medence mellé csináltatok egy konzolt a kerítés támfalára kifelé (ott van erre alkalmas szabad tér), hogy arra ráfektessek spirálba tekert fekete LPE csövet amin keresztülvezetem a vízforgatóval a vizet, amolyan homemade szolárpanelként. Ez így működhet?
Vagy vmiért jobb ha veszek kész szolárpanelt amit ráfektetek?
Mekkora felület kell egy 8m3-es medencének (Ott fullba kapná a déli és délutáni napot)


Vesa
(veterán)

Működni biztos működne, itt a méretezés az érdekes. Ez függ a forgató teljesítményétől, vízszállítási kapacitásától, a cső keresztmetszetétől meg ilyenek.


Dorian
(félisten)

Oké, akkor ebben mondanál véleményt? :B
Van egy 7,5 m3-es medencém, egy Steinbach Speed Clean Comfort 50-em 6.600 l/h keringetési teljesítménnyel, és vennék egy ilyen panelt: [link] Vagy szükség lenne ebből 2-re?


Flowtation
(őstag)

Hali!
Nekem ilyen van kettő sorba kötve 4m3-es medencéhez, de nem sokat ér. Sokkal több haszna van a bubis fóliának, amivel takarod. Nekem ilyen a vízforgatóm, ez csak 3 m3-t tud, de ez is sok ennek a panelnak. Szerintem a homemade tekert jobban működhet.

[ Szerkesztve ]


Dorian
(félisten)

Tavaly volt először medence, az a tapasztalat, hogy pont az a +3-4 fok kellene amit ezek ígérnek.
A home-made ötletet egy fórumtárs adta aki a ház előtetejére tette fel az lpe csövet és azon vezette át, azt mondta tök jól működik, és biztos olcsóbb, mintha veszek 2 db 32ezres panelt. (Mondjuk eleve a lakatosszerkezet sem lesz olcsó)

[ Szerkesztve ]


Flowtation
(őstag)

Igen, én is azt javaslom, hogy inkább a csövet tekerd fel. Nekem is egy volt kollégám így csinálta, de még yt-on is láttam, hogy egy darab osb-re tekertek KPE csövet és az volt a melegítő. Nekem nem vált be a panel, amit vettem, de szerintem az eleve kicsi, ilyen medencékhez és szivattyúkhoz.
De ahogy írtam is, a bubis takarófólia volt eddig a legjobb megoldás. Sajnos egy év alatt megeszi a nap, de akkor is simán megérte, főleg ha tudsz szerezni valahonnan ilyen méretben.

üzenetek