Milyen cserélhető objektíves gépet? - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


pruzsi
(őstag)

Szép napot!
Stremeléshez keresnék kamerát,vagy fényképezőgépet dslr? mivel részletes tárgyakat mutatok be a logi c920 már nem elég,van külső fény forrásom...
Mit tudnátok ajánlani,lehet 1080p vagy 4k felbontás, 200ezer ft alatt ha lehet


dioka7
(senior tag)

Sziasztok!
Itt már sok segítséget kaptam, ezért fordulok hozzátok, bár tudom, hogy nem idevaló a kérdés. Keresnék olyan övtáskát, amiben az objektívek tök jól elférnek és gyorsabban hozzáférhetők, mint egy hátitáskában. Nekem az is jó, ha megmondjátok melyik topikban próbálkozzak. Nézelődtem már a topikok közt, de nem találtam ehhez a kérdéshez illőt!
Nagyon köszönöm! :R
Szép estét mindenkinek :K


kacsyx
(aktív tag)

Szia!

Kihagytál egy lényeges dolgot: milyen és mennyi objektívről van szó? :U


NandorHUN
(addikt)

https://www.peakdesign.com/products/lens-kit

YT
Szerintem nincs ennél gyorsabb megoldás.

[ Szerkesztve ]


dioka7
(senior tag)

Teljesen igazad van! A váz egy Panasonic g90, és 5db obi van.
Oly 14-42 (kit)
Oly 40-150 (kit)
Oly 60mm f2.8 macro
Oly 9mm f8.0
Pana 25mm f1.7.
Izlandra megyek majd nyaralni, szeretném mindet vinni, nem tudom előre, hogy mihez mi lesz a jó. Ezért is szeretnék övtáskát, mert ha közel megyek egy vizeséshez, akkor ne ázzon el minden. (Nyilván alá nem fogok beállni) :DDD


MittuDomain_
(őstag)

No, én ennyiből tuti nem vinném a macro-t és a 40-150et.
(Így is mindig anyáznak a haverok hogy 3 lencsével bűvészkedek, meg sem merem említeni nekik, hogy még akarok valami ultraszéleslátót...)

Arra jó a sok a lencse, hogy ha kimész a Margit-szigetre, stúdiózni..., de utazás közben inkább macera. Egy all-rounder lencse egy kis "riporter" vázzal, ami lehetne akár a 25mm F1.7. A maradékot pedig megoldod lábzoomal, perspektívával, okos kompozíciókkal.
Persze értelek is, a forint merül mint a Titanic, Izland meg alapból k drága. Szóval ha már ott vagy, egy életre le akarod dokumentálni.
És ahová mész, nem lehet kihagyni a 9mm-t Sarki fényt fotózni, az a must kategória.


MittuDomain_
(őstag)

Köszönöm a linket, tök jó gondolatébresztő volt.
Rákerestem az ali-n, és nem találtam ilyet, tök fura. Képkeresővel sem.
Találtam viszont hasznosnak tűnő holmikat (hordszíjak, övcsatok...). Van velük tapasztalat, használtok ilyeneket, szabad-e innen vásárolni?

katt1
katt2 A szállítás miatt nem éri meg és nincs is két vázam.
katt3 Ez tetszene a legjobban, de diszkriminatív. Balkezes vagyok, és nem teljesen szimmetrikus. Mondjuk ali price tracker szerint tegnap csak 4,72$ volt, annyiért elviselném.
katt4 Ez az övre akasztós. A koncepció tetszik, de félek hogy kiránduláskor kiakadna és leesne a váz. Városban meg lelopják a derekadról.

