Miért lesz fiatalon öngyilkos valaki? - Társadalom, közélet fórum

üzenetek

hozzászólások


xcbiker
(addikt)

Nekem is pont erre a vonatra kellett szállnom...
Gödöllő után veszteglünk, mert állítólag egy 25 éves srácot elütöttünk. A vonat levágta a fejét és a lábát. EHH! Bizarr! Nem irigylem a helyszinelőket és a mozdonyvezetőt. :(
Valszeg öngyilkos lett, de ki tudja...?
Hülye az aki bármi miatt is eldobja az életét, mert lehet hogy később megbánta volna.


Apophis
(őstag)

Inkább a családját sajnálom (ha volt neki), mert neki már nincs gondja. Már nem fogja megbánni.


dannnnn
(aktív tag)

ez igy van..... nekem is neha vannak ilyen gondolataim de hogy vonat elé ,nah az nem menne!!!!! (te láttad a hullat? ;) )


_az
(senior tag)

namost lehetett baleset, részeg, lehet, hogy kinyírták, lehet, hogy valami lelki betegsége volt...
de ha egyszer meghal, később már nem bánja meg....


Fade_Away
(őstag)

Life it seems, will fade away
Drifting further every day
Getting lost within myself
Nothing matters no one else
I have lost the will to live
Simply nothing more to give
There is nothing more for me
Need the end to set me free

Things are not what they used to be
Missing one inside of me
Deathly lost, this can't be real
Cannot stand this hell I feel
Emptiness is filling me
To the point of agony
Growing darkness taking dawn
I was me, but now He's gone

No one but me can save myself, but it's too late
Now I can't think, think why I should even try

Yesterday seems as though it never existed
Death greets me warm, now I will just say good-bye


stanci
(tag)

Abszolút idevág: Bővebben: link
Teljesen érthetetlen. :((


X@b3e
(addikt)

A topic címére reagálva: mert HÜLYE
Komolyan, mostanában nem normálisak az emberek...


Kobe
(veterán)

mért lesz valaki fiatalon öngyilkos ? mert van esze és nem várja meg míg 80 évesen, mozgásképtelenül, egyedül, úgy hogy a kutya se tud róla, megmurdáljon


_az
(senior tag)

jaja, az életvitelünk teljesen elfajzott, tömegbetegség a depresszió, stbstbstb...


Dilikutya
(félisten)

Mondjuk addig még hátra van neki jópár szép éve... vagy legalábbis a lehetőség rá... ha így vélekedsz, ráérsz megtenni, amikor 80 vagy és a kutya se tud rólad...


dannnnn
(aktív tag)

kicsit durva voltál....... nembiztos , lehet be vot b@szva
de lehet azis hogy napszúrást kapott...... vagy csak azthitte hogy még attér ;)


Apophis
(őstag)

...és megpróbált átvetődni, de éppen a nyaka az egyik, a dereka a másik sínre került, igen.


Fade_Away
(őstag)

ezek nem ilyen ''egyszerű'' dolgok.
depressziós állapotoknak is sok sok fajtája, lépcsőzete van. Aki nemjárta meg a legmélyebb bugyrokat annak úgyse lehet elmagyarázni legyen akár végzett pszihológus is.


Vannak akik hülyéznek pl.
Isten óvja őket attól, hogy megtudják milyen amikor I have lost the will to live to smile to eat to die to ride my bike to read to get up or....

[Szerkesztve]


#16741888
(őstag)
Blog

jaja, ezt akartam én is mondani, csak azok hülyéznek akik, egyrészt el sem tudják képzelni milyen állapot lehet is az, másrészt meg nyilván(hála istennek) boldog életük van.
Hála istennek én nem jártam meg az általad említett állapotot, de naggyából el tudom képzelni.
Egyébként nekem is megfordult már a fejemben....


xcbiker
(addikt)

nem láttam. szerencsére.


nRu3
(addikt)

