Milyen cserélhető objektíves gépet? - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


PuMbA
(titán)

Úgy értettem, hogy mindegy mit választ, se a Canon, se a Nikon nem fog jönni új géppel vagy obikkal :) Használni természetesen még nagyon sokáig fogják őket.

[ Szerkesztve ]


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

tkp az A6000-el mi a baj? remek sigma obik vannak, adapterrel meg bármit fel tudsz tenni rá. a képminőség megállja a helyét a mai napig.


pruzsi
(őstag)

Oh valóban? és a vaku is jó lenne hozzá esetleg?

Akkor egy Sony Alpha 6400 tudnék venni :D


tirszin
(senior tag)

A környezetemben sokkal inkább Canon-ok vannak. Jók az obijai, nagyon sok használt van a piacon, én ezért is maradtam mellette. A váz ehhez képest másodlagos szempont.
Ahogy látom, Milc vázakban kb ők az utolsók, de ezért még nem váltok pl a Sonyra. Türelmesen kivárom, amíg lesz használható Milc-ük. Addig megoldom DSLR-ekkel. Amiknek pl megvan az az előnyük, hogy jó a fogásuk, nem túl aprók. Ja és egy akkuval 1000+ kép készül. :)


kovsol
(titán)

Szerintem a Canon M vázak elég korrektek, viszont az objektív felhozatal limitált, de adapterrel szuperűl mennek a DSLR-re szánt objektívek is, és a Sigma is kihozta a 3 fix f1.4 objektívet rá.
Ahogy láttam a pletykák szerint lesz M50II is.

Az R széria meg most kezdett el tündökölni.

[ Szerkesztve ]


tirszin
(senior tag)

Igen, ahogy nézegettem pár napot a Milc-eket, arra jutottam, hogy vagy az M50, vagy az R6. Köztük nem érdemes. De még az R6 sem tetszik annyi pénzért.
Szóval valószínű veszek egy használt M50-et, hozzá egy EF adaptert és kipróbálom, hogyan használható élesben, munkára egy Milc a DSLR-ekhez képest.
Kíváncsi vagyok, milyen lesz vele motorról fotózni, ahol jól jön a jó helyre éllító és pontos fókusz.


PuMbA
(titán)

"és kipróbálom, hogyan használható élesben, munkára egy Milc a DSLR-ekhez képest."

M50 sehogy, mert egy kártya slotos :DDD


Mirman
(őstag)

15 evés Ignis meg az új Mercedes A osztály közt semmit nem érdemes venni.... :DDD


kovsol
(titán)

Én nem próbáltam még R6-t, de ha az nem tetszik, akkor nehéz lesz gépet választani, mert az egy elég príma masina.:D
Vagy csak az árával van gond? :D

[ Szerkesztve ]


kacsento1
(senior tag)

"Amiknek pl megvan az az előnyük, hogy jó a fogásuk, nem túl aprók." Én is ugyanígy voltam ezzel a dologgal amíg dslr-t használtam, hogy minél nagyobb, annál jobb a fogása, és annál jobban ki lehet tartani a vázat. A milc nálam szóba se jöhet kategória volt akkoriban, éppen a mérete miatt. Viszont kényszerből váltottam 5d classic-ról (behalt a hátsó kijelzője) egy a7-re, és azóta teljesen máshogy látom a dolgokat. Valóban meg kell szokni, mert teljesen más a milc vázzal fotózás (nagyon hiányzott a középre fókuszálok, és újra komponálok megoldás), első nap nem is értettem, hogy lehet úgy fotózni, hogy nincsenek fix fókuszpontok, viszont most már átállt az agyam, és semmi pénzért nem váltanék vissza tükrösre. Nemrég volt a suliban fotótúra, szinte mindenki benga tükrös vázzal volt, én meg a játékméretű a6k-val, viszont sokaknál láttam, hogy szenvednek a komponálással a fix kijelzők (6d, 5d2,5d3 stb.) miatt, én meg kihajtottam a kijelzőt, és vígan elvoltam egy manual lencsével a vázon.


rizso
(addikt)
Blog

Dönthető/kihajtható kijelző baromi hasznos, pláne ha érintős is. A fő gépem egy Olympus E-M10 II, baromi jó a kijelzője, van most mellette egy Panasonic GX8 is (most tesztelem mindkettőt, de csak az egyik marad), annak kifordítható, ez a megoldás nekem fotózáshoz kevésbé jön be. És ott van a Canon M6, amit hirdetek, annak szintén dönthető, ráadásul felhajtható (szelfi/vlog) kijelzője van, baromi jó.


tirszin
(senior tag)

