Milyen billentyűzetet vegyek? - Beviteli eszközök fórum

üzenetek

hozzászólások


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

"egyáltalán nem árt neki, hogy a belső öntés nem ér le a külső aljáig és így vékonyabb az oldala."

Egyetértek.

Pont azon agyalok, hogy jó lenne, ha valaki mondjuk egy huszonötvösbe átszipkázná a Q9-et (esetleg más billencseket átvenne baráti áron), aztán vennék még egy Q8-at, csak kéket, és fehér knobbal, PC plate-tel + az acoustic kit legalulra való foamjával megkapná a tőled szerzett, kézzel Krytoxozott JWK Alpaca V2-ket, rajtuk a WS2 Shenpókkal.

A mostani fekete meg megmaradna a sárgaréz plate + plate foam only + Wuque Brown + Chocholate Mocha AF SA kombónál.

[ Szerkesztve ]


Molydeus
(őstag)

Az Alpacák nem tőlem vannak. :)
Személy szerint nem vennék még egy Q8 vázat, de a halkított belsőhöz már csak a poron csíkok hiányoznak. Majd időnként cserélgetem őket. Aztán ha egyszer kiderül, hogy milyen lesz a Neo Ergo, akkor esetleg arra váltanék majd.

Egy ideig nekem is fehér knob volt a Q0Plus-on a Fishing accentek miatt, aztán lecseréltem egy világos kékre, ami annyira nem világos valójában, viszont nagyon hasonló az alfákhoz.

M.


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

Ja, télleg. dudLeetől vettem őket, kevertem a Shoko klónnal. Valami eszetlenül vajsimák amúgy. Brutál. Most épp a One 3 TKL Fujiban vannak, és Glorious 40A/Thick O-gyűrűs stock OEM PBT kupakokkal nagyon halkak is, ha szépen touch type-olsz (az MX Silent Redes Miya Prónál csendesebb a cucc).

"Személy szerint nem vennék még egy Q8 vázat"

Annyiért, amennyiért mostanában megy, én azért igen. :))Csak el kéne adni valamit, hogy effektíve max. 8-10 pénzbe legyen.

[ Szerkesztve ]


Molydeus
(őstag)

Nagyon jó áron megy, nem ez a gond. Inkább az, hogy a színt leszámítva nem lenne erőlepés. Azt megértem, hogyha neked mondjuk a Q9 nincs napi használatban, akkor annak a helyére megérné egy teljes második Q-s build. Nekem viszont ott vannak a meglévő 60-asok, amikkel kísérletezgetek. lassan jön a Navi60 is. Emellé még egy Q8 nekem felesleges. MOst úgy vagyok vele, hogy legyen egy kellemes hangú kopogós meg egy halkított estére és egy clicky, amikor ahhoz támad kedvem (ez egyre gyakrabban van). Aztán, hogy melyik ebből éppen az Arisu vagy a 60-as az mindegy.

Abban viszont teljesen egyetértek, hogyha ami felgyűlt, nincs használatban és nem olyan érték, amitől nem válnál meg, azt érdemes eladni. Nekem is van pár folyamatban, ami már a HA-ra lesz átépítve.

M.


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

Hát igen, két teljesen különböző Q8 build itt azért eléggé osztana, ha csak minimális befektetést igényelne a dolog. Gondolkodtam egy Q4-en is, mert tulajdonképp egy szimpla 60-assal is elvagyok, viszont nem olcsóbb annyival, mint amennyivel egy második Q8 jobb lenne.

Az a baj, hogy ami már tényleges előrelépés lenne a számomra (nem csak kategóriaközeli variálás, mint mondjuk a Monsgeek M6), az az 5-700 dolláros szegmens, a custom osztott, sculpted keywellekkel (esetleg picivel olcsóbban valami még igényesebb Alice/Arisu groupbuy, igaz, a "budget" ~160 dolláros Topre (EC) Arisut azért eléggé megpöcörögtetném). :O

[ Szerkesztve ]


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

Jujj, azért előzetesben megtapogattam a hiraganás, jó vaskos Shenpót, és nem ugyanaz a kategória, mint a DaYe. Kellemesen "krétás" tapintású motyó.


