Milyen cserélhető objektíves gépet? - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


pandur99
(aktív tag)

Kiegészítés: nem profi, fizetős meg egyéb célra kell, hanem főleg sajátra, illetve facebook-ra kutyás csoportokba, vagyis nincs szükség milliós FF gépre.


tvamos
(nagyúr)
Blog

Hasznalt is megfelel, vagy csak uj johet szoba? Mennyire vagy tapasztalt fenykepezesben?

En ujonnan a Canon M50-et ajanlanam, nagyon szuper a DPAF, es gyors, kezes kis gep. Eleg jok jpeg-jei, igy nem feltetlen igenyel sok utomunkat, ha ez szempont. A 22-es fix eleg jo, a kategoriajaban, az minden keppen ajanlott hozza. Konnyen lehet ra regi Canon EF objektiveket adapterezni, a gyari adapter sem megveszekedett draga, de a kinai masolatok nagyon olcsok, (mondjuk ebben lehet nemi kockazat,) es patentul mukodik.

[ Szerkesztve ]


nozs23
(addikt)

Normalis AF akkor is kelleni fog kutyazni. Sony A6000 es valami tele hozza (55-210 talan es meg maradhat egy fixre is ha hasznaltan is nezelodsz). Black Fridayt megvarnam a vasarlassal.

[ Szerkesztve ]


MittuDomain_
(őstag)

Én Aliról 7e-ért vett Meike adaptert használok lassan két éve, és semmi hátrányt nem találtam. Szépen vissza lett fejtve és patent működik.
A 22mm f2 nagyon jó üveg, de piszkosul elszállt az ára, újan 75e körül mérik. (Ezért nincs is... :((( )


tvamos
(nagyúr)
Blog

Vannak, akik panaszkodtak, hogy az adapterben a belso tukrozodes flairt okoz a kepeken, azt utolag lehet orvosolni, de megiscsak kellemetlenseg, amit jol megvalasztott vasarlassal (pl. a Meike, amit te is valasztottal) ki lehet kuszobolni. Erre akartam utalni.
Hat igen... a 22-es ara felment, de ugy latom, hogy kitben meg mindig egesz jo aron van. (A vaz, a 15-45 IS STM kit objektiv, meg a 22.) Persze, jon a karacsony, ilyenkor mindig felmennek az arak, hogy legyen mibol engedni...

[ Szerkesztve ]


burasu4
(senior tag)

Egyáltalán létezik használható DSLR gép ilyen áron? Köszönöm, ha pár típust írtok, csak hogy merre fele induljak el.

Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy DSLR fényképezőgépet! Használt gépet vennék.
Ez lenne az első tükörreflexes gépem.
Leginkább természetfotózásra, ételfotózásra használnám, de olykor családi képeket is készítenék vele.
Összegben olyan 100e Ft körül szánnék rá. Nyilván mehet egy kicsit feljebb.
Ha csak egy márkát írtok, már az is jó lenne.
Köszönöm! :R


pandur99
(aktív tag)

Írtam a posztban, hogy elsősorban használtban gondolkodom. Több mint fél évszázad a tapasztalatom, de jórészt amatőr szinten. Viszont a kutyázás az más műfaj, mint amit eddig műveltem.
DSLR nem játszik? Nem gyorsabb az AF-je? A Canon M50 szimpatikusnak látszik, de nézegettem pl. a Nikon D7100/7200-at, az is első blikkre szimpatikus, és régebben nikonos voltam, arról váltottam Olympusra, amit mostanában adtam el.


s4tch
(veterán)

Persze, ennyiért használt vázból bőséges a választék: [link] Nálam anno a Nikon vázak fogása, anyaghasználata, menürendszere jobban bejött, de ha megfogdosol párat, majd látod, hogy neked melyik rendszer a szimpatikus. Ez indulásnak szerintem megfontolandó: [link] Ez a 35mm objektív elég sokoldalú, ha ételt és portrékat szeretnél vele fotózni; a nikonos évek nagy részében nálam ez az objektív volt a vázon, a többit nem nagyon használtam. Egy vaku viszont mindenképp fog kelleni ezekhez a felhasználási területekhez.

A természetfotó tág műfaj, más objektív kell vadfotóhoz, makróhoz és tájképekhez. Idővel majd látod, mire lesz szükséged.


burasu4
(senior tag)

Köszönöm szépen a választ!


sandokanaa
(csendes tag)

Szerintem ha Nikonban gondolokozol (ha már volt), akkor inkább a D7200-t, lényegesen jobb szerintem. A keret azért necces erre, de nem megoldhatatlan.
A váz kb.: 170 e, a Nikon 35mm f/1.8 DX kb.: 45e és egy zoom Nikon 70-300mm DX kb.: 70e.
Ha nem kell a 300mm, akkor érdemes kipróbálni a Nikon 18-140mm obit,(kb.: 85e) kit obiban ez a legjobb szerintem a nikonokhoz.


tvamos
(nagyúr)
Blog

Akkor siman a Nikon D7200-at valasztanam. (A D7100 regi mar, abba nem fektetnek.) Van 2 kartyahely, meg gyors autofokusz. (Persze, nincs szem AF, plane nem allat szemre.) Raadasul vazmotoros. Szuper gep.


pandur99
(aktív tag)

Igazából én is efelé hajlok, de mivel nem égető a dolog, és még el kell adnom egy-két dolgot, van időm behatóbban tájékozódni. Nem árt meghallgatni a témában jobbakat.


tvamos
(nagyúr)
Blog

Sony-nal van kutyaszem fokusz APS-C-n, mondjuk az A6100, Regebbi Sony-t nem vennek, ha gyors gep kell. Illetve az utolso firmware frissites ota a Nikon Z50-ben. Ezek nem biztos, hogy belefernek a keretedbe. Fuji-t annyira nem tudom.

