Milyen billentyűzetet vegyek? - Beviteli eszközök fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


raaay
(csendes tag)

Vásároltam egy Keychron K4 billentyűzetet. A kábel, ami van hozzá sajnos elég rövid, de szerencsére vettem egy aviátor kábelt is hozzá. A baj, hogy még ez is feszül kicsit.
USB hosszabbítóval nem vesztek semmit ugye? Vagy rosszul tudom?
Nyilván nem 10 méter kellene, hanem egy 1,5 méteres mondjuk, hogy kényelmesen tudjak kábelezni. :)


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

A Keychron tekercseltje nem nyúlik? A K4 gyárija rövidebb, mint 1,5 méter?

:F


raaay
(csendes tag)

A gyári 120 cm. :(
A másik nyúlik, de nem néz ki valami jól, hogy feszül :D
2 monitorral nyomom és a távolabbi előtt ülök... Gondoltam nem kell hozzá átalakítanom a teljes setupomat. :DDD


nyunyu
(félisten)

Billzet felőli oldalán bontható mini/micro/C csati van, vagy fixen be van kötve?

Előbbi esetben vehetsz/csinálhatsz hozzá hosszabb USB kábelt.

[ Szerkesztve ]


t256
(őstag)
Blog

Jó, hogy szóba jöttek a kábelek. Kriscables-hez volt már valakinek szerencséje? Már el is felejtettem, hogy Februárban rendeltem tőle, de azóta sem kaptam meg. Januárban írta Redditen, hogy nem is fogad kár kábelrendelést Januártól.

Discordon felvettem vele a kapcsolatot. Előbb utóbb elkészül vele.

Van tekercselt Keychron aviator kábelem. Nekem túl merev. KVM switch-be csatlakozik és van hogy a levegőben áll a switch a kábel merevsége miatt.

Most egy egyszerű harisnyázott kábelt használok, amit egy YMDK házhoz kaptam. A célnak tökéletesen megfelel.
Használat közben derül ki, hogy mire van szükséged igazán.

Azzal tisztában vagyok, hogy egy 50+ Eur értékű tekercselt kábellel nem lenne problémám.


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

Nem tudom, én egy ilyet vettem, mert nem fonott szövetbe feszített nyűg, hanem old school, vaskos, de puha PVC (vagy mi), közepesen nyúlékony tekercselt résszel.

Nem mellesleg baromi olcsó, viszont a Type-C csatijánál van rajta egy pici RGB, ami váltogatja a színeket (semmi sem lehet tökéletes, de azért a szemet nem folyatja ki), és a mélyesztett csatlakozókkal lehet gondja. Mindenesetre kellemes a tapintása, és bizalomgerjesztő a minősége – az árához képest mindenképp, legalábbis szerintem.

[ Szerkesztve ]


Molydeus
(őstag)

Ha a funkcionalitás fontosabb a design-nál és tekercselt kábel kell, akkor szövetborítással ezt tudom ajánlani: [link]

Nincs benne bumszli aviator, se a sokkal elegánsabb, de számomra hasonlóan felesleges YC8, viszont elég laza ahhoz, hogy az eredeti funkciójában működjön a tekercselés.

Nekem nem a billencshez csatlakozik, mert az kb 20cm-re van a KVM-től és nem is mozgatom, hanem a numpadhoz, amit viszont folyamatosan pakolgatok.

M.


meri
(aktív tag)

Üdv, uraim! Jól gondolom-e, hogy ha szemet tudok hunyni egy japán (JIS) TKL billentyűzet furcsaságai felett - rövid space, pici backspace, extra gombok, il. a fene tudja, mit nem vettem még észre -, akkor egy "All-in-one" + NORDEUK keycap-szettel át tudom alakítani úgy nordic nyelvre, hogy minden switchre kerül kupak a szettből, beleértve a space-t is? Az eredeti billenyűzet egy Realforce RGB TKL, a kinézett kupakszett az AlohaKB Trailblazer. Lesz egy ilyen billentyű kipróbálás céljából nálam, és ha egyébként beválik a topre, akkor az ABS kupakokat le kéne cserélnem. Ha nem stimmel az elképzelés, mi okozhatja a legnagyobb gondot? Köszi előre is!


dqdb
(nagyúr)

A legnagyobb gondot az okozza, hogy a Topre kapcsolókon nem MX kereszt van. Így még MX slidereket is kell venni, hogy rá tudd tenni a kupakokat, majd atomjaira szétszedni a billentyűzetet.

A második legnagyobbat az, hogy a készletben nincsen 4.5u space.


meri
(aktív tag)

A space az jogos, köszi. De a Realforce RGB MX kompatibilis stem-eket használ, hasonlóakat mint anno a Novatouch. Ilyen space-t akkor külön kell valahonnan lőni...