Molydeus
(őstag)

Hát csak ismételgetni tudom magam a Q4-gyel kapcsolatban, szerintem nem jártál rosszul azzal, hogy kihagytad. Azt tényleg csak akkor szabad megvenni szerintem, ha nem fognak hiányozni a split-key-k.
Akkor már sokkal inkább a Q60, csak az meg sosem lesz hasonló áron. Alá egy waffling60 (vagy esetleg valamelyik alis PCB-m, ami tudja azt a hibrid alsó sort, aminél jobb oldalon HHKB sarkokkal is meglenne egy 1U-1,5U-1U trió a mode tap arrow-khoz) és hozzá egy saját plate. Most nézem, ehhez van .dxf plate file... Milyen szerencse, hogy hiába az akció, nem lehet kapni.:D

Nekem a Neo Ergo előrelépés lenne több szempontból is, még akkor is, ha a fix tenting elég visszafogott is, és meg kellene szoknom a SpaceFn-t. Viszont Alice (jobban passzol a 60-asokhoz), el vélhetően többféle mounting is lesz, remélhetőleg nem cseszik el az akusztikát, a színválaszték meg biztosan jobb, mint a Keychroné.

Ezt a Topre kérdést mindig kicsit távolabbról figyelem csak. Nyilván benne van az is, hogy mivel nem próbáltam soha, nincs játszik a nosztalgia faktor. Önmagában az sem mozgat meg, hogy korábban csak nagyon körülményesen volt beszerezhető, most pedig éppen nyit a piac ezen a téren.
A taktilitása esetleg lehetne érdekes, mert arra már rájöttem, hogy a ezen a vonalon éppen csak a hagyományos stem-en kialakított bump nem jön be.
Viszont a hangja, az valahogy mindig elrémiszt. Tudom, videókból ne vonjak le következtetéseket, de baszics, ez valahogy mindennél rosszabb. :D Vagy éppen ez a bája, hogy olyan rossz, hogy már jó? :)
Na mindegy, az idei trendből inkább mennék a nyájjal és néznék meg egy HE-t...ha lesz majd olyan PCB, ami tudja a szokásos elvárásaim (60%, mindenféle split).

M.


Molydeus
(őstag)

Persze, de nem is ugyanahhoz a hangprofilhoz jó. :)

Nálam is felkerült két Shenpo a múlt héten. A Terminal most nagy kedvenc lett. Az a soronként mélyített, illeszkedő polisztirol tálcás csomagolás...basszus, amikor mellé raktam a DCS "csomagolást" és a majd 4x-es árat...hát... :D

M.

[ Szerkesztve ]


PROTRON
(addikt)

Én elküldöm Neked ha megírod ide a címet és ha raksz rá hosszú "Í" betűt, kifejezetten a jobb oldali kurzor mellé, de rózsaszín lakkal!


Domonkos
(Ármester)
Blog

Ennyi ev utan ebben a hobbiban ez egyaltalan nem tunik lehetetlennek neheznek. :N


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

Tőlem lehet hupizöld is, csak ne jöjjön a hal a szatyorban esete, ha megoldom.

Viszont lakkot is küldj, pls, mert ilyenek itt nincsenek, tekintve, hogy 39 éves, heteroszexuális férfi vagyok.

;]

[ Szerkesztve ]


PROTRON
(addikt)

Mint a mellékelt ábra mutatja, sajna az adott háztartás rózsaszín körömlakk hiánya miatt még is megugorhatatlan...sad panda... :(


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

Ha csak ezen múlik, veszek egyet. ;)


Mephike
(senior tag)

Lehetőségem volt ma egy picit pötyögni egy Keeb TKL-en. A hivatalos videó nem tudja visszaadni a billentyűzet valódi megjelenését.
Amúgy a gépelési érzet (kapcsolók, stabok, keycap) rendben volt. A megjelenés pedig ... formabontó. :DDD


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

Na, ez sem az én világom, de az tény, hogy elég egyedien fest. Mint valami futurista írógép.