Sajnos vanak lelkileg sérült emberek , lelkileg gyengég akik valami problémát igy oldanak meg , de ahoz viszont nagy bátorság és akarat erő kell hogy végezen magával valaki, de a családját tényleg csak sajnálni lehet ilyenkor gondolhatnának ellőte rájuk azok az okosok:F


ipgirl
(tag)

sajnos sok ember úgy próbálja megoldani a problémáit, hogy véget vet az életének. Ebben nagy rész a társadalom is hibás. Nem tudják, hogy vannak szakemberek, vannal lehetőségek, hogy az esetleges depresszióból, vagy anyagi gondokból kilábaljon az illető. A szociális kapcsolatok is segíthetnének, de az eberek egy részéből keveszett az, hogy odafigyeljen pélául a szomszédjára, vagy ismerőseire, vagy esetleg a barátai sem veszik észre, hogy nagy gonddal küzd a társuk. Egy ''pici'' odafigyeléssel is megelőzhető lehetne az öngyilkosság.....


Arhquis
(aktív tag)

Szvsz, aki hülye, haljon meg.
Az öngyilkosok sosem voltak a kedvenceim. Nem normálisak.
Annak akinek segítség kell, ne igy keresse, mert nem valami hatásos. Aki meg meg akar halni, az ne vonat elé ugorjon, mert mással kur ki, hanem gyogyszerezze be magát.


kraftxld
(nagyúr)
Blog

természetes szelekció.....


Sianis
(addikt)
Blog

Érthetetlen! :((

Én sem értem, hogy milyen ez a mai világ. A fiatalok öngyilkosok leszenek, nők miatt, férfiak miatt, de miért? Legtöbbször ''szerelmi'' bánatban szenvednek az emberek. És beisznak, és máris kész egy tökéletesn öngyilkos hajlam. Úgy tűnik, hogy könyebb meghalni, mint túltenni magunkat. Régebben nekem is voltak ilyen gondolataim, de elmúltak, azóta más semmel látom a világot. Értelmetlen halálta halnak. látják, hogy sokan megteszik, és azt hiszik, hogy mennyire jó, de persze nem tudják meg.

A szerelmi bánat kialakulásában meg rengeteg dolog közbejátszik. Egyre divatosabb a szingli életmód. A fiú és lányok, fiatalok között, sokan csak az egyéjszakás kalandokat keresik, illetve a laza kapcsolatú kalandokat. És mi van, ha valamelyikük elkezd kötődni a másikhoz? Akkor van az, hogyha a másik fél nem akar semmi komolyat, akkor a adott személy erősen depressziós lesz, függően attól, hogy mennyire lángolt fel benne a dolog. Ehhez jön a nagyon divatos italozás, és máris kész az előző részben leírt tragédia. :(

Szomorú dolog ez, és sajnos sokan sokkal hamarabb cselekednek, mint próbálnának meg segítséget kérni. pedig lehet, hogy egy sobával arébb, a szülőknél a megértés, és a megoldás.


MUŁĐER
(addikt)

nem mindenkinek fenékig tejföl az élet...ha hajlamos rá, és sok szarság történik meg vele, megteheti...az élet nagyon szar tud lenni:( és az is


Apophis
(őstag)

Hiába szar, normális, lelkileg erős ember addig jut el, hogy ''Mi lenne, ha...'', és itt megáll, nem veszi kezébe a pisztolyt, nem fekszik a sínre.


Hypp
(tag)

Bővebben: link

Popper Péter: HOGYAN OLJUK MEG MAGUNKAT?

1. Jól képzett öngyilkos soha még csak célzást sem tesz öngyilkossági terveire. Aki meghalási szándékáról beszél, az két hatást ér el ismerősei körében:
Amíg él: ''Csak jártatja a száját, úgyse meri megtenni!'' -.Amikor meghalt: ''De sokáig lamentált szegény, amíg rászánta magát!''
Halálunk mindenkinek legyen meglepetés; életünk frappáns zárópoénja.