Köszi minden véleményt! :R


vond
(MODERÁTOR)

Csak kíváncsiság képpen. Nem lenne jobb egy hosszabb "utazózoom" a két kit lencse helyett, pl. egy időjárásálló Lumix 14-140 II, vagy Zuiko 14-150 II? Ha már egyszer a G90 is az, így nem kellene túlságosan aggódnod a vízesés miatt, plusz kevesebbet is kéne cserélgetni. :)

[ Szerkesztve ]


vond
(MODERÁTOR)

Én az elsőből vettem két darabot, mondván, ha majd két vázzal kell bűvészkednem, akkor jól fog jönni. Azóta se kellett használnom. :D Úgyhogy csak kipróbáltam, de az alapján jónak tűnik.


vihartigris
(őstag)

Nekem az elsőből van egy nem túl régóta, sokat még nem használtam. Árát megéri, strapabírónak tűnik.
A kameracsatlakozó talp elég bumfordi, olyan mintha egy ogre kezéhez tervezték volna :D


vond
(MODERÁTOR)

Azok helyett én ilyeneket vettem, hogy minél kisebb helyet foglaljanak. :)


vihartigris
(őstag)

Ez már rendbe van.


MittuDomain_
(őstag)

:R :R :R

Köszi mindenkinek, akkor hamarosan egy újabb "gigaberuházás" indul. :B


vihartigris
(őstag)

Ha már lúd legyen kövér és rendelj olyan rögzítőt is amit vond linkelt.


dioka7
(senior tag)

Szia, a macro-nál igazad lehet, de ha távolabbra kell fényerősebb obi, akkor jól jöhet, azon még gondolkodom, viszont a 40-150 az (remélem) kelleni fog, mert ha jó az idő, akkor a gleccsereknél napoznak a fókák és hát ott a lábzoom nem annyira jön szóba. Illetve lehet, hogy elmegyünk bálna lesre, nem tudom ott mennyire lehet közel menni. Ezeken kívül vannak ugye a puffinok, amikről jó lenne pár fotó, szintén nem lábzoomos kategória. Szóval emiatt vinném ezt is. A 9mm sok helyet nem foglal :DDD


dioka7
(senior tag)

Teljesen egyet értek. Viszont, a g90 előtt egy oly e-pl6-om volt, amit a fenti dupla kittel vettem és második váznak meg is maradt. Így ez a 2db kit obi kéznél van/volt. A 2 árából pedig sajnos nagyon nem futja egy 14-140-re. (semelyik gyártónál) :O


MittuDomain_
(őstag)

"Felkészült" vagyok Izlandból, egy barátom 500 képét láttam 2 hónapja egy friss útról.

Van már jegyed a bálnás kalandra?
Őket annyira dobálta a hajó, hogy nem igazán tudott épkézláb képet csinálni, csak ehhez nem vinnék 140es üveget.
Mondjuk csak bridge volt nála, lehet neked menne a dolog...
A lundák viszont cukik, megértelek. :)

Ők nem láttak bálnát, így kapott egy voucher-t egy ingyenes második körre. Rákérdezzek neked. Nem repül óra az ember hetente, lejárna úgyis, ha jól tudom.


dioka7
(senior tag)

Nincs még meg a jegy, csak az időpont (és a repülőjegy). Május 16-30ig leszek ott. Ha még érvényes lesz akkor a voucher, megköszönöm ha rákérdezel :K :R


MittuDomain_
(őstag)

Pff, most látom miket írtam, sry. A telefonos gépelés, a BKV és a predektív javítás együtt csodákra képes...

Rákérdezek!


pitagi
(tag)

Sziasztok!
Olympus em-1-em van, a régebbi, 12-40-es objektív beszerzését fontolgatom (12-50 és pana 20 lecserélésével), de mielőtt belevágnék, gondoltam, megkérdezem, hogy rendezvény (családban esedékes szalagavató, helyi bál, kisebb templomi események) fotózásra van-e a fenti szett értékében (váz+obi max. 300E, használt) jobb lehetőség?
Ami miatt elbizonytalanodtam: képminőség (itt gondolom az új objektív, utólagos zajszűrés, képfeldolgozás, tudatosabb géphasználat sokat segít), illetve külső vakuval TTL módban drasztikusan lelassult a rendszer, 0,5-1 másodperc is eltelik az expogomb lenyomása és a kép elkészülte között. /Erre is olvastam megoldást, de a gyakorlatban még nem volt módom kipróbálni./
Nem szívesen váltanék, mert minden másra(családi, utazás, természet) megelégedéssel használom, de egy kérdést mindenképp megér, előre is köszi a véleményeket!

üzenetek