Mikrotik routerek - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Reggie0
(félisten)

Mac telnetet probalva meg kene nezni, hogy a cisco switchen atmennek-e a csomagok es jon-e valasz. Tudsz rajta sniffelni?


KaqXar19
(tag)

a cisco egy buta switch, nem tudom mi az a sniff, de valszeg nem is lehert rajta :)
305rol probaltam a mac telnetet, nem sikerult.


KaqXar19
(tag)

gyanus, hogy reset lesz belole valamikor. routeros-re all majd vissza es a 88.1-en erem majd el?


yodee_
(őstag)

Üdv!

Szeretném a tanácsotok kérni. Jelenleg olyan konfigom van hogy Huawei B818 mobil router bridge üzemmóban rákötve egy hAP ac2. Ezt szeretném egy eszközzel megoldani. Chateau LTE12-n gondolkodom. Mit érdemes tudni róla?

Köszi


Audience
(aktív tag)

A Mikrotik weboldalán minden ott van, hasonlítsd össze a két eszköz blokkvázlatát. Alapvetően felfoghatod egy HAP AC2-nek egy LTE modemmel. A Chateu LTE18AX-ban már más a SOC 6010 ha jól rémlik, én azt venném.


yodee_
(őstag)

Mivel a jelenlegi router elméletben CAT19 és így sem megy 120mbps fölé a sebesség, így bőven elég lenne a tudása. Wifije is elég mivel egy vízparti pihenőkertben teljesít szolgálatot. A specifikáció alapján több csatornát ismer a mikrotik mint a huawei. A cél a két eszköz egyesítése lenne, nem fejlesztés. Ebben az esetben jó választáS?

[ Szerkesztve ]


Audience
(aktív tag)

Igen, nekem egy Audience LTE ami nagyjából ugyanez, gond nélkül működik. A valós sebesség a hlózaton és annak terheltségén is múlik.

[ Szerkesztve ]


Kicsirics77
(veterán)

sziasztok.
követve a hivatalos nordVpn leírást, ami kifejezetten a mikrotik eszközökhöz készül, szépen megcsináltam végig ezen oldal szerint.
Viszont a my ip address oldal a publikus telekomos címet adja vissza.
Simán láma vagyok csak szerintem megint, van aktív nordvpn előfizetésem azzal nincs gond.
Köszönöm a segítséget előre is.


siemensfun
(tag)

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem: Adott egy RB750r2 router amin szeretnék wireguard vpn szervert futtatni saját részre, egy 3D nyomtató távoli ellenőrzésére. Ez a router DHCP-n kapn fix ip-t, egy openwrt routerről. Az openwrt rendszert nem akarom szétszedni az müködik tökéletesen.
Hiába állítom be a youtubos videók alapján de sehogyan sem sikerül csatlakozni.
Milyen beállításokat kell elvégezni hogy működjőn a vpn?

Előre is köszönöm a segitséget.


stopperos
(senior tag)
Blog

Szia, két dolog kell:
* Az openwrt router-en a port forwarding-ot be kell állítani, hogy melyik külső portot továbbítsa a mikrotik megfelelő portjára.
* A másik, hogy te tudj csatlakozni az openwrt alatt lévő hálózatból a mikrotik eszközre. Itt használhatod a windows wireguard klienst.

Ebből mi van meg?


siemensfun
(tag)

Ebből mind a kettő megvan.


stopperos
(senior tag)
Blog

A forgalom is átmegy? Tehát tudod pingelni a 3D nyomtatót?

Mikrotik-en exportáld ki a beállításokat és másold be kérlek az alábbi részeket:
/interface wireguard
/ip pool
/interface wireguard peer
/ip adresses
/ip firewall nat
/ip route

[ Szerkesztve ]


stopperos
(senior tag)
Blog

/ip address helyesen.


bigrock
(addikt)

Milyen vezetékes routert ajánlanátok a következő célra (ami be is szerezhető MO-on):
kb. 30 db. offlice jellegű végpont és egy 16 AP-ból álló rendszer kiszolgálása.
Bejövő net: Telekom PPoE gigabit.
Nincs szükség extra szolgáltatásokra, VPN kell egyedül.
Köszi.


Audience
(aktív tag)

A beszerezhetőség mindig kérdés, de egy RB5009 ennyit kiszolgál. Mekkora a budget?


JóképűIdegen
(tag)

Nem vagyok nagy Mikrotikes, ezert kernem a segitsegeteket, van egy forouterm RB4011iGS+ ami Lan-on 192.168.1.0/24-es halozatot oszt. Ez be kene Vpn-ezzen egy L2tp ipSec-el egy tavoli routerre, hogy csak es kizarolag 1darab gep tudjon backupolni tavolra is, az en halozatom vpn-en keresztul minel kevesbe legyen elerheto. Mivel a tavoli halozatokban is hasznalva van mar ez a halozati cim/mask ezert megkertek hogy ennek a gepnek legyen barmi mas halozati cime. Eddig nem is lenne gond de ez a backup gep nem lesz direktbe kotve a forouterhez hanem: bakcupgep --> switch-->optikai kabel-->optikai switch--> forouter bekotessel lesz hasznalva. Tehat nem tudom azt a megoldast hasznalni hogy a forouter egyik portjaba bedugom direkt es azon kiosztok pl. 192.168.5.0/24-et. Maradna vagy a vlan vagy:
A backup gep-et kozvetlenul betudom dugni egy 951G-2HnD egyik portjaba aminek beallitanam a fenti 192.168.5.0-at es ezutan igy nezne ki a csatlakozas sorrendje: backupgep-->951G-2HnD-->switch--> optikai kabel-->optikai switch-->forouter. Ebben az esetben tudnek direkt vpn-ezni a 951G-2HnD-rol a forouteren keresztul vagy ez igy nem megvalosithato? A forouteremen milyen szabalyt kene felvegyek hogy az mukodjon? koszi elore is :R


ekkold
(őstag)

Nem tudom mekkora mennyiségű az a backup, vagy mekora a sávszélesség igény, de ha kb. 40...50 Mbit/s is elegendő, akkor akár a 951G is VPN-ezhet a másik hálózatba.
De a VLAN -on keresztül is megoldható biztonságosan, ha minden közbenső switch átengedi a VLAN-t is.

Ha van azonos címtartomány az problémás lehet, végső esetben használható akár EOIP is az egész kapcsolat fölé húzva...

További megoldás lehet, ha a backup gép saját routing táblájában oldod meg, hogy a mentéshez tartozó IP-t hogyan érje el.

[ Szerkesztve ]


JóképűIdegen
(tag)

a 40-50Mbit/s is bosegesen eleg, ugyis ejszakara lesz idozitve a backup. Amugy a gep es forouter kozott minden eszkoz Mikrotik elvileg kene menjen a vlan is, de talan akkor a 951G-re biznam a feladatot mert az ejszaka semmit sem csinal.
A forouter tuzfalba ezesetben mi szukseges a biztonsagos mukodeshez?
P.s. Ez az Eoip is szimpatikusnak tunik bele kell melyedjek kicsit, mert ezesetben a backupgep maradhatna a 192.168.1.0-as halozatban ha jol ertelmezem igaz?
Koszi a tippeket! :R


bigrock
(addikt)

Nettó 57e körül ígértek 3011UiAS-RM -et.
Az az ár körül jó lenne.


Audience
(aktív tag)

Hát, szerintem ide a 3011 kicsi lesz, a nagyobbak meg nem fognak beleférni. Ha kötsz kompromisszumot és teszteleheted a 3011-et kergesd meg és meglátod.

üzenetek