2. Soha nem szabad búcsúlevelet írni. A búcsúlevél hiteltelenné teszi életünket és halálunkat. Ha még van mondanivalónk az élők számára - mondjuk el nekik. Ha még maradt ütésünk és simogatásunk - üssünk és simogassunk. De ''visszaszólni a megsemmisülésből'' - ez szánalmas és megvetésre méltó. Azt bizonyítja, hogy gyávák voltunk cselekedni életünkben és elnémulni halálunkban.
Ha a halálunk nem elég büntetés azoknak, akiket meg akarunk büntetni szeretetükért, akkor egy szemrehányó levél aligha kelt nagyobb bűntudatot bennük. De gyanúba kerülünk, hogy ezen a primitív módon még egy kicsit tovább akarunk élni.


3. A tisztességes öngyilkos nem végrendelkezik. Nincs komikusabb annál, mint amikor egy ember az örökkévalóság kapujából visszafordulva, még gyorsan polgári jogi ügyeket bonyolít. Ne röhögtessük már ki magunkat.


4. Öngyilkosságot soha nem követunk el családi vagy ismeretségi körben. Önkéntes halálunk csak a legzártabb magánügyünk lehet. Ezért az öngyilkosjelölt utazzon el meghalni, a legjobb, ha külföldre távozik. Erre a célra még kölcsönt is szabad felvenni. Hátrahagyott javainkból majd megtérítik az illetékesek. Az ember ne spóroljon a halálán.


5. Esztétikusan kell megölnünk magunkat. Jó ízlésű ember nem csinál horrorfilmet a halálából. Ezért szigorúan tilos:
- mindenféle tárgyat magunkba szúrni, ereinket felvágni - mert a seb, az alvadt vér gusztustalan;
- felakasztani magunkat - mert a kilógó nyelvű, püffedt, fekete arcú hulla ijesztően csúnya és groteszk;
- kinyitni a gázcsapot, vízbe ugrani - ugyanezért, - levetni magunkat valamilyen magas épületről – mert az eldeformálódott test méltóságát vesztett és értelmetlen húshalmaz;
- gyógyszereket, vegyszereket enni nagyobb mennyiségben mert öntudatlan állapotunkban könnyen magunk alá csinálhatunk. Sőt, ha ügyetlenek vagyunk, halál helyett csak meghülyülünk, és életfogytiglan ápolhatnak minket.


6. Ezért az elegáns ember, aki ad az esztétikumra, a kezdetleges módszerek helyett:
- Éhen hal. (Egyáltalán nem kell enni, két-három nap múlva már nem érzünk éhséget. Kellemesen bágyadtak leszünk. Közben igyunk, de csak tiszta vizet, hogy ki ne száradjunk, mert nagyon kellemetlen és rossz szagú [acetonos] lesz a leheletünk. A végén egyre többet fogunk aludni, majd ''szívgyengeségben'' [általános keringési összeomlás] csöndesen és valószínűleg álmunkban elhalálozunk.)
- Megfagy. (Egy üveg jó konyak társaságában elhever egy havas erdei tisztáson, és addig nézi a csillagokat, amíg ringató kábulatban átsuhan a nemlétbe.)


7. Öngyilkosságból csak jelesre szabad vizsgázni. Vagyis meg kell halni. Akit pótvizsgára utasítanak megmentés útján - az süllyedjen el röstelkedésében. Nem komoly ember. Az élők között van a helye.


8. Az elkeseredettség, a kétségbeesés a legkevésbé alkalmas lelkiállapot arra, hogy befejezzük életünket. Ilyenkor csak a dilettánsok követnek el öngyilkosságot. E szabály hátterében a következő meggondolás lappang:
Materialisták számára: Életünk ritmusosan lélegzik, mint minden, ami él. Van dagálya és apálya, felemelkedése és alázuhanása. Létünket a paradoxon nagy törvénye szabályozza, amely azt tanítja, hogy mennél nagyobb erővel taszítanak a körülmények lefelé, annál inkább megnövekszik a felhajtóerő, és előbb-utóbb érvényesül. Éppen úgy, mint amikor egy parafadugót nyomunk a víz alá. Ezért aki a kétségbeesés mélypontján öli meg magát, bizonytalan szívvel lép ki az életből, mert sejti, hogy a dolgok közeledő jóra fordulásáról mond le.
Idealisták számára: Végül mégsem lehet tudni, hogy nincs-e a dolgoknak odaát folytatása. S minden vallás és misztika egyetért abban, hogy változtatni - önmagunkon, kapcsolatainkon, érzelmi állapotainkon - csak itt, e földi életben lehet. A túlsó síkon csak szemlélet van és megítélés. Ezért a dilettáns öngyilkos a leggonoszabb csapdába esik bele: éppen azt az elviselhetetlen lelkiállapotot konzerválja időtlen időkre, ami elől az öngyilkosságba menekül. Úgy marad.


