Mikrotik routerek - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Formaster
(addikt)

Nem is a sebességgel van a legnagyobb bajom, hanem hogy milyen lassan épül fel a kapcsolat. Az az érzésem, mint amikor egy motor nem akar beindulni, döcög-döcög, majd egyszer csak felpörög.

grabber az MCS tablet nem igazán veszi be az agyam már így késő este. Mely értékeket érdemes kiütni?

[ Szerkesztve ]


Tamarel
(senior tag)

Ax3 a kezdeti állítgatás után elfelejtős, az elmúlt egy hónapban egy áttervezésen kívül be se léptem. Simán csak megy mind a kettő és a négy wireguard tunnel is.

5Ghz sebesség azonos szobában 700-750 Mbps (2x2), 7.7es szoftverrel.


Formaster
(addikt)

Én innentől elengedtem ezt a cAP AC-t. Nevetséges... Egy 8 éves TP-link 50%-al jobb sávszélt produkál és ahogy észreveszem a fórumokból az emberek 99%-a szopórolleren van a mikrotik wifivel. Szuper, hogy ilyen mélységig lehet állítani, de egy default, jól működő profil sokat segítene.

Azt még elfogadnám, hogy 350-400Mb-en megáll a sávszél, bár nem értem. De, hogy ezt is nagynehezen ugorja meg, az már vicc. Ha még szórakoznék vele 1-2 napot lehet, hogy megtalálnám az okát, de menjenek már a ... 7.7-es OS-nél tartunk és nincs egy értelmes default config??! :N


Smafia
(junior tag)

Szia sikerült meg oldani a problémat nekem is ezt csinálja a mikrotik?


ekkold
(őstag)

Szerintem az eltelt 4 és fél év alatt valószínűleg megoldotta :) :) :)


Reggie0
(félisten)

En az Audience radiojaval nagyon elegedett vagyok. Egy fodemen vizszintes sikon vagy 6 meterre van a laptopmtol es siman megy a 400 megabit minden eszkozunk azon ul. De mindennek megvan az oka: csak ennek van 4 antennaja egy radion, es igy tudja a 4x4 mu-mimo-t a wifiwave2-vel.

[ Szerkesztve ]


Smafia
(junior tag)

Én nekem most jött ez elő és érdekel hogy javította ki.
Meg ilyen probléma is van mikrotik router is behind a nat. remote connection might not work ezt pontosan cloud ba jön ki

[ Szerkesztve ]


Formaster
(addikt)

Connection tracking milyen értékeken van?


Smafia
(junior tag)

Nem nagyon tudom meg nézni folyamatosan újra indul ha valamit csinálni akarok


m0ski
(aktív tag)

Szia!

Nem igazán emlékszem már, hogy mi lett a végleges megoldás, de nagyon gyanús, hogy egész egyszerűen kevés volt a vas az infrastruktúrához (DIGI PPPoE, halom tűzfal szabály, folyamatos terhelés WIFI és LAN kliensekkel).
Nem emlékszem már, hogy mikor kaptam sógortól a levetett 2011-et, de azóta max AP-ként használom, és így tökéletesen működik.


E.Kaufmann
(addikt)

Ha kidobnád, előtte írj privit (de komolyan), merre van a kuka:), nálam remekül muzsikál egy, mint router, az AP-t (és switchet) meg egy OpenWRT képes Asus személyesíti meg. 17-ért már kaptam AX-est karácsony előtt.
Amúgy a Mikrotik Wifi sem vészes, ha célfeladatokra használjuk és nem fontos a sebesség.

[ Szerkesztve ]


Smafia
(junior tag)

Nekem is ap ként van de igaz bridge mondba


Formaster
(addikt)

A capsman baromi bug-os, nekem az az érzésem. A 4011-em alatt már egész erősnek mondható hw-van. A rengeteg fw-val szabály és hatalmas forgalom ellenére sem láttam még 50%-nál nagyobb cpu terhelést. Ahogy a capsman módot bekapcsolom és egyetlen kliens csatlakozik, amivel indítok egy speedtestet, rögtön 15-20% terhelést növekedést tapasztalok. Ha az összes eszközt ráereszteném, szerintem el is hasalna. Vagy hova tovább, még menne rá egy guest VLAN is ...

Pont a capsman lett volna a lényeges, mert a lakás egyik végébe már nem ért el a TP-link 5-ös wifije. Az RB4011 sugározta volna a rackből abban a végében kis gőzzel az 5G-t, a nappaliban meg a cAP AC. Elméletben működik is, de a cpu terhelés és a lassan felépülő sávszél miatt elengedem, annyira nem fontos az a vakfolt, csak gondoltam legyen profin kiépítve a wifi mindenhol. Ez minden, csak nem profi ... Az unifibe meg bele sem megyek, mert akkor megint csöbörből vödörbe, ennyire nem fontos az a 10%, ahol nincs wifi.


Formaster
(addikt)

nem a bugos szót akartam használni, szimplán optimalizálatlannak érzem :R


E.Kaufmann
(addikt)

CAPsMAN nélkül, a szomszédos AP-akt külön csatornára téve kissé visszábbvett tx power-rel én azért még nekifutnék a hálónak. Ahogy nézegettem, mindenféle virtuális bridge-t és hálót húz fel a legtöbb példakonfigban, úgyhogy nem csoda, ha leterheli.


Audience
(aktív tag)

CAPSMAN-nál nem mindegy, hogy a local forwarding engedélyezve van-e! Ha nincs a teljes forgalom mindig átmegy a controlleren, L2-ben és ez ad neki extra terhelést. Ha engedélyezed a local forward-ot akkor az AP lekezeli a forgalmat nem terheli feleslegesen a controllert.


snorbi82
(senior tag)

Én is megtaláltam a weboldalak be nem töltésének az okát. De javítani egyszerűen nem tudom. Reset egyenlőre nem lehetséges.
DNS probléma van a LTE routeren. Egyszerűen nem hajlandó a DNS static működni. 2 másodpercenként újra indul. Kézzel megadtam neki a yettel, speedtest oldalak ip címét, így működik. De van olyan oldal (loxone dns) ami még így sem akar működni.
Találkozott már valaki ilyen problémával?


E.Kaufmann
(addikt)

Sok webszervernél nem elég ha beírod az IP címét, hanem várná a böngészőtől a weboldal domain nevét is, mert többet is kiszolgál.


snorbi82
(senior tag)

Igen ezt értem. Csak nem értem, hogy miért nem megy a névfeloldás. Másodrészt, nem értem, hogy miért ezen keresztül kérik a gépek... :W


E.Kaufmann
(addikt)

Én a helyedben megnézném másik szolgáltató SIM kártyájával. Akkor mi történik.

üzenetek