Milyen cserélhető objektíves gépet? - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


haruspex
(aktív tag)

A 20mp-s mft szenzor, kB. Azt tudja mint a 24-es Canon, ebben nem lesz különbség. A G9 egy jobb gép mint a 80d, pláne ha videózni is kell. De a 80d sem rossz, csalódni abban sem fogsz, stabis obit keress hozzá.
A Fuji szenzora jobb, de nem annyival mint az ára, de a színvilága elég jellemző, sokan nagyon szeretik.

Viszont ne felejtsd el, hogy más egy direkt milcre tervezett modellt hazsnállni, mint egy régi ffeset, ez sem lesz mindegy a végső képminőségnél.


B-Clone
(aktív tag)

Az állókép minősége legalább olyan jó egy Pana G9-nek mint egy 80D-nek, sőt... A G9-ben egy jóval fejlettebb szenzor van. APSC-nek maximum akkor lehet előnye, ha korom sötétben fotózol, de a nagy telével gondolom nem ez a cél :D


t.imi
(addikt)

Egészségedre :K
Fuji 100-400 szegről végről PRO obi, ehhez párosuló tudással. Én nagyon sajnálom hogy nem volt vele személyes kapcsolatom.
Legegyszerűbb, ha egy lapra leírod milyen elvárásaid vannak, esetleg lesznek később egy vázzal kapcsolatosan, miket tud egy váz és aszerint választasz.
Néhány gyenge példa. AF pontok száma, AF-hatótávolság -2, -3, -5 Fé, élkiemelés, ha sokat vintage obizol elég hasznos tud lenni, zár sebessége, csak mecha vagy gyorsabb E zár is van-e benne - DSLR általában 1/8000, MILC-ek E zárral 1/32000 > Vintage obikat nem kell rekeszelni, zebra, több kép összefűzése vázon belül, így nem kell külön probival PC-n foglalkozni vele, külön programozható gombok, , stb.
80D komoly darab, mint a 7200, 7500 is, bár nekem a szolgáltatások / ár viszonylatban nem jött be tartósan.


tvamos
(nagyúr)
Blog

A Nikon Z50 MILC, akkor az meg bennmaradhatna a jatekban, elvileg... Ellenben, ha Canon objektiveket akarsz hasznalni, akkor azok legjobban Canon vazon fognak muzsikalni. Valoban. Es azt mondod, nem kell video sem. Lehet, hogy megis erdemes lenne a Canon RP-t megnezni. Nem APS-C, hanem full frame, es kicsit tul van most arazva...

[ Szerkesztve ]


haruspex
(aktív tag)

Csak ott a nagytele része lesz problémásabb, miközben a magasabb ISO kevésbé szempont nála.


Bici
(félisten)

Kössz, de ahogy haruspex kolléga is írja, inkább aps-c mellet maradnék, hogy legyen némi crop is pluszban.


Neck
(veterán)
Blog

Canon APSC milc?


Bici
(félisten)

Az miért jobb, mint a canon dslr?


MrChris
(nagyúr)

Pl. milc esetén szinte ismeretlen a F/B fókuszprobléma.


Bici
(félisten)

Hmmm, ez elgondolkodtató. Köszi! :R

Jól tudom, hogy Canon MILC-ek esetén a M bajonett az aps-c és az R a FF, és ezek nem kompatibilisek? :U


wms
(senior tag)

Jól tudod, de van hozzá gyári átalakító adapter. :K


haruspex
(aktív tag)

Szerk: nem tudtam, hogy van R/M adapter.

Mindenképpen járj végig egy-két boltot, vigyél kártyát, mert szerintem hiába jó gépek az m-es Canonok, szerintem kicsik lesznek Neked. Illetve ha már ott vagy akkor próbáld ki a szóba jöhető gépeket.

[ Szerkesztve ]


Neck
(veterán)
Blog

ITT valamennyire összeszedtem a MILC vs DSLR témakört a saját szempontjaim alapján.