[ Szerkesztve ]


dqdb
(nagyúr)

Ezt a részletet nem tudtam. Akkor a slider nem probléma, space biztosan probléma, és érdemes a stabilizátorokra is ránézni.


ati888
(senior tag)

Ma megjött az Akko 5108B Plus DE ISO, ez az első mechanikus billentyűzetem, még szoknom kell, de elsőre nagyon tetszik. Az egyik dolog, amit viszont nem értek, hogy mi értelme van a világításnak, ha a kupakok nem átvilágítósak? Sötétben semmire nem jó, világosban meg minek?

Viszont szeretnék hozzá mindenképp magyar kupakokat, de egyedül a maxkeyboard.com-on tudnék szerkeszteni, de ahogy olvasom a minősége nem olyan jó és nagyon drága is mire ideér.

Valahonnan máshonnan be lehetne szeretni?

Esetleg a matricázás működhet? Régebben notebookra már használtam és voltak jó minőségűek?

Köszi

Ati


PROTRON
(addikt)

Ezzel az RGB-vel én is szívok most...a Keychron 13 PRO-n a gyári kupakok átvilágítósak, de valahogy felületi érintésre nem az igazi, nem tudom pontosan megfogalmazni. De sötétben pont annyira átlátszik, amit szeretek.
Rendeltem külön kupakszettet, aminek nagyon tettszik a tapintása, meg még fél mm-el alacsonyabb, viszont nem átvilágítós a kupak és mivel nekem billzet tálcán van, így a monitor fénye nem segít.
Így a széleken világítás kb azoknak jó akik már majdnem tudnak vakon gépelni, csak azért 10-20 percenként 1-1 pillanatra rá kell nézni tájékozódás miatt, hogy tudd merre az arccal előre. Sajna ez van, nekem low profile, double shot PBT-ból nincs nagy mozgástér. Így is vannak kupakok amiket az eredeti-ből meg kellett tartanom, mert US layoutot tudtam csak venni...


ati888
(senior tag)

Én pont azt nézem, hogy valamelyik Keychron kupak jó-e az Akko-ra? K6 vagy K2? Csak a betűseket cserélném le sötétszürkére vagy feketére, az még jól is nézne ki.


PROTRON
(addikt)

Azt nem tudom hogy jó-e, én csak a double shot pbt-ket néztem és csak a low profile-t.
DE a teljes magasságúból van egy K6-om, azon az eredeti gyári alapváltozatú kupakszettnek valóban más volt a textúrája, az alapból egész jó felületi érzetű számomra és az átvilágítós. A low profile, ráadásul "pro" elnevezetű elsőre kicsit másabb volt, mondjuk az is lehet hogy azért mert Logitech G915-öt használtam előtte 1 hónapig és rá voltak állva az ujjbegyeim másra.


dqdb
(nagyúr)

Ez tényleg ígéretesnek tűnik.
Most vagy a Wuque trollkodott végig a finoman szólva is érdekes spammer marketinggel, vagy ők karolták fel elsőként a projektet. Az ára nagyon rendben van, remélem, remélem, tényleg olyan jó lesz, mint amennyire az első visszajelzések alapján tűnik.

[link]


dqdb
(nagyúr)

Az MKEU teljes bedőlése egyre közelebb van, az most vált teljesen biztossá, hogy a hónapok óta ígérgetett nagy GMK szállítmány sosem fog megérkezni, mert nem fizették ki a GMK-nak, aki mostanra megunta a közel egy éve tartó várakozást a legyártott megrendelések árára.

Lassan elfogy a raktárkészletük, onnantól kezdve a refund helyett adott store credit levásárlása sem lesz lehetőség a vevőknek a kármentésre.

Nagy vendorként felkészül az összedőlésre a Kono.


Enton
(addikt)
Blog

Ha valaki a rgb-t szeretné nézegetni és nem ragad le csak magyar feliratos kupakoknál akkor egész sok választék akad ilyen téren:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

Aztán ha meg az embernek ez nem kenyere akkor 99%-ban kikapcsolható az összes világítás, ha nem tévedek(végső esetben akár a ledeket is ki lehet barbárkodni bármiből[vagy ha nagyon sorba vannak kötve elég az elsőt is talán a sorban, nem kell mindet is likvidálni]).


ati888
(senior tag)

Szia!

Nem szeretnék RGB-t, ki is kapcsolom majd ha lehet. Viszont mindenképp kell a magyar kiosztás.

Szóval a konkrét kérdésem: Akko 5108B Plus DE ISO billentyűzethez melyik magyar kupakszett passzol:

Keychron K6
Keychron K2
Ducky DKSA109-HUALANNO1

Ezeket találtam, ha esetleg van más is ne tartsátok magatokban.

Köszi


Csandi
(őstag)

Na Wooting megjött tegnap, Valorantban eléggé gamechanger szerintem (gondolom cs-ben is de azt nem játszom)

Elégedett vagyok amúgy a bill minőséggel, smooth élmény és halk (ez relatív tudom), a szoftver pedig fullos.

üzenetek