0xmilan
(addikt)

"Modern Human Interface"
hahaha, Ez a kiosztas annyira modern, hogy az 1800-as evek irogepei ota semmit nem valtozott. :DDD

"Improve the ergonomics of your setup"
A pozitiv dolesszoggel? :F
Ebben az esetben ugy lehet javitani az ergonomian, hogy nem ezt veszed, hanem egy valoban modern, ergonomikus billentyuzetet.

Ennek a billentyuzetnek az egyetlen ujitasa a haz tetejere aggatott kerekpar markolatok.
Vajon meddig lehet tuningolni ezt az 150 eves design-t, mielott rajovunk, hogy egyaltalan nem illeszkedik az emberi kezekhez?


Héraklész
(junior tag)

Vajon hány évtizedet használjuk még az írást?


Domonkos
(Ármester)
Blog

hmmm... Ezzel most lehet, hogy adtal egy otletet! :) Hetvegen ugyis utazok egy hosszabbat, aztan ha ut kozben nem lesz jobb dolgom, akkor megfogalmazom a modern kritikamat a "modern" billentyuzetekkel szemben. Annak aki rendszeresebben olvassa az itteni hozzaszolasaimat, nem lesz tul sok ujdonsag benne.


Ðávid
(aktív tag)

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni tőletek billentyűzet vásárlással kapcsolatban.

1.Mekkora összeget szánsz rá?
Jó lenne megúszni 20 ezer Ft alatt, de ha indokolt, akkor lehet kicsit több is. Most azt mondom, hogy 30 ezernél többet nem szeretnék kiadni érte.
2.Használt szóba jöhet?
Igen.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Egy ThinkPad TrackPoint Keyboard II-őt használtam. Ezt szerettem/szeretem, minden szempontomnak megfelel, egyedül a háttérvilágítás hiányzik belőle.
Munkához egy Dell Latitude 5491 laptopom van. Szeretek rajta gépelni.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Böngészés, e-mail, Word, PowerPoint.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Olyat, ami minél halkabb. Azt tudom, hogy a mechanikusoknak általában van hangja (kapcsolótól függően), szóval valószínű nem ilyen lesz a befutó.
6.Van konkrét modell ami tetszik?
A Logitech MX Keys sorozat darabjai szimpatikusnak tűnnek. De jobban nem mélyedtem el még a témában.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Ha van rá lehetőség, akkor természetesen magyart, de ha az nincs, akkor olyan kiosztást, ahol megvan a hosszú í billentyűje (pl. német).
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
A numerikus rész nem létfontosságú, ha van akkor örülök neki, de nincs az se gond. Funkcióbillentyű-sorra viszont szükségem van.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Bluetooth, háttérvilágítás.

Előre is köszönöm a segítséget!


BBpeter
(csendes tag)

Sziasztok!

Felirat lekopás, és elöregedés miatt szeretném leváltani a White Ducky One 2 Mini Silent Red billentyűzetemet. Ebben kérném a segítségeteket!

1.Mekkora összeget szánsz rá?
Maximum 50 000 ft, de a minőség oltárán rugalmas vagyok.

2.Használt szóba jöhet?

Természetesen, sőt azt helyezem előtérben.

3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?

Ducky One 2 Mini White Silent Red. (Felirat kopás, elhasználódás, setup upgrade)

4.Mire használnád a billentyűzetet?

Leginkább gaming, azon belül pedig E-Sport tételek. (Fortnite, Valorant, CSGO2, Finals, R6, stb.) Nagyon ritkán sztoris játékok, de ez nem a fő szempont. Office felhasználás szinte egyáltalán nem.

5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)

Természetesen mechanikusat. Switch preferenciám nem lényeges van, ami legjobban illik ehhez a felhasználáshoz.

6.Van konkrét modell ami tetszik?

Ducky One 3 Mini, Steelseries Apex Pro Mini, Keychron K12.

7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)

Mindenképpen ISO. A magyar felirat előny, de nem feltétel.

8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)

Leginkább 60%, de maximum TKL.

9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)

Világítás ezen a szinten szerintem már természetes, csuklótámasz jó ha van, de nem feltétel. Leginkább vezetéknélküli a cél, de nem egetrengetően, programozás szintén nem fontos.

Köszönöm szépen! :R

üzenetek