Milyen kompakt digitális fényképezőgépet? - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


Meridian
(senior tag)

Régebben fotóztam, csak hobbi szinten, volt/van egy régi Panasonic DMC FZ30-s gépem. Ez már elég öreg, 8Mpx-es, és 2005-ös eresztés.

Most újból kedvet kaptam fotózáshoz, tájak, városok, élővilág. Makrózás nem fontos, ellenben nagylátószög és kb 150mm tele azért jól jönne. Nyilván az sem lenne rossz ha lenne nagy fényereje az optikának (cirka F2.0), de ahoyg elnézem a mostani választékot hírmondó is alig van ilyen. NEm tudom miért nincs legalább egy épkézláb kompakt gép, mikor a telefonok 48-120-200Mpx-es érzékelői riszszem méretben egy vicc, értelmes képet legfeljebb a 4-500ezres telók tudnak nyomni... a 100K HUF-os telókj semmit nem érnek. Ráadásul optikai zoom nélkül többnyire.

Szóval keresgéltem, ezt találtam kompaktban ami kapható: Canon Powershot SX740 HS
Van is róla teszt, talán a videós része nem annyira jó - bár elég impresszív hogy videózás közben 40x optikai zoomot is tud oda-vissza használni.

Mennyire javasolt ez a gép szerintettek?

Néztem még más gépet is - nyilván a megfizethető kategória, nem akarok félmilliót költeni egy gépre, mikor csak hobbi célra kell, pénzt nem keresek vele:
-- Panasonic DMC FZ-1000 II. (ez olyan mint a régi FZ30-som, csak 35 helyett 25 mm-től kezdődik a látószöge, és 16x optikai zoomja van 400mmig)

Egy másik kompakt Canon:
-- Canon Powershot SX70 HS (ez bridge és 65x optikai zoom, 21mm-től... de drágább mint a 740-es Canon gép amit fentebb írtam)

4/3-as MILC-ek, nyilván itt egy értelmesebb kitobjektívvel vagy később plusz objektív, bár nem hiszem hogy sokat akarnék ölteni ilyesmire később sem...
-- Panasonic DC G100K (újabb), Panasonic DC-G80/85 (régebbi)

Melyiket javasolnátok?

üzenetek