A Canonnál nem, mert van gond bőven az R6-ig, de még azzal is, mert lehet, hogy fél órát nem is előképezhetek vele, és akkor már legalább legyen olcsó. És ahogy néztem, a kereső és az LCD is gyakorlatilag u.az 3"-os mindegyiken.
Pl. 4k-nál milyen crop-ot tol már mindegyik, különösen, ha szoftveresen stabilizálsz is. :(


tirszin
(senior tag)

"M50 sehogy, mert egy kártya slotos."
Ez érdekes, mert mindkét dslr vázam dupla slotos, de 15 év alatt asszem 1x volt benne 2 kártya. Miért ne lehetne 1-el dolgozni, nem értem ezeket a fura sztereotípiákat!? 😮

Kb mint az a gondolat, hogy sportot csak sorozat módban lehet fotózni. :D
Most fejeztem be egy 2 napos bringaverseny fotózását, majd mutatok képet, ami, mint az összes többi aznap, 1 expo volt.


tirszin
(senior tag)

Nekem, ha befutotót fotózok, akkor pl 5-10-20 másodpercenként jönnek emberek, akár 1 órán keresztül. Nem kapcsolhatom ki a vázat közben. De az r6 állítólag tulmelegszik akár fél óra nézőkép után. Ráadásul a célkapu szinte mindig a napon van.
Egyébként ha azt nézem, hogy egy jó állapotú 5D III 300eFt, azzal nem túl arányos egy r5 vagy r6 ára. Mert az az 5d nagyon egy jó váz! Kíváncsi lennék, mennyivel könnyebb pontosan dolgozni egy r6-al, de gyanítom olyan sokat nem ad sem dinamikában, sem gyorsaságban. Valószínű jobb lenne vele követőfókuszozni. Az sokszor nagyon gáz, még az 1D-vel is. :( Gyakran használok inkább a követő helyett manual fókuszt.


tirszin
(senior tag)

Köszi az infót, ez használható támpont nekem!
Én pont nem szeretem az 1D-t, mert túl nehéz és lehetne kisebb is. Az 5d már ok egyébként, annál nem lenne muszáj könnyebb.
Ezekkel a dslr-ekkel többször próbáltam már, ahogy írod, hogy ő válasszon fokuszpontot, de kb 5-ből 1x nem oda fókuszál, ahová én gondolnám. Ilyenkor 3x újrapróbálok, mire jó lesz, ami több idő, mint az 1 fix f.pontos játék. Követő fókusz a befutónál pedig használhatatlan sok fókuszponttal, ha ketten jönnek egymás mellett. Gondol egyet és a közepét gondolja, így átfókuszál a háttérre. Ezért maradt máig is az újrakomponálás.
A kihajthato LCD nekem is jól jönne sokszor, de 98%-ban azért keresőt használok.


Rapid136
(őstag)

Ahhoz van egy adapter szintén, ha a speciális, Minoltától átvett vakusarus a gép. ADPMAA a tipusa.
Objektivhez a Sony LA-EA1 vagy a 2 kell.


kovsol
(titán)

8,5 éves modell használt árát hasonlítod az alig megjelent géppel. Teljesen reális összehasonlítás.


pruzsi
(őstag)

áh olyan adapterem már van a vakuhoz,

LA-EA2 mindenképp ezzel működik minden csak épp már nem árulják megnézem hátha találok használtan.


pruzsi
(őstag)

Meg is rendeltem a 6400-at alap kit obival amíg meg nem lesz az átalakító ebay-en 50 körül árulják,valami egyéb infó erről vesz el valami "tulajdonságot" amiért nem lehet telejes értékű mintha rendes E mountos lenne?


Richie86
(senior tag)

Sziasztok!

A fotózáshoz nem sokat konyító laikusként, (de ki tudja talán leendő hobbifotósként) kérném a tanácsotokat. A feleségem jelentkezett egy fotóstanfolyamra és beszereztünk neki egy DSLR gépet. Igazán sosem nyújtózkodtam a fotózás világa felé, de látva most a lelkesedését, (és mert ugye imádok minden technológiai kütyüt) kedvet kaptam kipróbálni magam.

Mobillal szeretek fotózgatni, de most elkacérkodtam a gondolattal, hogy feljebb lépjek, hátha szerelem lesz :)

Nekem a MILC kategóriás gépek tetszenek jobban, így itt keresgélnék. Talán hülye kérdés (majd megmondjátok), de felteszem: 50 ezer Ft környékén ki lehet fogni használható MILC gépet? Azért csak ennyi, mert most eléggé kiköltekeztünk illetve tanulgatni, próbálgatni nem tartanám indokoltnak egy ennél drágább gép megvásárlását.

A használt piacon kapok valamit ennyi pénzért? Mit ajánlanátok?

Köszi
Ricsi

üzenetek