MrChris
(nagyúr)

Ráadásul valszeg jön a Canon R apsc 'változata', kérdés hogy mi lesz majd ténylegesen az M széria sorsa. Gyanús, hogy soha sem lesznek komolyabb vázak, obik hozzá, már csak a belső konkurencia miatt sem.


oAcido
(aktív tag)

Sziasztok!

Kezdő szettet szeretnék keresni, első fényképező lenne páromnak.

- Gépre szánt összeg? (Max és nagyon max). Ha csak gép, azt az összeget. Ha objektívvel együtt, akkor úgy megadni. 200 ezer gépre + 50-60 ezer az objektívre.

- Felhasználás? (Lehetőleg "mindenre, bármire" kerülve legyen, próbáld minél jobban belőni, mi lenne kedvenc témád). Elsősorban portréfotózás. Kisebb mértékben tájfotózás kirándulásokon.

- Méret számít? (Súly, foghatóság, hordozhatóság, strapabíróság). Nem számít.

-Videóra szükség van ? (Igen: komoly minőséggel és tudással, vagy csak átlagos minőségben ? Nem: teljesen hiányozhat akár, bár ez egyre ritkább, lassan minden gép tud video-zni). Átlagos minőség elég.

- Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Elsősorban új, de használt is szóbajöhet.

- Egyéb kívánság, speciális igények? MILC gépet szeretne.

Egy Canon EOS M50 + EF-M 15-45mm IS STM + Canon 50mm f/1.8 STM kombót néztem ki.

Ennyi pénzért van jobb alternatíva ezekre az igényekre? Válaszokat előre is köszönjük :R


MittuDomain_
(őstag)

A választott szett jó erre a felhasználásra. Az elején megijedtem, hogy 200e a gép és 50e az üveg, de a konkrét példa jó lesz. ;)
Ebben a szettben már az adapter is megvan az 50mm-hez?

Használtból jobbat kapsz ennyiért, ill. ha első gép lesz neki, apsc helyett m43 vonalon vannak most jó vételek. Pl Oly E-M10II vagy E-M10III, valami Pana (azokat nem ismerem).


oAcido
(aktív tag)

Igen, a szetthez van adapter.

E-M10III mellé milyen objektív kellene, hogy eltudja kezdeni a portréfotózást?


haruspex
(aktív tag)

Az említett olympusok tényleg olcsók, gyengébb szenzor mellett, több pénz marad egy jobb objektívre (tipikusan Olympus 45mm), vagy Kínából gombokért egy yi 42.5mm-re. A yongnuonak van 50mm altternatívája is (EF). A canon 50mm-ről tudni kell, hogy nem a világ legjobbja, különösen nyitva, de adapterezve van rá alternatíva.

A Panasonic gx80 akkor jó, ha 4k video kell, és dual is, illetve hasonló áron (150 alatt) elcsíphető újonnan a Sony a6000-is Itt nem lesz stabid, és 4k, de 70k az 50mm-es objektív most újonnan. Egyik sem rosszabb mint a Canon összeségében, de arra a legolcsóbb egy nagylátószögű objektív, ami elég jól fog jönni a tájképekhez. (És itt hidd el a méret is nagyon fog számítani.) A priorításokat Neked kell eldönteni.

Ha marad pénzed egy vaku+távkioldó+softbox hasznos lesz a portréhoz.

[ Szerkesztve ]


Tin_Shield
(őstag)

Olympus 45 f1.8, Panasonic 42.5 f1.7, ezek jó ár/érték arányú objektívek. Használtan - akár még garanciával is - beszerezhetők ha nem feltétel az vadiúj.

[ Szerkesztve ]


Neck
(veterán)
Blog

A6000-hez létezik Sigma 60mm f2.8 is, olcsón ki lehet fogni, nagyon jó portré obi.

[ Szerkesztve ]

üzenetek