9. Ezért akkor kell megölnünk magunkat, amikor elégedettek és boldogok vagyunk. Egyedül ez az öngyilkosság hiteles, mert bizonyítja, hogy nem gyávaságból, menekülésképpen vagy önutálattól sarkantyúzva távozunk az élők sorából, hanem azért, mert megvetjük az életet amúgy egészében, örömeivel és sikerajándékaival egyetemben. Az ilyen öngyilkosságot soha nem bánjuk meg, és példaképpé válhatunk minden idők utánunk következő öngyilkosai számára.


[Szerkesztve]


_Volkovy_
(nagyúr)
Blog

Milyen igaz..


Kobe
(veterán)

fenéket ...65 felett sztem már simán....


Vitus
(őstag)

Én meg leginkább a vonatvezetőt sajánlom mert ez az egész életébe végigkíséri mégha nem is tehet róla.


gregorik
(senior tag)

''Szvsz, aki hülye, haljon meg.''

''természetes szelekció....''két nagy hülye egymás után, király.


_Volkovy_
(nagyúr)
Blog

Én azt mondom,hogy addig van értelme az életnek,amíg jól érzi magát az ember.Ha idős,gyógyszerekkel fekszik-kel,mindene fáj,és azon a nevetséges nyugdíjon él,elég kilátástalan a helyzet.

Na most én ezt nem fogom megvárni..

(Mindent ezerrel csinálok.És amikor már nem megy,nem fogok rákényszeríteni senkit hogy 20-30 évig engem pátyolgasson,amikor titkon azt várja,mikor döglök már meg..)

Nem tudhatjuk hogy kinek mi baja,miért csinálja.

Lehet hogy kiderült hogy agyrákja van,vagy ilyesmi.Ezzel senki se élne együtt sztem.Vagy aki igen,az nem gondol bele,mi várja.(jártam már az onkológiai intézetben pesten,többször is.látogatóba.tudom mit beszélek,azok az emberek tiszta roncsok.a kezeléstől kopasz leszel,egyre gyöngébb vagy,egy hétig hánysz,aztán megdöglesz mint egy kutya?kösz,nem.)


Fade_Away
(őstag)

''szvsz aki ennyire intoleráns az haljon meg.
Az ilyen intoleránsok sose voltak a kedvenceim. Nem normálisak.
Aki ilyen intoleráns és segíteni akar magán ne így keresse nem valami hatásos.....''

:)


Twiggydoll
(tag)

nem attól függ hogy mekkora trauma éri az embertVan aki gyengébb idegzetű van aki erősebb.:(((


Vitus
(őstag)

