Mikrotik routerek - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Smafia
(junior tag)

Sziasztok mikrotikbe be lehet állítani az iptv?


kis20i
(csendes tag)

Mit szeretnél pontosan? Megúszni a kábelezést? Közös hálózatra tenni a boxokat a saját eszközeiddel? Valahova magaddal vinni az IPTV boxokat? Megoldás tuti van, de biztos hogy kell hozzá tudni, mi a célod.


Formaster
(addikt)

Köszi Urak, valahogy kimaradt ez a típusú ddos nekem, illetve a cloudflare-el nyilván találkoztam, de mélyebben ezt sem elemeztem.

Tehát, gyakorlatilag egyedül a cloudflare és tsai tudnak valós védelmet nyújtani. Azért ez is érdekes, hogy még állítólag a free pack is elég jól használható. Honnan vesznek ennyi sávszélt, hogy kvázi ingyen osztogatják ;]

[ Szerkesztve ]


Smafia
(junior tag)

Van egy smart tv androidos és van egy másik amelyiknek van setopbox és azon tudom nézni a tv-t mert arra kapom a kódot csak nem tudom hogy oldjam meg azt hogy tudjam nézni a másik tv is az adasokat


Formaster
(addikt)

Mikrotikkel sehogy. De talán a szolgáltatód tud érdemi segítséget adni, ez itt irreleváns téma.


grabber
(addikt)
Blog

Szerintem rossz helyen keresel. Egy mikrotik router miatt nem leszel képes a set top boxos tv adást átküldeni egy másik tv-re is.
Gondolom IP tv,oda is valszeg set top box kell.


Smafia
(junior tag)

Köszönöm szépen az információt! Mikrotik allat mi az ddos lehet ilyen védelem?


Reggie0
(félisten)

Az a trukkje, hogy a felhojuk szerverei sok adatkozpontban elszortan van jelen, igy mar a bejovo oldalon meg tudjak fogni a tamadast, meg mielot egy pontba koncentralnak a routinggal a celponthoz, igy a koztes es a vegso halozathoz nem jut semmilyen terheles. Ez egy olyan ipar, mint a biztositas: csak foldrajzilag es ugyfelszamilag is nagyban uzve lehet hatekonyan csinalni, mert ugy jobban eloszlik statisztikailag a problema es mar biztosra lehet menni.

[ Szerkesztve ]


Formaster
(addikt)

Igen, ezt látom, hogy szép a lefedettség. Azt gondoltam, hogy esetleg valami peer-to-peer működik, vagy van valami pool, amibe be lehet szállni sávszélességgel. 192Tbit az elég durva számnak tűnik.

Smafia mint kiderült hiába van, ha igazán támadás alá kerül egy router mögötti szolgáltatás, akkor hiába fogja meg a router, maga net kapcsolat lesz megbénítva. Esetleg még ilyen brute force próbálkozások ellen jó kb (ha jól sejtem)


Smafia
(junior tag)

De mikrotikrol nem az lett írva jó tuzfall van benne? Vagy rosszul tudom?tedtem bele szabajt így a CPU nincs le terhelve mint az előtt 100 futott
https://help.mikrotik.com/docs/pages/viewpage.action?pageId=28606504
Ezt raktam bele

[ Szerkesztve ]


Reggie0
(félisten)

Hiaba van jo fogad, ha radontenek 10 tonna almat.


Smafia
(junior tag)

Akkor van jobb a mikrotiktol? Azért kérdezem mert akkor ujitok mihest lehet igaz így van a szolgáltatás airgird wireless a mikrotiket azt már én tettem oda de számítógépes mikrotik jobb volt mert ezeken nincsen hűtés

[ Szerkesztve ]


Reggie0
(félisten)

Mindentol van jobb, de ez nem errol szol. Nem a mikrotikkel van a gond, hanem a fizikaval. Ha eltelitik az adatkapcsolatot azon semmilyen processzor vagy feldolgozas nem tud segiteni.


Smafia
(junior tag)

Na jó most a fizika az meg fogott nem értem mi köze hozzá


snorbi82
(senior tag)

Röviden. Van egy kiskapud amin az emberek simán kibe járnak, ha oda teszel egy autót, akkor se be, se ki.


_kovi_
(aktív tag)

Sziasztok! Szerintetek az router hiba, ha még durván korlátozott qBittorrent feltöltésnél is borzasztóak a DNS idők és ki is marad csomag..
hAP-ac2 a router.
A routert reseteltem de a hiba utána is előjön. Szolgáltató UPC vagyis már Voda.
Köszi!


Smafia
(junior tag)

Port forwarding van csinálva?
snorbi82 Ez engem érdekelne másik kérdésem erre van valami ötlet hogy a cloud ba miért irja ki ezt

[ Szerkesztve ]


kress
(aktív tag)

NAT mögött van a router azt írja, szal valszeg van elötte egy másik router a net felőli oldalon, és ha az nem továbbít valamit feléd akkor ebbe a routerbe az el sem jut. Pl. ha valami web servert, vpnt vagy valamit akarsz elérni a net felöl akkor gondod lesz mert az első router lehet lenyeli és a mikrotik nem is tud róla hogy volt ilyen kérés.

[ Szerkesztve ]


Smafia
(junior tag)

Egy airgird ruter van fent a tetőn aztán a mikrotik


user12
(őstag)

A public address megegyezik azzal, amit a wan interface-en kap a mt?

Ilyen (vagy hasonló) az airgrid?

[ Szerkesztve ]

üzenetek