De en Nikon fan vagyok, ugyhogy reszrehajlo a hozzaallasom...

[ Szerkesztve ]


kacsyx
(aktív tag)

Nem értem én ezt az M50-est. Nekem is ez van, szeretem is, megvannak hozzá a 22-es, 15-45-ös, 50 1.8-as és 55-250 IS STM obik. Szerintem nagyon jó kis gép, viszonylag olcsón sikerült is venni hozzá obikat.
Viszont tvamos-on kívül mást nem nagyon olvasok itt, akinek van és dicsérni szokta. Annál inkább vannak akik fél oldalakat írnak róla, hogy így sz.r a szenzor, gyenge ISO-ban, gagyi műanyag, nincs rajta gomb, gagyi az EVF, béna a fókusz, meg úgy sz.r...
Nem értem, komolyan.


Mirman
(őstag)

Minden viszonyítás kérdése . Nekem volt több mint 1 évig , szerettem is nagyon , meg voltam elégedve a képminőséggel az árkategória és méret miatt.

De ha ettől kicsit elvonatkoztatva nézzük , akkor igenis az össze állítás megállja a helyét vele kapcsolatban amit negatív véleményként felsorolsz. Tényleg gagyik hatást keltenek rajta a gombok , tényleg rossz az EVF , tényleg nem a legjobban kezelhető váz , tényleg nem a legacélosabb a fókuszrendszere.

Ezzel nem azt mondom hogy egy rossz gép , mert távolról sem az. Kategóriájában , főleg adapterezett EF üvegekkel ár/érték bajnok még mindig szerinte. De azért a helyén kell kezelni.

[ Szerkesztve ]


kacsyx
(aktív tag)

Ár-értékben én is így látom. Nyilván nem egy mindent ütő gép, sosem volt az, meg nem is annak szánták. De mikor szóba kerül valahol és csak azt olvasom róla milyen gagyi az egész és kb. ez a legalja MILC, akkor mindig nézek, hogy most mi van...


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

valamivel el kell adni a felsőbb kategóriát is házon belül. (vagy elijeszteni a vevőt másik rendszerre)


PuMbA
(titán)

"gagyi az EVF"

Ezt a Sony A7 III-ra is mondják, hiszen a kategóriájában a legrosszabb az EVF-je, sőt még az LCD-je is a legrosszabb. Mégis sokat adnak el belőle. Szóval nem értem, hogy miért baj, hogy az M50-re is mondják, hiszen sokkal olcsóbb gép :) Ne olvass neten dolgokat, mert legtöbbször hozzá nem értők nyomatják a hülyeségeiket. Az M50 teljesen jó gép.

[ Szerkesztve ]


kovsol
(titán)

A6000 EVF is hulladék, na azt meg aztán hetente kétszer ajánlják itt átlagban :)
Kijelző meg az összes Sony gépen kritikán aluli.

[ Szerkesztve ]


tvamos
(nagyúr)
Blog

Sokan lenezik az M50-et, mert a Canon 5 ev lemaradassal hozta az A6000 szintjet... Nem gondolom, hogy ez olyan nagy problema lenne, ha hasonlo arban vannak. Ellenben, ha szegeny az eklezsia, es esetleg olcso Canon objektiveket akarsz feltenni ra, akkor az M50 egy olcso adapterrel mar olcsobb, mint az A6000 egy MC11-gyel, es az adapteres AF siman jobb. Szerintem nativ objektivvel is pariban van a ket gep, sot, van olyan mod, ahol siman gyorsabb. Pl. ha a bekapcsolastol az elso kep elkeszultet nezem, szerintem jobb a kis Canon. (Nekem ez fontos parameter, meg szerintem csaladi, point and shot fotozasnal ez jol jon.) A 4K a Canonon olyan, amilyen, de legalabb van, bizonyos temakra telesen megfelelo, ha jobbat akarsz az mar komolyan zsebbenyulos. Nem gondolom, hogy a kategoriajaban az EVF gaz lenne...
Nekem azert nincs mar M50-em, mert annyival nem jobb a meglevo gepemnel, hogy 250-300 ezret kipattintsak ra. (Vaz, objektivek, stb.) Slow motion videot meg nem tud, tehat a Nikon 1 minden keppen marad. Talan az X-S10... de az mar egy fel millios beruhazas lenne...

[ Szerkesztve ]

üzenetek