Nagyon fiatal lehetsz ennyi badarságot összehordani. Inkább ne szólj hozzá ilyen témához.
Majd ha megöregszel meglátod. Tegnap temettük el a nagypapámat aki rákban halt meg a lehető legnagyobb kínok mellett tűdőgyulladásban. Az utolsó 4 nap folyamatosan mellette voltunk és apukám kezei között halt meg (1 éven át ezenvedett morfium mellett a fájdalmakkal). A legutolsó pillanatban is még azt gondolta hazamegy és élni akart! ''Mindent ezerrel csinálok.És amikor már nem megy,nem fogok rákényszeríteni senkit hogy 20-30 évig engem pátyolgasson,amikor titkon azt várja,mikor döglök már meg..'' Ez mekkora baromság!!! Aki ezt így gondolja a családtagja ápolása mellett akármennyire fárasztó nehéz dolog az pusztuljon él és az életben ne legyen senki aki törödik vele! Mondom messzire kerüld el az ilyen témákat ha ovodás a gondolkodásmódod! Minden normális élőlény az életre törekszik minden esetben és nem a halálra. Majd meglátod 20 év múlva majd ha valamelyik családtagodat ápoltad haláláig nézz vissza ebbe a topicba és olvasd el mit írtál most. És hidd el nekem olyan hihetetlen erő van az emberben amikor gondolkodni kell egyik szerettéről, hogy bármit megtesz (törli a hányadékot ürüléket mindent) még az is aki más helyzetben elájúlna a gondolatátol is. Bocs ha kicsit durva voltam de ezt gondold át mégegyszer.


_az
(senior tag)

nekem az összes közeli rokonom rákban halt meg és mind annyit szenvedtek, hogy még mindíg az ''ovis'' dolgok a szimpatikusabbak... az más, hogy az életösztön mindíg hajt


Vitus
(őstag)

Ez így van! Az ember sajnálja és a halál megváltás gondolod te! De nem rólunk van szó hanem arról aki haldoklik, az pedig élni akar a legnagyobb fájdalom mellett is. De ezt előbb utóbb megtapasztalja az ember. Addig amíg fiatal és a náthán meg egy két törésen kívűl nem volt komoly baja addíg így gondolja. De amikor eljőn ő is ragaszkodni fog az életéhez. A legtöbb esetben a legegészségesebb szendvedi a legtöbbet és ő sem meghalni akar hanem élni.


Vitus
(őstag)

Arról meg nem is beszélve, hogy kutya kötelessége gondoskodni a szeretteiről akár mennyire is megterhelő ez. Ezért rühellem az amerikai embert mert ott az időst bedugják valami otthonba és ennyi. Talán elmegy a temetésre. Egy egy közszereplő iránt nagyobb tiszteletet ad mint a saját családjának.


_az
(senior tag)

na ez az amerika téma vhogy nem passzol ide...


_Volkovy_
(nagyúr)
Blog

szerintem meg te gondold át.

ez az önzőség:azért ápolod 2 évig anyádat/apádat,és nézed végig ahogy szenved,mert nem vagy képes elengedni.


Vitus
(őstag)

Én nem vitatkozom ezen. Általában mindenki eltemeti a családját és akkor majd másképp gondolod ezt. Az ápolás nem önzöség hanem kötelesség. ''és nézed végig ahogy szenved,mert nem vagy képes elengedni.'' Te szerencsétlen mit csinálsz agyonütöd valamivel??? Gondolkozz ember! Téma itt részemről lezárva.


_Volkovy_
(nagyúr)
Blog

Az,hogy szerencsétlen a végén már úgy vonaglik,mint egy beteg kutya,nálam nem tartozik az emberi méltóság kategóriába.
Az kötelesség,hogy ilyen állapotban életben tartsd?
Kinek jó ez?Neki nem.Neked jó egyedül,megnyugtatod magad hogy te mindent megtettél,közben neki minden baja van.

Ha neadjisten én ilyen helyzetbe kerülnék,inkább kérném hogy üssenek agyon.Komolyan.


Vitus
(őstag)

Én megteszem neked! :DD

[Szerkesztve]


zabla
(aktív tag)

micsoda?? ez gödöllőn történt?


_Volkovy_
(nagyúr)
Blog

hehe:F


Joe Black
(csendes tag)

Kíváncsi lennék a prohardver regisztrált tagjainak átlagéletkorára... szerintem bőven 18 alatt lenne. Legalábbis remélem, mert ha nem, akkor nem sok jó vár ránk a jövőben...


TheVeryGuest
(senior tag)

Hmm. Tél van, hideg van és valaki mégis inkább a vonat alá ugrik. Én biztos a fagyhalálra voksoltam volna.

Aki meg hülyézi az öngyilkosokat, gondoljon arra, hogy aki eljut addig, hogy a vonat alá ugorjon az ezzel az erővel akár egy távcsöves puskával egy tizemeletes tetejéről is vadászhatott volna emberekre pár óráig. Az is természetes szelekció lett volna. ;]


deedee
(őstag)

munkatársam 22 éves fia gimis tanár volt,a tanulók állandóan szekálták,cseszegették a fiatal kora miatt,semmibevették,nem volt tekintélye....Aztán egyik nap hazament és felakasztotta magát.....Ismertem,vidám srác volt még annó a tanári pálya előtt....

Számtalan oka lehet ha valaki öngyilkos lesz.....Számtalan.....

Én nem tudnám elképzelni magamról,hogy megtegyem.....Talán ha a családom/feleség,gyerek/ neadj isten meghalna....talán akkor összeroppannék és megtenném...de talán még akkor sem...Szóval nem tudok most hírtelen okot a halálra,ami engem illet....


deedee
(őstag)

szépen elaludni a hidegben egy üveg tömény benyakalása után.....Ez legalább nem fáj és csendes,vér nélküli.....Kimenni az erdőbe és akkor tuti senki nem fog megzavarni....Talán én is ezt választanám ha eddig jutnék....


Vitus
(őstag)

Tudod aki felneveli, mindent megtesz neki, alátol mindent ami jelenleg van neki. A törvény szerint is azért a gyermek az elsőszámú örökös és nem a házastárs vagy az esetlegesen életbenmaradt szülő mert a gyermek szülő kötelék a legerősebb. Dehát valakinél az a hála mindezért, hogy ha eljön az ideje a gondoskodásról akkor idősek otthona vagy agyonüti, hogy neki könnyebb legyen. Ez van modernizálódik a világ. Én is fiatal vagyok de nagyon nem így gondolkodom.


tildy
(nagyúr)
Blog

Ilyenkor az ember sokszor nem is gondolja át igazán mit cselekszik.És csak menekülni akar.
Én abszolút nem ítélem el őket.

[Szerkesztve]


Agostino
(addikt)
Blog

Szerintem még a legbetegebb ember is tud találni valami szépet az életben, ami segíti abban, hogy ne adja fel a harcot. Az öngyilkosság, az, szerintem csak nagyon szélsőséges esetben megoldás. Pl egy nő miatt öngyilkosnak lenni...szánalmas.


gregorik
(senior tag)

alap, hogy nem is kéne a ph-n ilyen témákat nyitni, mert csak a volkovy meg arhquis féle szerencsétlenek fogják az 'észt' osztani benne. ez egy hw-fórum, hiába 18 felettiek a tagok, általában közük nincs a valós élethez...[kép]


Kamisama
(tag)

Kedves Volkovy!

Már meg ne hargudj, de szerintem te azon emberek közé tartozol akiknek máson sem jár az esze, csak az élet alternatív örömeit kiaknázni. Láttam már sok ilyet, akik hasonló filozófiával rendelkeznek, ez természetesen az írásmódodon a reakcióidon és a trágár stílusodon is meglátszik. A szavaid mindenkiből utálatot váltanak ki ebben biztos lehetsz - talán ez is volt az egyik célod, gratulálok -, Te nem vagy emberek közé való. Nem értem minek írsz egy ilyen komoly témájú fórumba, ha nem tudsz viselkedni. Szerinted ki kíváncsi arra, hogy te nem lennél képes még a saját szüleiden sem segíteni ha halálukon lennének.

Az ember sok mindent mond míg fiatal, vagy még nem volt szerelmes, esetleg annyira szeretett volna valakit, hogy az életet tartsa meg a legnagyobb értéknek. Ha én elveszíteném a páromat, valószínüleg idegösszeroppanást kapnék, mert nem bírnám elviselni, de erre inkább nem is gondolok.

Nézz már magadba, és gondolkodj már el egy kicsit, hogy ez ember bármilyen hülye is fiatalon, 20-30 év múlva már telejesen új értékek lesznek fontosak a számára.

üzenetek